Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: pobles i cultures vs poder i estats
Còrsega diu no en el referèndum sobre el nou estatut de l'illa
06 jul 2003
Els 191.000 electors de Còrsega han decidit avui en referèndum, de resultat ben ajustat, dir no a un possible nou estatut de l’illa, el quart en dues dècades.
Els 191.000 electors de Còrsega han decidit avui en referèndum, de resultat ben ajustat, dir no a un possible nou estatut de l’illa, el quart en dues dècades. El canvi, promogut pel govern francès, afectaria l’organització territorial de l'illa, dividida ara en dos departaments, en formar-ne un de sol. De tota manera, encara que hagués guanyat el sí l’administració continuarà en mans de l’estat, separada en dos consells territorials, un per al nord i un per al sud, dependents d’un organisme únic, radicat a Ajacciu. Finalment, un 55% dels electors han passat per les urnes i han decantat el resultat, per un lleuger marge, cap al no. Això significa un revés per al govern francès, impulsor de la reforma, i per algunes de les formacions nacionalistes, que veien en el sí un primer pas, tímid, cap a l'autonomia. Altres grups nacionalistes, per contra, podrien haver canviat el vot a darrera hora després de la detenció, divendres, del presumpte autor de la mort del prefecte Claude Erignac, ara fa cinc anys. Ara, París ha de decidir si tira endavant la reforma, atès que el referèndum era consultiu.

El primer referèndum proposat pel govern de l’estat en l’anomenat procés de ‘descentralització’, a més de no ser vinculant, ha estat criticat per la indefinició: hom no sap ben bé què havia de votar, ja que el text proposat no contenia cap competència equiparable a les de l'estatut català, posem per cas.

L’actualitat de la jornada es pot seguir a Yahoo! France.


Mira també:
http://www.vilaweb.com
http://www.corsica-nazione.com

Comentaris

Resultats
06 jul 2003
Resultats
Sindicato Sindicat