Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió : laboral : especulació i okupació
Abans-d'ahir, va morir el company Salvador Gurucharri Ochoa
15 mai 2014
Una notícia emplena de dolor el moviment llibertari, el company Salvador Gurucharri Ochoa va morir sobtadament ahir a Girona, on feia uns mesos s’havia establert amb la seva companya, després d’anys de viure a Barcelona immers en el món dels llibres i l’anarquisme social. Tenia moltes amistats i una formació militant molt desenvolupada, sigui per l’experiència, sigui per l’estudi.

Llegim en el portal EL PÈSOL NEGRE [www.bllibertari.org] una breu biografia del company Salva, que encara vàrem poder gaudir d’una animada conversa amb la seva companya i ell mateix el migdia del Primer de Maig al Punt de Trobada de la Rambla de la Llibertat de Girona, abans d’arrancar la manifestació contra el capitalisme, tot comentant coses de la història del moviment llibertari, publicacions i el fet que aquest moment no militava en cap organització anarcosindicalista, solament en el moviment llibertari a nivell global com anarquista compromès.

Segons El PÈSOL NEGRE Salvador Gurucharri Ochoa va nàixer a Barcelona l’any 1936; va ingressar al nucli de Londres de la CNT i també a la FIJL el 1956, des on va establir llaços amb les Joventuts Llibertàries de París. El 1960, com molta militància anarquista, va participar en el procés de reunificació de les dues CNT que hi havia des de 1945, i més concretament, en les fases preparatòries de Defensa Interior.

Com a secretari de la Comissió de Relaciones de la FIJL va participar en la Comissió de Defensa.

Salvador va ser detingut el 1963 en el decurs de la macro operació policial de les autoritats franceses contra sectors llibertaris, i va quedar en regim d’assignació sota vigilància a París, on es va integrar en la Comissió de Relacions, de caire clandestí.

L’any 1965 es va poder establir a Brussel·les on va constituir la Delegació Exterior de la FIJL.

A l’any 1976, una vegada havia mort Franco, va tornar a la Península i sense participar en el malaurat V Congrés de la CNT, es va mantenir, com molta militància, afiliat a la CNT-AIT.

En el decurs dels anys 90 va milita a la CNT de Catalunya, amb seu al carrer Joaquim Costa de Barcelona, que va ser coneguda com “la desconfederada”. Va dirigir el mensual de la CNT de Catalunya ‘Solidaridad Obrera’, amb gran professionalitat gràcies al seu amor pels llibres, fins el 1999.

Salvador Gurucharri és autor de ‘Bibliografía del anarquismo español 1869-1975. Anotaciones para una bibliografía razonada’ (Barcelona, 2004) i coautor, amb Tomàs Ibáñez, de l’assaig ‘Insurgencia libertaria. Las Juventudes Libertarias en la lucha contra el franquismo’ (Barcelona, 2010).

Avui,dijous, a les 13 hores, el cos del company Salvador Gurucharri Ochoa estarà exposat al Tanatori de Girona, a la carretera Sant Feliu de Guíxols núm. 36, i a les 19 hores es procedirà a la seva incineració.
Mira també:
http://www.bllibertari.org/ha-mort-el-company-salva-gurucharri.html

This work is in the public domain
Sindicat Terrassa