Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: laboral
Els treballadors i les treballadores d’IPSOS ens quedem sense Conveni
26 jun 2014
Des de la secció sindical de la COS a IPSOS a València, denunciem públicament l’opacitat que s’ha portat durant tot el procés negociador entre les burocràcies de CCOO i UGT i la representació patronal... i eixa opacitat ens ha portat a quedar-nos sense conveni col·lectiu.
ipsos.jpg
Des de la secció sindical de la Coordinadora Obrera Sindical – COS, a IPSOS – SINOVITE, volem manifestar públicament els punts següents, davant la situació en la qual ens hem quedat totes les persones treballadores del nostre sector (consultories, estudis de mercat i d’opinió pública), en haver-nos quedat sense conveni col·lectiu fa uns dies:



· En cap moment, els i les treballadores del sector hem rebut la més mínima informació d’aquest procés negociador... menys encara s’ha tingut en compte la nostra opinió sobre el nou Conveni (ni cap de les anteriors). Sembla que això de la “democràcia” només s’estila per a alguns, i quan els interessa.

· Així, els i les enquestadores de l’oficina d’IPSOS a València, com els de la resta d’oficines, no hem rebut la més mínima informació d’aquest procés negociador. La manca de democràcia i respecte de cara al conjunt dels i de les treballadores del sector per part de les cúpules de CCOO i UGT ha arribat a l’extrem de ni tan sols informar els seus afiliats i afiliades... ni tan sols als seus representants sindicals a l’empresa.

· Així, entre eixa opacitat i falta total de democràcia real per part de les cúpules de CCOO i UGT d’una banda, i l’immobilisme de l’empresa que no vol més que guanyar diners a costa del nostre esforç, ens hem quedat sense conveni.

· Què significa quedar-se sense conveni? Doncs que a partir d’ara ens podran pagar legalment el Salari Mínim Interprofessional, de 645€ mensuals, per una jornada setmanal de 40 hores, entre moltes altres coses.

Volem això? Volem que continuen abusant de nosaltres? Volem que continuen deixant-nos sense res?

Durant les anteriors eleccions sindicals ja vam dir què podia passar si confiàvem amb les cúpules de CCOO i UGT... continuarem fiant-nos d’eixa gent que no sap què és treballar d’enquestador?
Necessitem dignificar la nostra professió, aconseguir el reconeixement de la nostra tasca, i el seu correcte desenvolupament, i defensar el que és nostre... per nosaltres i per les nostres famílies.

Des de la COS a IPSOS considerem que ens hem de moure. Que ens hem de reunir i poder parlar de tot açò, per informar-nos de com està tot aquesta situació, i poder prendre decisions col·lectives, entre totes i tots, de forma realment democràtica i justa.

Parla amb nosaltres, quedem i organitzem una assemblea per començar a caminar i a lluitar pel que és nostre. La nostra feina i el nostre futur.

Posem-nos en marxa. Per un Conveni que ens retorne els nostres drets laborals i salarials. Per nosaltres per les nostres famílies, volem viure i treballar, amb dignitat, a la nostra terra.



València – l’Horta, juny de 2014



Assemblea intercomarcal de l’Horta i la Ribera de Xúquer
Coordinadora Obrera Sindical – COS
Sindicat per a l’alliberament de gènere, de classe i nacional dels Països Catalans
horta ARROBA sindicatcos.cat
Mira també:
http://sindicatcos.cat/index.php/territorials/horta-ribera-del-xuquer/item/2429-els-treballadors-i-les-treballadores-d-ipsos-en

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Els treballadors i les treballadores d’IPSOS ens quedem sense Conveni
26 jun 2014
"Per un Conveni que ens retorne els nostres drets laborals i salarials."
Re: Els treballadors i les treballadores d’IPSOS ens quedem sense Conveni
28 jun 2014
COS: únic sindicat, on no hi son ni els de la seva corda ideológica. Són a CGT.
Sindicat Terrassa