Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: especulació i okupació
Recolçament a Can Vies
30 mai 2014
RECOLÇAMENT A CAN VIES


El desallotjament del CSO Can Vies, al barri de Sants, ha comportat que durant els darrers dies es denunciés als carrers quina està sent l’actitut de l’Ajuntament de Barcelona en relació a un espai que estava oblidat i brut però que va ser rescatat per al barri fa 17 anys.
La mala gestió consistorial ha provocat que hores d’ara l’edifici estigui mig enderrocat i que durant les protestes dels últims dies hagin estat detingudes decenes de persones, a qui se’ls vol responsabilitzar dels danys produïts. Tot, com és habitual, després de comptar amb la fidel col·laboració dels mitjans de comunicació de sempre, que han omplert informatius i tertúlies per criminalit-zar als/les manifestants i intentar que la ciutadania rebutgi la lluita com a eina per reivindicar els seus drets.
Arribats a aquest punt, cal recordar que només la lluita continuada és la que ha fet que després de la seva pèssima actuació els responsables de l’Ajuntament comencin a plantejar-se una solució dialogada. Sembla que la marca Barcelona, la dels creuers amb catifa vermella per als turistes, no es pot permetre una imatge de rebelió i, ara sí, dieuen que s’ha de parlar.
Com parlar no es sinónim d’escoltar –ni molt menys de voler entendre les peticions d’els qui autogestionaven Can Vies– creiem que les protestes haurien de continuar fins que es tinguin en compte les peticions fetes aquest mateix matí per membres de Can Vies, que segons ha trascendit són principalment aquestes:

- Dimissió de l’alcalde Xavier Trias i del regidor del districte, Jordi Martí.
- Llibertat immediata i sense càrrecs dels detinguts/des.
- Fi a la militarització policial al barri.
- Anul·lació de tots els desallotjaments de centres socials okupats de Barcelona.
- Que se’ls deixi reconstruir l’edifici mig enderrocat amb l’ajuda d’arquitectes i veins del Sants.

Perquè es tinguin en consideració les seves reivindicacions han convocat més mobilitzacions per demà dissabte, 31 de maig:

- 10 h: Convocatòria a la Plaça Pelleria (Can Batllò) per anar a Reconstruir Can vies.
- 18 h: Convocatòria de columnes als barris per marxar cap a la manifestació.
- 19 h: Manifestació a la Plaça Universitat en resposta a totes les agressions

Des de CNT-Catalunya les recolçem i us animem a participar.

CNT-Catalunya

This work is in the public domain
Sindicat Terrassa