Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Comentari :: pobles i cultures vs poder i estats
Crònica de la III trobada sense fronteres de cooperatives integrals
13 mai 2014
La III trobada va tenir lloc entre el 30 d'abril i l'1 de maig.
cso_kike_mur-310x176.jpg
Arribats des de diferents pobles, ciutats, bioregions i altres racons del territori, prop de 180 persones es van trobar de l'1 al 4 de maig al Centre social okupat Kike Mur de Saragossa, lloc proposat per la Cooperativa Integral Aragonesa (CIAR) per acollir aquesta tercera trobada sense fronteres de cooperatives integrals.

Algunes persones venien de promoure i participar en les trobades anteriors i per a d'altres era la primera experiència. Algunes persones venien a observar i a conèixer el que s'hi fa, però la majoria estaven implicades activament en les respectives cooperatives integrals. Hi van arribar disposades a compartir els avenços i les dificultats que es troben en cadascun dels processos d'autoorganització.

Durant les sessions de cada dia es va poder compartir, posar en comú, aprendre, reflexionar, debatre, deliberar, escoltar, entendre's, riure i emocionar-se, tot això amb l'objectiu de coordinar estratègies, seguir fent camí i portar de tornada als territoris l'energia per continuar endavant.

El suport mutu va ser fonamental per poder dur a terme la trobada, i cadascú va aportar en la mesura de les seves possibilitats per fer-ho possible: en les infraestructures, la cuina, els aliments, l'acollida, l'economia, l'elaboració i la preparació de continguts, l'adequació dels espais, entrades, higiene i neteja, actes i recopilació de materials, dinamització dels espais assemblearis, etc.

A més de tot això, cal ressaltar la nombrosa participació en els diferents eixos temàtics, que va rondar entre els 70 i 100 participants de manera simultània per sessió, i que a través dels grups de treball vam poder aprofundir en els eixos plantejats. Així mateix, vam acordar constituir i impulsar la Xarxa de Cooperatives Integrals sobre les bases de la crida a la revolució integral (vegeu més avall el Manifest), com a línia estratègica per continuar avançant a partir d'horitzons i principis en comú.

El CSO Kike Mur era fa temps l'edifici administratiu de l'antiga presó de Saragossa i els seus okupants li han donat aquest nom en memòria d’un insubmís que va morir allà dins sense que ningú es preocupés de donar-li assistència mèdica. Des d'aquí mateix, recordar també els qui no hi són però que haguessin estat encantats de poder assistir-hi, als qui tenen privada la seva llibertat, a les persones clandestines, a les empresonades, a les psiquiatritzades, a les quals obliguen a ser el que no són, per a tothom, el compromís d'organitzar-nos per ser una mica més lliures i continuar lluitant fins que totes ho siguem.

Manifest-Acords

A les cooperatives integrals:

ACORDS de la Tercera trobada sense fronteres de cooperatives integrals

- Acordem constituir i impulsar la xarxa de cooperatives integrals com a espai de coordinació comú, amb l'objectiu, també, de consolidar i reforçar l'autoorganització en els nostres territoris.

- Acordem assumir les bases de la crida a la revolució integral com a principis comuns i identitat de la xarxa (1).

- Reafirmem el nostre compromís per la cooperació en xarxa, al marge de les fronteres i els límits imposats pels diferents estats i administracions estatals.

- Convidem a totes les cooperatives integrals a reflexionar col·lectivament al voltant de les bases de la crida a la revolució integral, promoure el debat en els nostres corresponents territoris i estendre aquestes idees i pràctiques a tot el nostre entorn.

- Ens comprometem a continuar autoorganizant-nos, cooperar i desenvolupar l’autogestió en xarxa, cap a una nova societat autogestionada.

- Assumim com a espai comú de referència la web integrajkooperativoj.net.

- Ens reafirmem a continuar trobant-nos anualment i promoure, també, altres trobades específiques, ja siguin monogràfics (sobre temàtiques concretes) o territorials (trobades multilaterals entre cooperatives).

Centre social okupat Kike Mur de Saragossa.

4 de maig de 2014

[Companyes i companys arribats des de Sierra del Segura (Albacete), Astúries, Barcelona, Béjar, el Bierzo, Castelló, Catalunya, Donòstia, Extremadura, Càceres, Gasteiz, Granada, Eivissa, Lleó, Lió, Madrid, Mallorca, Múrcia, Perpinyà, la Rioja, Salamanca, Serra de Gúdar, Matarranya (Franja de Ponent), Tarragona, Terrassa, Tiétar-Gredos, Tolosa de Llenguadoc, València, Valladolid, Saragossa…]

http://vimeo.com/94006435
Mira també:
https://cooperativa.cat/cronica-de-la-tercera-trobada-sense-fronteres-de-cooperatives-integrals/

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Crònica de la III trobada sense fronteres de cooperatives integrals
13 mai 2014
"El cooperativisme llibertari com a eina de transformació social: el cas de la CIC"

https://cooperativa.cat/el-cooperativisme-llibertari-com-a-eina-de-trans/

"Cooperatives integrals. Cap a una societat autogestionada"

https://cooperativa.cat/cooperatives-integrals-cap-a-una-societat-autoge/

"Cooperativas integrales. Hacia una sociedad autogestionada"

http://integrajkooperativoj.net/cooperativas-integrales-hacia-una-socied/
Sindicato Sindicat