Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: corrupció i poder
Comunicat de Suport: l’#EfecteCanVies
28 mai 2014
Comunicat de suport al CSOA Can Vies.
L’endemà del desallotjament de Can Vies, al barri ens vam llevar amb la síndrome del membre amputat. A hores d’ara, el dolor per haver perdut una part essencial del nostre cos resulta insuportable. Ens han pres un espai on moltes, moltíssimes de nosaltres, ens hem conegut i hem après a autoorganitzar-nos, celebrant les petites victòries i aguantant les derrotes, practicant el suport mutu i aprenent a fer política amb les pròpies mans. Un espai d’autonomia que ens ha fet la comunitat heterogènia que som, un nosaltres que ara desborda les quatre parets del centre social per escampar-se arreu, expressant la dignitat rebel dels barris i també la caducitat del règim heretat del 78.

Durant els darrers dies, els veïns i veïnes, les entitats i persones de les diferents generacions que hem omplert Can Vies al llarg de disset anys, ens hem apropat al centre social per contemplar compungits -amb una mescla de ràbia, dolor i fàstic-, com l’estan enderrocant per deixar-hi un solar. Un altre forat inútilment buit que se sumarà al deteriorament de la zona i al despropòsit urbanístic provocat per les obres eternes del TAV, el cobriment de les vies, la reforma de l’estació de metro i del mercat.

Des de La ciutat invisible ens volem sumar a les mostres de suport al projecte de Can Vies, un centre social autogestionat arrelat a l’entorn, àmpliament legitimat socialment i amb clara vocació de transformació social, i que ha tingut sempre com a premissa de partida, la defensa de la comunitat i el veïnat per damunt de tot. També volem denunciar públicament l’atac que vam rebre a la oficina que compartim amb el periòdic La Directa per part de la patrulla 0071 dels Mossos d’Esquadra el dia del desallotjament. La represàlia infantil d’assetjar un mitjà de comunicació i una cooperativa autogestionada diuen molt de la política del terror i del model de país que es vol construir amb l’ajuda de les seves forces d’ (in) seguretat, contra les quals proclamem el nostre odi etern. Volem agrair les infinites mostres de suport que estem rebent. Ens emociona veure com l’espurna de Can Vies ha encès la protesta no només als barris de Barcelona, sinó també a moltes viles a Girona, Lleida, Tarragona, València… La lluita continua, l’#EfecteCanVies, la #PrimaveraSants està traspassant els límits del barri per escampar-se arreu i recollir el descontent d’aquest règim governat per la devastació i la por. La solidaritat és la tendresa dels barris i la nostra millor arma. Ens veiem als carrers!

La pressió de la direcció de TMB i la prepotència de Jordi Martí i CIU ens han portat a la situació actual i a la irreversibilitat de l’enderroc com a punt i final per a qualsevol mena d’entesa. Malgrat les advertències, el regidor ha fet cas omís a les conseqüències d’una acció estèril i aquest fet marcarà la seva carrera política per sempre. Sens dubte, la història l’assenyalarà com a responsable d’aquest desallotjament, d’amputar-nos un membre, un espai d’organització, lluita i sociabilitat. No han entès que l’experiència acumulada i la memòria compartida no es poden enderrocar! Els veïns i les veïnes ens encarregarem que la memòria política el persegueixi per sempre! I allà on s’amagui, li ho recordarem.

Per tot això exigim:

1) La paralització immediata de l’enderroc i el retorn de la possessió als seus usuaris legítims.

2) La dimissió immediata de Jordi Martí, a qui nomenem com a persona non grata al barri.

3) L’absolució de tots els detinguts i detingudes, la reparació moral a tots els ferits i la rectificació pública dels responsables del desallotjament garantint l’autogestió del centre social.
Mira també:
http://laciutatinvisible.coop/ciutat/celebrem-lefectecanvies/

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Comunicat de Suport: l’#EfecteCanVies
29 mai 2014
preciós

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more