Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: corrupció i poder
PSC i PP es reparteixen l'Ajuntament del Vendrell
07 jul 2003
El PSC i el PP han formalitzat el pacte de govern al Vendrell i ja s'han repartit les carteres.
El regidors del PSC han quedat de la següent manera: Josep Lluís Pascual s'encarregarà d'Organització General i Serveis Públics. Belén Alcón durà Educació, Cultura i Seguretat Ciutadana. Isidre *Aymerich/ s'encarregarà d'Obres Públiques i Festes. Pepi Pérez serà regidora d'Hisenda i Persona. Manuel Hernández l'és d'Esports, Joventut i Ocupació, mentre que Lluís Martín duu les àrees de Comerç, Turisme i Promoció Exterior. Valentí Vidal és regidor de Sanitat i Tercera Edat i Fernando Pérez és el responsable de la cartera de Polítiques d'Igualtat. L'alcaldessa Helena Arribas a més serà responsable de la fundació Pau Casals i del Museu Deu Font.

El pacte de govern en l'Ajuntament del Vendrell ha reservat per al PP les carteres d'Urbanisme i Medi ambient, que coordinarà Francesc Caralt, mentre que Leopoldo Vinyes és el responsable de Protecció Civil i Trànsit, Platges, Parcs i Jardins. Des del nou equip de govern del Vendrell es va explicar que s'ha buscat un govern "d'estabilitat" per a la legislatura.

Font: Diari de Tarragona

Comentaris

Re: PSC i PP es reparteixen l'Ajuntament del Vendrell
07 jul 2003
GEVEN denuncia connivències de CiU i el PP amb la promotora Cevasa al Vendrell

L'anterior govern va aprovar el pla parcial de les Madrigueres cinc dies abans d'investir Helena Arribas


Els ecologistes del Vendrell i del Baix Penedès, GEVEN, han denunciat l'anterior equip de govern del Vendrell, format per CiU i el PP, d'haver aprovat el text refòs del pla parcial dels aiguamolls de les Madrigueres cinc dies abans que l'alcaldessa, Helena Arribas, prengués possessió del càrrec. Els ecologistes acusen CiU de tenir «connivències» amb la promotora Cevasa, que és qui hauria d'executar l'obra i aprovar el text refòs «amb premeditació. Ha estat el penúltim favor que han rendit a la immobiliària», diuen. El govern d'Helena Arribas, PSC i PP, estudia ara les al·legacions i si es pot aturar o no el projecte.



Al juny de l'any passat, cinc dies abans de l'aprovació de la nova llei d'urbanisme -més rigorosa en aspectes medioambientals-, el govern del llavors alcalde Benet Jané va aprovar el pla parcial de la zona que comprèn els aiguamolls de les Madrigueres. El text no va sortir a exposició pública fins a final d'any i després d'haver-se recollit diverses esmenes, el text refòs d'aquest pla parcial va ser aprovat, a través de la comissió de govern, el 9 de juny. El pla permetria aixecar a la zona uns 1.481 habitatges, dels quals 600 estarien dins de l'espai que es pretén protegir, unes 25 hectàrees d'aiguamolls formats per l'acció d'un antic delta de la riera de la Bisbal i que es troba entre Sant Salvador i l'antic sanatori. Els ecologistes del Baix Penedès, que porten deu anys reivindicant la total protecció de la zona i la seva recuperació, han titllat d'«escandalosa i immoral» la decisió de CiU i el PP perquè la consideren feta amb «premeditació». Han anunciat la presentació d'un paquet d'al·legacions i han avançat que no descarten portar el cas als tribunals. El vicepresident del GEVEN, Pau Batlle, deia ahir que «el grup espera ara el posicionament dels partits polítics vendrellencs i en especial el del nou equip de govern».

Massa dubtes

CiU i el PP -aquest darrer partit continua al govern- no poden fer el desentès en l'acusació dels ecologistes, perquè de fer-ho estarien implícitament donant-los la raó. En aquest cas hi ha un element que en fa dubtar a molts. Per què CiU va donar llum verd a un text refós, després de saber que no continuaria al govern i ho va fer precisament cinc dies abans de la investitura de l'alcaldessa socialista Helena Arribas. El més lògic hagués estat deixar el tema sobre la taula perquè el nou govern dicidís què cal fer amb un tema tan important com les Madrigueres. Hi ha massa preguntes i massa especulacions sobre algunes connivències que han de ser aclarides. Perquè no dubtem de l'honorabilitat dels polítics.
Sindicato Sindicat