Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: corrupció i poder
L'Ajuntament prepara una proposta per desactivar els aldarulls
29 mai 2014
El govern de Xavier Trias està parlant amb diferents institucions i associacions de la ciutat per oferir una alternativa als col·lectius que ocupaven Can Vies en un intent d'acabar amb els disturbis que s'han repetit per tercera nit consecutiva


La formulació genèrica de l'Alcalde i de la resta de membres del govern municipal, és que amb els violents no es negocia. Però això no vol dir que estiguin esperant de braços creuats a que acabin els disturbis. Des d'ahir a la tarda està fent nombrosos moviments per intentar buscar solucions a la situació que s'ha creat a Sants.

El desallotjament de Can Vies i sobretot l'enderrocament de l'edifici ha provocat una reacció més violenta del que s'esperaven les administracions. I el consistori prepara parlant amb diferents entitats, una proposta que pugui desactivar els aldarulls o com a mínim aïllar totalment els violents.

El primer tinent d'alcalde, Joaquim Forn, ha explicat aquest matí que confia en tenir aviat "una proposta clara, però que va en la línia del que ha dit sempre l'Alcalde que és negociació, però només amb grups que no tinguin actituds violentes".

Les reunions continuaran a la tarda amb la voluntat de trobar persones o entitats que puguin fer de mediadors en les converses i amb la intenció de posar opcions sobre la taula per als col·lectius que ocupaven Can Vies.

Crítiques a l'actuació de l'Ajuntament

El Responsable del Centre de Moviments Socials de la Universitat Pompeu Fabra, Jordi Mir, creu que el desallotjament i l'enderroc hauria d'haver estat l'última opció. Que abans l'Ajuntament hauria d'haver buscat el recolzament d'altres entitats per intentar reconduir la situació. Segons Mir "no hi havia cap urgència que portés a que si la negociació no estava anant bé el pas següent fos enviar els Mossos i fer fora la gent".

El PSC també és crític amb l'actuació del govern municipal. El seu alcaldable, Jaume Collboni, creu que ha faltat diàleg i que el govern hauria d'haver comptat amb altres grups i institucions en les negociacions prèvies al desallotjament.

Les protestes d'aquesta passada nit han estat les més violentes i van acabar amb 38 persones detingudes i destrosses per valor de 68 mil euros. També es va cremar un vehicle de Transports Metropolitans i es van produir danys a diverses seus de Convergència. No només a Barcelona. També a Terrassa, Vilassar, Mataró, Cambrils, Banyoles o Lleida.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: L'Ajuntament prepara una proposta per desactivar els aldarulls
29 mai 2014
LLADRES!!!!!

https://pbs.twimg.com/media/Bozm3iAIgAEuVc4.png:large

DE @eleptric
Re: L'Ajuntament prepara una proposta per desactivar els aldarulls
29 mai 2014
El PSC vota a favor de fer lleis a mida de BCN World, i doncs poden dir el què vulguin per parlar de qüestions urbanístiques o centres de crítica social...
Sindicat Terrassa