Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: un altre món és aquí : altres temes : especulació i okupació : sense clasificar
[31 Maig 11h Pl Can Robacols] Jornada sobre control social i espai públic
23 mai 2014
cartell-web-4.jpg
El control de l´espai públic és una de les múltiples eines que té el poder per a continuar exercint i ampliant la dominació sobre les nostres vides.

Encara que pretenen semblar neutres, els models i les tècniques urbanístiques sempre tenen una raó de ser. Al cap i a la fi, allò que l´urbanisme modela no deixa de ser el nostre hàbitat urbà i espai comú de vida a les ciutats. Des de fa dos segles les ciutats s´han dissenyat per a ser els nodes i centres d´expansió capitalista i atenent aquest propòsit la funcionalitat urbanística bàsicament ha buscat assolir tres coses: evitar revoltes, facilitar el control de la població i guiar i condicionar les formes de vida de les persones als rols assignats segons l´època(treballadors productius, dones cuidadores i domèstiques, consumidors insaciables, obedients ciutadans..)

La ciutat que promouen és la de l´individualisme extrem i moviment constant, treball precari i consumisme desmesurat, publicitat asfixiant i patrulles policials, càmeres de vigilància i control tecnològic.

Contra aquesta ciutat nosaltres reivindiquem la nostra: la ciutat de les revoltes, de la lluita d´oprimides i treballadores de tota època, de les veïnes que mantenen llaços comunitaris i existències basades en el suport mutu, de la lluita contra les imposicions urbanístiques als nostres barris, de l´ocupació de les places, dels centres socials i horts okupats...

Us convidem a participar d´aquesta jornada que farem a la plaça de Can Robacols al Camp de l´Arpa el pròxim dissabte 31 de maig.

A les 11h començaran diverses intervencions que tractaran sobre urbanisme, memòria històrica del barri i un parell d´experiències veïnals i assembleàries per la recuperació de l´espai públic. I a les 14h farem una fideuà popular vegana, amb vi per a qui vulgui. També hi hauran distribuïdores de llibres i fanzines i una petita exposició fotogràfica.

Us hi esperem!

Oca negra - Assemblea Llibertària del Clot-Camp de l´Arpa
Mira també:
http://ocanegra.alscarrers.org/

This work is in the public domain

Comentaris

Re: [31 Maig 11h Pl Can Robacols] Jornada sobre control social i espai públic
23 mai 2014
Molt bona iniciativa, companyes!
Sindicato Sindicat