Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: indymedia : laboral : xarxa i llibertat
Explotació laboral a Indymedia Barcelona
06 jul 2003
[ca]

Fonts properes a Indymedia Barcelona denuncien l'explotació de la plantilla d'aquest mitjà de comunicació. Ens informen que el màxim órgan de decisió d'Indymedia Barcelona (anomenat 'l'assamblea') va recloure durant la nit del 5 al 6 de juliol, durant 12 hores, a 10 treballador*s en un pis de Barcelona.
Aquest*s treballador*s van ser obligats a dur a terme una activitat que 'l'assamblea' denomina 'la migració'. Per treure el màxim rendiment el*s treballador*s van ser obligat*s a la ingestió de grans quantitats de drogues com cervesa, cafè i tabac. El*s treballador*s del departament 'editorial' denuncien a més la monotonia del treball extremadament repetitiu (sobretot una activitat denominada 'tallar i enganxar') i que la junta directiva del departament tècnic els va imposar l'ús d'eines críptiques, com 'ftp', 'scp' o 'vi', part del conjunt GNU/Linux. A més una treballadora del departament editorial va ser verbalment agredida pel cap del departament tècnic, per expressar objeccions referents a la realització del proyecte 'la migració'. Però també del*s treballador*s del departament tècnic arriben queixes, sobretot per veure empitjorades encara més les seves condicions de treball per manca de colaboració per part del departament editorial i el funcionamient - segons la nostra font - 'una mica caòtic' del mateix. Tant el departament editorial com el tècnic confirmen que Indymedia Barcelona va explotar a diversos immigrants durante 'la migració'.

Posant-se finalment d'acord i juntant forces el*s treballador*s dels departaments editorial y tècnic van conseguir dur a terme la tasca titànica que els havia estat imposada per 'l'assamblea'. Després de 12 hores de treball sense descans se'ls va permetre sortir a les 7 del matí del pis on es trobaven recluit*s. Però encara no s'acaba aquest episodi escandalós, abans de sortir el*s treballador*s van haver de firmar un paper en el que es comprometen dirigir-se després del descans, a les 16h, l'espai virtual 'irc.indymedia.org' per realitzar les passes finals de 'la migració' i resoldre eventuals problemes que sortin.

Solidaritat amb les/els treballador*s d'Indymedia Barcelona!!!


[es]

Fuentes cercanas a Indymedia Barcelona denuncian la explotación de la plantilla de este medio de comunicación. Nos informan que el máximo órgano de decisión de Indymedia Barcelona (llamado 'la assamblea') recluyó durante la noche del 5 al 6 de julio, durante 12 horas, a 10 trabajador*s en un piso de Barcelona. Est*s trabajador*s fueron obligados a llevar a cabo una actividad que 'la assamblea' denomina 'la migración'. Para sacar el máximo rendimiento l*s trabajador*s fueron obligados a la ingestión de grandes cantidades de drogas como cerveza, café y tabaco. L*s trabajador*s del departamento 'editorial' denuncian además la monotonía del trabajo extremadamente repetivo (sobre todo una actividad denominada 'cortar y pegar') y que la junta directiva del departamento técnico les impuso el uso de herramientas crípticas, como 'ftp', 'scp' o 'vi', parte del conjunto GNU/Linux. Una trabajadora del departamento editorial además fue verbalmente agredida por el jefe del departamento técnico, por expresar objeciones en cuanto a la realizacion del proyecto 'la migración'. Pero también de l*s trabajador*s del departamento tecnico llegan quejas, sobre todo por ver empeorado aún sus condiciones de trabajo por la falta de colaboración por parte del departamento editorial y el funcionamiento - segun nuestra fuente - 'algo caótico' del mismo. Tanto el departamento editorial como el técnico confirman que Indymedia Barcelona explotó a varios inmigrantes durante 'la migración'.

Poniéndose finalmente de acuerdo y juntando sus fuerzas l*s trabajador*s de los departamentos editorial y técnico consiguieron llevar a cabo la tarea titánica que les habí sido impuesta por 'la assamblea'. Después de 12 horas de trabajo sin descanso se les permitió salir a las 7 de la mañana del piso donde se encontraban recluidos. Pero aún no se acaba este episodio escandaloso: antes de salir, l*s trabajador*s tuvieron que firmar un papel en el que se comprometen dirigirse después del descanso, a las 16h, al espacio virtual 'irc.indymedia.org' para realizar los pasos finales de 'la migración' y resolver eventuales problemas que surjan.

Solidaridad con l*s trabajador*s de Indymedia Barcelona
Mira també:
http://barcelona.indymedia.org

Comentaris

Re: Explotació laboral a Indymedia Barcelona
06 jul 2003
Que les den un yogur para compensar el marrón.
:-)

Que nada, que agradecidísimos por vuestro esfuerzo y en vuestros insomnios de agotamiento pensad que estási manteniendo abierto un magnífico espacio de libertad, un gran agujero en medio de tanta mierda.

Un abrazo.
Si fa falta jo els porto el llegurt
16 mar 2004
Gràcies per l'esforç i dedicació, que realment resulten molt productius.
Sindicat Terrassa