Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: ecologia
El diari monogràfic “Tot Inclòs. Danys i conseqüències del turisme a les nostres Illes” ja ha vist la llum!
17 jun 2014
Els passats divendres 13 i dissabte 14 de juny es va presentar a l’Ateneu Llibertari Estel Negre / CNT i a l’Ateneu de Felanitx respectivament el monogràfic “Tot Inclòs. Danys i conseqüències del turisme a les nostres Illes”. Aquest diari, elaborat per la Coordinadora Llibertària de Mallorca, té una longitud de 20 pàgines en les que es pretén posar la primera pedra a la crítica al monocultiu econòmic del turisme que patim a les Balears per tal de que els moviments anticapitalistes de les Illes tinguin present la indústria turisme, el capitalisme que ens ha tocat viure aquí, a les seves agendes.

El diari, que juga amb el concepte del Tot Inclòs tant propi del turisme, està format per 6 blocs que pretenen organitzar i incloure tots els aspectes negatius de la indústria turística a la nostra societat, economia i cultura:


■Context històric, que fa una repassada a com es generen els actuals capitals turístics al calor del franquisme i de les institucions europees, com s’han anat menjant les Illes -i bona part del planeta- i quin llegat ens va deixar l’ex-conseller de turisme Carlos Delgado.
■Processos, que explica la transformació dels espais urbans i rurals per tal de fer més rentable l’activitat turística.
■Conflictes actuals, que situa en un mapa els principals conflictes que patim a l’actualitat derivats del turisme.
■Impactes, que fa un recull dels impactes laborals, socials i medi-ambientals del turisme
■Crítica i alternatives, que introdueix la crítica antidesenvolupista per encarar el monstre del turisme i que qüestiona que existeixi cap altre alternativa al turisme que acabar amb aquest i el sistema que el promou i alimenta: el capitalisme.
■Entrevista, que, de forma satírica, es fa a l’actual conseller de turisme, Jaime Martínez, arquitecte i especialista en Dret Urbanístic, o sigui, en paraules de les entrevistadores, en dret a destrossar.
S’han imprès 1.000 exemplars del diari que s’aniran repartint tant a les presentacions com per altres punts de distribució. Per tal de que arribin al major nombre de persones possibles, aquests es reparteixen gratuïtament perquè els diners no siguin cap impediment per accedir a la informació. A més, es pot obtenir la versió digital, així com llegir en format web els articles per separat a la pàgina http://totinclos.noblogs.org.

Des de www.contrainfo.cat anunciam que properament anirem publicant periòdicament tots els articles del Tot Inclòs per tal de donar-lis major difusió.

This work is in the public domain
Sindicat Terrassa