Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: especulació i okupació
Comunicat sobre Can Vies dels CSO's en lluita
11 jun 2014
Des dels Centres Socials Okupats i Autogestionats de Barcelona i d'altres pobles i ciutats, de la qual en forma part el CSA Can Vies, volem mostrar el màxim suport cap aquest espai, que després de 17 anys d’història al barri de Sants, va ser desallotjat i parcialment enderrocat fa un parell de setmanes

També volem remarcar que els Centres Socials Okupats i Autogestionats no som ens aïllats dins de la ciutat, si no uns espais que teixim xarxes allà on ens desenvolupem, per tal de fer una transformació social. Totes treballem juntes en la creació d'espais de subversió contra el model capitalista i on podem vertebrar lluites autogestionades i lluny de la tutela de qui governa, crear punts de difusió contraculturals davant l'atac de la propietat i el capital i on trobar noves maneres de relacionar­nos basades en la horitzontalitat i la col∙lectivitat. Una bona mostra d'això és la onada de solidaritat i suport mutu desencadenada aquests dies amb el desallotjament i posterior enderroc de Can Vies.

L'Ajuntament actuant amb desconeixement i sobretot amb prepotència s'ha creat un problema on no hi havia. Ara veient la resposta veïnal de Sants i de la resta dels barris, poble i viles retrocedeix. I es que juntes hem demostrat que som més fortes. Hem vist com ens han intentat intimidar, ja sigui a cops de porra, detencions o mitjançant encapsulaments. Però subestimen el poder popular, la gent que no acota el cap i que no retrocedeix contra la injustícia. Per que aquests dies hem vist com gent de diversa procedència s'unia per sortir al carrer, per reclamar Can Vies com espai alliberat necessari per el barri, per fer cassolades i sobretot per tornar a reconstruir Can Vies. Unió, acció, autogestió!

I per suposat no oblidem els atacs que aquest Ajuntament està fent contra altres Centres socials Okupats. L'Ateneu Popular de l'Eixample, el Banc Expropiat de Gràcia, el Casal Popular Tres Lliris de Gràcia i altres espais alliberats també poden córrer la mateixa sort que Can Vies en les pròximes setmanes. Però com aquesta última setmana, demostrarem que resistim per vèncer i que davant de l'atac del capitalisme i l'especulació trobaran una gent compromesa i lluitadora que estan més unides que mai.

Cap desallotjament sense resposta! Juntes perdem la por!

Centre Socials Okupats en lluita.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Comunicat sobre Can Vies dels CSO's en lluita
11 jun 2014
M'agradaria saber si ens hem empoderat prou com per fer front amb noves revoltes el proper desallotjament.

Sospito que no ho sabrem aviat, ja que abans d'intentar carregar-se el Banc Expropiat, per exemple, deixaran que les coses es refredin el màxim possible.

Esperem que la seva espera sigui inútil.
Sindicat Terrassa