Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: globalització neoliberal : corrupció i poder : laboral
La plantilla de Panrico diu no a la reducció d’acomiadaments
27 mai 2014
Les treballadores de Panrico reunits ahir en assemblea han rebutjat amb contundència l’acord plantejat per la direcció de l’empresa, que han qualificat de burd “xantatge”. Arran de la sentència de l’Audència Nacional, que avala gran part dels acomiadaments tot i que els considera “no ajustats a dret”, l’empresa va proposar reduir en un 40% els acomiadaments previstos per aquest any –passant de 133 a 80— a canvi de fer fora tot el comitè d’empresa de la planta de Santa Perpètua de la Mogoda (Barcelona) i aquelles persones que han participat a les mobilitzacions durant els darrers set mesos de vaga en aquesta fàbrica.
Panrico_web.jpg.png
L’objectiu d’aquesta proposta està clar: “treure’s de sobre els treballadors i treballadores més actius”, segons ha explicat a la Directa el president del comitè d’empresa, Ginés Salmerón (CCOO), fomentant així a la persecució sindical als centres de treball. Davant de l’evidència la plantilla ha donat un exemple més d’unitat al refusar un acord considerat “infumable”, però demà haurà d’afrontar la decisió de continuar o no amb la vaga més llarga de les darreres dècades.

Per la seva banda, Gaspar, delegat de la CGT es partidari de "negociar en vaga", d'aquesta forma segons explica "mantenim la nostra basa" i alhora demostren "que la sentència no ens ha derrotat"

Llum verda a 133 acomiadaments a Santa Perpètua

La sentència de l’Audiència Nacional que es va fer pública el dilluns és la responsable de l’acceleració del conflicte aquests darrers dies. El text és clarament desfavorable per a la plantilla de Panrico, ja que només paralitza els 156 acomiadaments previstos a l’Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO) pel 2015 i 2016, mentre que avala els 589 previstos pels 2013 i 2014. En el cas concret de la planta de Santa Perpètua aquesta decisió és especialment dura, ja que dóna llum verda als 133 acomiadaments pendents d’aquest any a la factoria.
L’ERO va establir, el passat mes d’octubre, una reestructuració de les plantes de Panrico en l'àmbit estatal de 745 acomiadaments i una rebaixa salarial del 18%. Les treballadores de Santa Perpètua, les més perjudicades per la mesura, ja van denunciar en el seu moment que la direcció castigava la planta per haver-se declarat en vaga a l’inici del conflicte. La sentència, no obstant, encara es pot recórrer al Tribunal Suprem.

http://www.directa.cat/noticia/plantilla-panrico-diu-no-reduccio-d’acomiadaments-canvi-persecucio-sindical

This work is in the public domain
Sindicat Terrassa