Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: antifeixisme : globalització neoliberal : pobles i cultures vs poder i estats
Les bombes nuclears i ADM d'Israel
08 jul 2003
Armes nuclears en mans de l'estat racista d'Israel
Armes nuclears en mans de l'estat racista d'Israel
(India, article del diari Business Line:)

Hi ha un nom que invalida per a nosaltres qualsevol legitimitat de la política dels EUA, al golf i a l'orient mitjà, el nom de Mordechai Vanunu.

Vanunu treballava com a tècnic a la instal.lació nuclear de Dimona, a Israel de 1976 to 1985.

Va descobrir que la planta secretament armes nuclears. El Setembre de 1986, va donar la informació al Sunday Times amb dades i fotosque el diari va usar per fer públics els detalls del programa d'armes nuclears d'Israel.

Les provees donades perVanunu suggerien que Israel havia acumulat més de 200 caps nuclears, sense autorització ni discussió del parlament, la Knesset, ni menys encara dels seus ciutadans.
Israel, per si no ho sabíeu, es defineix a si mateix com una democràcia.

El 30 de Setembre de 1986, pocs dies després Vanunu va ser segrestat, drogat i enviat a Israel per una agent del Mossad.

El November de 1986, va ser jutjat i condemnata 18 anys de presó, 14 dels quals en aïllament, per "traïció" i "espionatge" — encara que havia actuat segons la seva consciència i sense rebre res a canvi de la seva actuació per part de cap govern o poder.

Quan Vanunu va ser tret de l'aïllament el març de 1998, Israel va admetre que no havia posat en perill la seva solidaritat. Vanunu, ha seguit ferm en la seva oposició a les armes nuclears.

Gràcies al seu coratge, la gent sap que el més eficaç productor "sev¡cret" d'armes nuclears de destrucció massiva no és Iraq o Corea del Nord, sinó Israel.


Segons el Bulletin of Atomic Scientists, Israel té el cinquè arsenal nuclear del món, superior que el Britanic, que té "només" 185 caps nuclears.

El febrer de 2000, el membre de la Knesset Issam Mahoul va reconèixer que israel té de "200 a 300" armes nuclears. A l'agost del mateix any, la Federation of American Scientists va afirmar que Israel podia haver produït "almenys 100 armes nuclear, però probablement no moltes més de 200."

L'Stockholm International Peace Research Institute estimava en 200 el nombre. En canvi, el Jane's Intelligence Review, les calculava entre 400 i 500 armes thermonuclears i nuclears.

L'Administració Bush va anar a la guerra d'Iraq amb l'excusa de les armes de destrucció massiva de Saddam (ADM), que amenaçaven l'estabilitat de l'asia occidental. Però tot i saber del letal arsenal israelià almenys des de 1961, els EUA prefereixen callar sobre el fet que les Bombes israelianes sñon de les més modernes i perilloses del món, preparades especialment per a l'àsia occidental.

l'Arsenal d'Israel's inclou "bombes de neutrons," que maten a tothom deixant l'entorn, missils balístics, bombarders que poden abastar fins a moscú, missilsde creuer, mines antpersona i canons amb rang de 45 milles. BEl tipus de bombes "city busters" més grans que la d'Hiroshima i fins a "minibombes nuclears tàctiques".

A més, Israel té un gran arsenal d'armes quimiques i biologiques. El 1998, el Sunday Times va detalllar que Israel, utilitzant tecnologia de SudAfrica, va desenvolupar l'"ethno bomb" — els científics Israelians van provar d'identificar gens distintius dels àrabs, i crear microorganismes letals per a aquells qui tingueessin els gens.

Israel , en moltes ocasions, ha amenaçat en utilitzar el seu arsenalcontra els pobles arabs. Perexepmle Ariel Sharon va dir "els àrabs poden tenir el petroli, però nosaltres els llumins".

(que algú l'acabi de traduir)

Israel has also used its nuclear arsenal to blatantly influence events to its own advantage. The Israelis call this practice "non-conventional compellence" (sic), based on the Shimon Peres exposition of the underlying doctrine: "... acquiring a superior weapons system would mean the possibility of using it for compellent (sic) purposes — that is, forcing the other side to accept Israeli political demands which presumably include a demand that the traditional status quo be accepted and a peace treaty signed."

And then, again, Israel has been using its arsenal, amusingly enough, to pick Uncle Sam's pocket.

This has been evident ever since 1987 when Amos Rubin, economic adviser to the then Israeli Prime Minister, Mr Yitzhak Shamir, blandly stated: "If left to its own Israel will have no choice but to fall back on a riskier defence (meaning nukes, which are about as risky as defence can get) which will endanger itself and the world at large... To enable Israel to abstain from dependence on nuclear arms calls for $2 to 3 billion per year in US aid."
Mira també:
http://www.endavant.org

Comentaris

Re: Les bombes nuclears i ADM d'Israel
02 mar 2006
Sir;
I hope to send me a subject scientific and histiric about bombs nuclears.

sincerly yours:yahia
Sindicato Sindicat