Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Accions per a Avui
Tot el dia

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: pobles i cultures vs poder i estats
El FLNC respon a Sarkozy amb atemptats contra residències estiuenques franceses
08 jul 2003
Els gendarmes van trobar inscripcions del Front d'Alliberament Nacional de Corsica (FLNC) i «vives» a Yvan Colonna, militant detingut el divendres, entre les restes de les quatre residències estiuenques propietat de francesos en el sud de la illa. Els atemptats tenen lloc escasses hores després que el titular d'Interior, que es vanagloria de la detenció del «assassí» del prefecta Erignac, anunciés, després del triomf del no, que «la impunitat en Corsica ha acabat».
El titular d'Interior finalitza la seva campanya amb detencions i després de la consulta anuncia que hi haurà mes repressió.

Els gendarmes van trobar inscripcions del Front d'Alliberament Nacional de Corsica (FLNC) i «vives» a Yvan Colonna, militant detingut el divendres, entre les restes de les quatre residències estiuenques propietat de francesos en el sud de la illa. Els atemptats tenen lloc escasses hores després que el titular d'Interior, que es vanagloria de la detenció del «assassí» del prefecta Erignac, anunciés, després del triomf del no, que «la impunitat en Corsica ha acabat».



Noticia recollida de http://www.gara.net

Escasses hores després que el ministre d'Interior, Nicolas Sarkozy, amenacés amb una nova onada repressiva contra Corsica després de la victòria del no en el referèndum del que ha estat el principal mentor, quatre residències estiuenques franceses eren destruïdes amb explosions a Tiuccia, en la part sud de la illa. Els atemptats, perpetrats amb potents càrregues d'explosius, no van causar ferits, doncs no havia ningú en les residències, propietat de francesos. Les explosions van tenir lloc de forma gairebé simultània entorn de les 03.30 de la matinada, va informar la Gendarmería francesa. En el lloc dels atemptats els gendarmes van trobar com «targetes de visita» inscripcions del Front d'Alliberament Nacional de Corsica (FLNC), organització armada independentista, i un «visca» a Yvan Colonna, històric militant cors detingut divendres passat, a escasses hores de la jornada de reflexió electoral.

Precisament Sarkozy es vanagloria de la seva detenció, seguida d'una redada contra militants nacionalistes en la regió de Ajaccio, operatiu que va causar indignació entre la comunitat nacionalista, més encara quan les seves principals formacions polítiques, Corsica Nazione i Indipendenza, han fet fins l'últim moment campanya electoral a favor de la proposta objecte del referèndum, proposada de reforma realitzada i defensada per París. Jean-Guy Talamoni, líder de Corsica Nazione, no va dubtar a responsabilitzar al Govern francès de dreta de Jean-Pierre Raffarin pel fracàs de la consulta. Talamoni va recordar en aquest sentit les declaracions de Sarkozy, que va ometre la paraula «presumpte» a l'anunciar l'arrest de Colonna, al que va titllar de «assassí» del prefecta francès Claude Erignac, a l'octubre de 1998.

El líder nacionalista cors va denunciar així mateix «la continuació de la repressió: Si a París s'hagués volgut que el novenciera, no s'hauria actuat d'altra forma», va insistir, en referència a l'onada repressiva prèvia a la decisiva jornada electoral del diumenge. El propi ministre de Llibertats Locals, Patrick Devedjian (depèn d'Interior), va coincidir que la detenció de Colonna «no era oportuna», però va preguntar retòricament si per això «calia deixar-lo» en llibertat. El primer ministre, Raffarin, va indicar després de conèixer-se el resultat la seva intenció de seguir avant amb el seu pla de descentralització en la resta de l'Estat.

El persistent descontentament dels funcionaris (i uns altres) per la polèmica reforma de les pensions també va pesar en la victòria del no, en una illa on un terç de les ocupacions són de la Funció pública. El líder del PS, Francois Hollande, va assenyalar que el no és una resposta «sonada» a la recerca per Sarkozy de «èxits personals» i a la política econòmica i social del Govern de Raffarin, que ha «fet malbé» el procés iniciat pel seu predecessor, el socialdemòcrata Lionel Jospin, per a tractar de posar fi a dècades de violència en la illa. «La coincidència amb el judici als presumptes assassins de Erignac no va afavorir el bon desenvolupament de la campanya», va afegir la portaveu del PS Annick Lepetit.

Precisament, el Tribunal del Criminal de París va ordenar que prossegueixi el judici contra els vuit imputats, malgrat la detenció el divendres de Colonna.

Claus per a comprendre el triomf del NO

A continuació s'exposen una sèrie de claus que ajuden a entendre el triomf del no:

Cens i residència: El fet que un de cada tres ocupacions en la illa estigui relacionat amb la Funció Pública francesa ­alguns analistes eleven a prop de 30.000 la xifra de funcionaris­ dóna una idea de la dificultat que prosperin iniciatives si més no tán tímides com les quals ens ocupa. A això cal afegir la «peculiaritat» de la illa, idíl·lica destinació residencial francès.

Primavera calenta: Les desavinences en els últims mesos entre els treballadors del sector públic i el Govern, com en el cas de la reforma de la jubilació i el projecte de descentralització, ha pogut dur que funcionaris i sectors que es defineixen d'esquerres s'hagin oposat a la proposta institucional, precisament per a mostrar el seu desacord amb el Govern.

Dreta mobilitzada: Fonts consultades per GARA destaquen entre els factors la gran mobilització de la dreta a favor del no, motivada per la defensa de «el francès», malgrat que la reforma estava afavorida pel govern. El propi Chirac va tractar d'invertir aquesta tendència assegurant que el si en el referèndum ancoraria Corsica a França.

Ira nacionalista: Les mateixes fonts confirmen, al costat d'aquesta última cerimònia de la confusió des de París, que les recents redadas policials han provocat que sectors nacionalistes ja desconfiats no hagin votat.
Mira també:
http://www.cupvila.org
http://www.gara.net

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more