Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Anunci :: especulació i okupació
Programació PIC de Can Masdeu 15 de Juny
10 jun 2014
El calor ya ha llegado y para despedir esta primavera que se acaba, este domingo os invitamos a subir a la Vall de Can Masdeu y participar en alguna de las interesantes actividades que tenemos programadas.
Nos vemos por la Vall!
 
MAÑANA
11-14h Proyecto Ludobus. Juegos imaginativos para niños y no tan niños
Esta domingo crearemos en la zona de la balsa un espacio para jugar al aire libre con juegos de madera para todas las edades muy divertidos. Animate a participar!
 
11-14h Taller de filosofia amb Espai en Blanc: La força de les idees
La filosofia és un saber que és un no saber, i que justament per això, s’obre a les preguntes més essencials. Com volem viure? Per què hem de obeir? La filosofia està doncs plenament compromesa amb el seu temps però a l’hora apunta més enllà de la actualitat. Dóna eines sí, però sobretot problemes, que és molt més valuós. Pensar té a veure amb perseguir un problema fins a fer-lo esquerdar per poder així travessar el mur. La filosofia no s’ensenya, s’aprèn i demana soledat i estar junts.
Webs de referència:
www.espaienblanc.net
www.elpressentiment.net
 
11-12h La lluita contra la Cimentera Lafarge de Montcada
Un company de la Plataforma Antincineració de Residus de Montcada i Reixac ens explicarà la història recent i la situació en que es troba actualment la lluita que duen anys lliurant els grups ecologistes i veïnals del municipi per tal que la cimentera Lafarge de Montcada deixi de cremar residus i perjudicar la salut de la població.
Per a més informació: http://mirairenet.blogspot.com.es/
 
12-14.30h A l’abordatge del Model BCN: Projecció del documental L’ULTIM CARRER i debat posterior.

Ens vam enamorar de les veïnes del C/Pescadors del amenaçat barri de La Barceloneta, ens enamoraven tant quan sortien amb les seves pancartes com quan obrien el portal de casa seva per treure una cadira i prendre un cafè amb llet a la fresca, a la vorera del carrer. Observàvem que hi havia quelcom preciós en el fet de dissenyar i proposar activitats des del carrer, de forma col·lectiva, amb confiança i amistat, encara que també comportés un esforç. Consideràvem que el “estar allà i d’aquella manera” era una forma de resistència a les noves formes d’urbanisme i a la imposició d’un model de Barcelona ciutat que a hores d’ara continua creant violència, imposant, agredint i expulssant.
L’ÚLTIM CARRER. HDcam, 60 min, color
Una producció de HFF “KONRAD WOLF”. Una pel.lícula de Rasmus Sievers y Marina Monsonís
  http://www.youtube.com/watch?v=qgcK8ehHiI8

A L’ABORDATGE DEL MODEL BCN
Debat sobre l’esgotament del model Barcelona i les possibles línies per coordinar les lluites socials contra ell.
AMB
- Marina Monsonís (corealitzadora del documental L'Ultim carrer)
http://www.la-ultima-calle.com/
- Andrés Antebi (Observatori de la Vida Quotidiana)
http://www.ovq.cat/
- Francesc Magrinyà (Arquitectures col·lectives)
http://arquitecturascolectivas.net/
- Horacio Espeche (Xarxa veïnal de Ciutat Vella)
- Algun membre de la Associació de veïns de L’ Ostia.
http://www.labarcelonetarebel.org/
 
12h 14h Taller de iniciación en el uso de cocinas solares
Se explicaran tipos de cocinas solares, los principios básicos físicos de funcionamiento y consideraciones constructivas para autoconstruir hornos solares con materiales reciclados, también algunas indicaciones de cocina y recetas.
 
13.30-14.30h Actuación de Mateolika
Mateolika es el proyecto personal de David Mateos (Stoy Ke Trino), influenciado desde grupos como Dead Kennedys hasta los Gipsy Kings, nacen las canciones de este cantautor punk, ácido y critico del sistema a ritmo de rock y rumba.
Más: http://rebelsounds.org/2013/06/mateolika-punk-la-matanza-de-la-rumba-201/
 
DINAR

TARDA
 
16-19h Taller de filosofia amb Espai en Blanc: Pressento…com t’ho diria?
En aquest taller volem assajar una discussió col·lectiva on fragments de textos i imatges puguin ajudar-nos a crear un espai de reflexió i d’experimentació. A la tarda presentarem els Pressentiments i intentarem fer-ne de nous, a partir dels eixos que decidim treballar col·lectivament.
Caldria portar revistes velles, anuncis, tisores, cola… i algun tros d’idea.
Webs de referència:
www.espaienblanc.net
www.elpressentiment.net
 
16-18h Ruta de ingeniera de sistemas Ecológicos Integrados de CMD
Ruta por los sistemas de agua, aguas grises, frutales, bioconstruccion, economía de CMD como ejemplo de diseño integrado y optimizado… por parte de Arturo Ludwig, autor y experto mundial. Lleva lampara, ropa de trabajo y zapatos de agua (o va descalzo) si quieres entrar en la mina del agua al final.
Más info:
http://oasisdesign.net/
 
16-19h Presentació de la Associació Ritus de Pas
Som un grup d’homes professionals de la salut, que estem per la igualtat entre les dones i els homes i que preocupats per les dificultats actuals que pateixen els nostres joves durant el període de l’adolescència, hem decidit posar el nostre gra de sorra tirant endavant un projecte de suport al desenvolupament i la maduració dels joves.
Actualment… el món necessita persones més respectuoses amb les persones i amb el planetaque puguin i vulguin transformar la realitat actual. Un moment clau en el desenvolupament de les persones és l’adolescència, on es definirà com ens relacionarem amb nosaltres mateixos, amb els altres i amb el món en l’etapa adulta. El descobriment de la seva essència, l’auto-coneixement, l’autoestima i els valors són claus per a que els adolescents prenguin el seu rol en la transformació social, econòmica i ecològica del món. Hem agafat els elements universals dels ritus de pas i els hem adaptat als nostres temps.
 
19-21h Recital Flamenco
El flamenco es una verdad repartida en pequeños pedacitos…. sus cantes, sus palos.
 
i per ultim un anunci de l’Oficina Rurbana:
Ja hem actualitzat el Banc de Llavors i la Finestra al Camp! Aprofita abans de que s’acabi la temporada del PIC!!!

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Programació PIC de Can Masdeu 15 de Juny
11 jun 2014
Uff com sempre esteu que us surtiu!! Amb tan bones activitats practiques i des de la experiencia!!
Se que esteu bastant desvordats, necessitem 3 o 4 can mas deus mes!! :)
Visca la vida al camp autogestionada!!
Us estimo
Sindicat Terrassa