Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
El jutge creu que una pilota de goma va fer perdre l'ull a Ester Quintana però no vol endurir l'acusació
09 mai 2014
El fiscal i el magistrat no es creuen la versió dels mossos però consideren que el delicte va ser per imprudència. Desestimen la petició de l'acusació particular de canviar de plantejament perquè es puguin demanar penes més dures
numerica-cat-ok.jpg

El jutge del cas Ester Quintana no es creu els mossos d'esquadra i afirma que només una pilota de goma va poder causar la lesió que li va fer perdre l'ull. "En aquella zona, a aquella hora, tampoc es va disparar la llançadora, i a més a més aquesta arma genera unes conseqüències lesives molt menors. Per tant, la conclusió indiciària no és cap altra que les lesions d'Ester Quintana li van ser ocasionades per una pilota de goma llançada per l'agent imputat per ordre del subinspector [imputat]", assegura el magistrat del jutjat d'instrucció número 11 de Barcelona, Francisco González Maillo, en una interlocutòria difosa aquest dijous al migdia.
Tanmateix, el jutge considera que el comportament dels agents implicats en el llançament del projectil va ser una imprudència, que no es pot classificar com a delicte dolós. Amb aquests arguments, desestima la petició de l'acusació particular de transformar el procediment, actualment classificat com a diligències prèvies, en un sumari.

Tot plegat pot semblar un tecnicisme, però és fonamental de cara a la petició de condemna que es pot presentar contra els imputats quan s'arribi a judici. Si es manté el cas com està, la pena serà menor, d'entre 1 i 3 anys de presó. Si es transformés en un cas de sumari, es passaria de delicte imprudent a delicte dolós, i la pena que es podria demanar seria d'entre 6 i 12 anys de presó.

La defensa de Quintana sosté que s'ha d'aplicar al cas l'article 149 del Codi Penal, que comporta penes d'entre 6 i 12 anys per lesions greus que comportin la pèrdua d'un òrgan principal. Però el jutge assegura que no "pot compartir aquesta tesi". "Si bé, com hem recollit, hi ha indicis delictius respecte de tots dos imputats, és cert que els fets s'han de considerar imprudents", conclou el jutge, d'acord amb el fiscal.
Ara.cat+ojocontuojo

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat