Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: ecologia
Els serveis de seguretat de l'estat estan molt interessats en tu
12 mai 2014
La capacitat d’emmagatzemar informació ha anat creixent a mesura que es desenvolupava la societat de dominació. Des de els arxius reials de Sumer fins al emmagatzemament al núvol em fet un llar camí. Però ha estat a partir de la dècada dels 90 en que aquesta acumulació s’ha disparat fins a nivells absolutament aclaparadors. El 90% de la informació emmagatzemada actualment s’ha generat a partir de 2010. El 2012 l’univers digital tenia 2.837 Eb i es preveu que el 2020 en tingui 40.026 (40.000.000.000 de Gb)
Aquest creixement exponencial de les dades acumulades va fer emergir la idea de que aquesta informació podia ser molt valuosa i generar considerables beneficis, les companyies de marketing, les corporacions financeres i les d’asegurances van ser provablement les primeres en valorar l’acumulació de dades i desenvolupar eines per “extreure” aquest valor, així al 1992 apareix el primer programa per detectar frau amb targeta de crèdit a temps real, i el 1998 es funda Google amb el seu motor de recerca a la xarxa. Hores d'ara Google mou 25Pb d'informació al dia, es fan 3.000 milions d'accions a FACEBOOK, hi han més de 400 milions diaris de missatges (2012) a TWITER i al mercat de valors dels EUA es fan 7.000 milions d'operacions diàriament... i totes aquestes xifres estan creixent a bona velocitat.

Simultàniament a l'interès corporatiu (i potser abans), els serveis d’intel·ligència dels estats van veure tot el potencial d’informació i d’estratègia que podien treure seguint els passos de les corporacions. La subordinació dels estats a les corporacions ens pot fer pensar que les anàlisis de dades dels estats, de fet, són encàrrecs d’aquestes. I, per tant, els estats anirien a remolc de les corporacions.

A finals dels anys 90 es va posar de moda el terme “mineria de dades”, aquest terme ha estat desplaçat per el de Big Data, malgrat que no volen dir el mateix, una és un mètode de tractament i l’altra és la qualitat del recurs. La definició de Big Data encara no està fixada i segons el definidor varia notablement, però, normalment, es refereix a totes les dades de fonts “obertes” i tancades que poden ser tractades mitjançant mètodes estadístics informàtics, mètodes als que també es refereixen sovint com a “big data”. Bàsicament es tracta d'establir patrons i fer prediccions “fiables”.

A l'estat espanyol, des de els temps dels ordinadors Berta (policia) i Duque de Ahumada (guàrdia civil), allà cap els anys 90 ha plogut molt i la informació, les bases de dades i el maquinari a disposició de les Forces Armades i els Cossos de Seguretat de l'Estat (FACSE) a crescut exponencialment. A partir de la substitució de l'obsolet Berta per l'ordinador Clara és difícil trobar rastres de les inevitables modificacions i ampliacions que sens dubte s'han anat produint.

Aquesta opacitat és fins i tot reconeguda, en un document del CESEDEN, on referint-se a l'OSINT (en l'argot dels serveis d'intel·ligència la informació procedent de fonts obertes) diuen “El propio CNI, al hacer referencia a sus fuentes de información, destaca principalmente las humanas, seguida de la información obtenida por medios técnicos, la facilitada por otros servicios de Inteligencia y en mucha menor medida la que procede de fuentes abiertas. Aún así, otras informaciones no oficiales confirman la utilización cada vez en mayor medida de fuentes abiertas tanto en el CNI, como por el CIFAS”.

Així doncs els serveis d'intel·ligència de l'estat (el CNI, el CIFAS, els de la Guardia Civil i la Policia... ) no semblen estar massa disposats a donar-nos si més no una idea de les seves activitats en la obtenció d'informació de fonts obertes i tancades sobre nosaltres i les nostres activitats, cosa normal des de la seva lògica. Per fer-nos una idea haurem de fer servir fonts aïllades i fragmentaries i comparar-nos amb d'altres països.

Del que si podem trobar molta informació, i ens dona una idea del potencial acumulat, són les noticies de la forta incidència del càncer entre els treballadors dels CPD, especialment el de la policia a l'Escorial i que els sindicats i alguns serveis mèdics atribueixen als camps elèctrics i electromagnètics.

Més informació i enllaços a documents a www.negreverd.blogspot.com
Mira també:
http://www.negreverd.blogspot.com

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Els serveis de seguretat de l'estat estan molt interessats en tu
12 mai 2014
Gràcies per les aportacions, negreverd.
Re: Els serveis de seguretat de l'estat estan molt interessats en tu
13 mai 2014
ahora si que has metido la pata
Re: Els serveis de seguretat de l'estat estan molt interessats en tu
13 mai 2014
La justícia europea reconeix el dret a l'oblit digital, que enfrontava Google i Espanya

http://www.324.cat/noticia/2395314/ciencia/La-justicia-europea-reconeix-
Sindicato Sindicat