Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494
Notícies :: globalització neoliberal
[Tarragona] Jornada 17 Maig
08 mai 2014
Proposta per a organitzar el desenvolupament dels continguts temàtics dels punts del manifest, la recollida d’esmenes als textos elaborats, la confecció del llibre de ponència i la presentació d’esmenes a la ponència i el debat-votació final a les basses


Primera fase (ja en marxa):


1.Els temes a desenvolupar dels diferents punts del manifest han estat assignats per a la seva coordinació a diferents persones de la comissió de continguts, els quals han constituït equips de treball del punt 0 (sobre processos constituents i constitucions) a l´11 (que inclou temes transversals o proto-temes, tot passant, de l´1 al 10, pels punts del manifest fundacional.
2.De l’elaboració dels textos que desenvolupen aquests temes se n’han encarregat persones que hi tenien quelcom a dir d’una manera fonamentada.
3.Dels textos que s’estan elaborant per a cada punt temàtic se'n poden fer dues presentacions diferents: una, de més llarga, destinada a les persones que vulguin aprofundir en el tema, que pot anar acompanyada de bibliografia i que no tindrà limitació en el seu nombre de pàgines i inclús tenir forma d´article; i una altra, que no ha de superar les 3 pàgines, destinada a ser debatuda a totes les assemblees territorials, i sectorials si escau, del Procés Constituent, i que haurà de ser una explicació el màxim de planera possible del tema i en la qual hi destacaran les propostes concretes que es fan per tal que siguin l´objecte de debat pròpiament i assumides pel conjunt de membres del Procés Constituent.
4.Els textos elaborats han de ser presentats a la comissió de continguts per al seu coneixement, i aquesta, si escau, hi podrà fer suggeriments que permetin la millora del text, a banda de passar-los a les sectorials corresponents, si ja estan creades. Els textos ja enllestits són publicats a la wiki que s’ha obert a tal efecte per facilitar que les assemblees territorials i, també, persones a títol individual -tant de dins com de fora del procés- els coneguin, els puguin debatre i proposar-hi esmenes -si escau- que hauran d’adreçar a l’equip que hagi treballat i redactat aquell punt o tema. També es van penjant gradualment al web del Procés.
5.Els equips de treball autors dels textos elaborats, i fins a una setmana després de la jornada programàtica de debats múltiples que tindrà lloc el proper 17 de maig, podran incorporar-hi aquelles esmenes que els hagin estat suggerides i que considerin adients.
6.Els textos definitius (els elaborats pels equips redactors amb la inclusió de les esmenes que hagin acceptat) seran adreçats a la comissió de ponència, la qual tindrà la responsabilitat de fer el llibre de ponència que serà publicat al web del Procés Constituent per al coneixement general de tots els adherits. Aquest llibre de ponència serà, essencialment, el llistat ordenat per punts i temàtiques de les propostes que s’hagin anat presentant i debatut i inclouran les esmenes acceptades i incorporades als textos pels equips redactors en aquesta primera fase.
Segona Fase
7.A continuació de la publicació del llibre de ponència, la comissió obrirà un període de 15 dies naturals per tal que tothom que vulgui pugui presentar (per internet i en el format que es decideixi) esmenes parcials o a la totalitat a qualsevol punt o tema de la ponència.
8.La comissió notificarà (per internet) als autors de les esmenes presentades a la ponència la seva recepció i, passat ja el període de 15 dies, enviarà a cada equip redactor dels textos de la ponència les esmenes rebudes al seu punt temàtic a fi que li indiquin quines d’aquestes esmenes poden acceptar i incorporar al seu text i quines no. Tot seguit, la comissió, comunicarà als autors de les esmenes acceptades pels redactors que aquestes han estat directament incorporades a la ponència final.
9.La comissió valorarà si és possible fusionar algunes de les esmenes rebudes per consensuar-ne una de sola, i, amb aquesta intenció, es posarà en contacte amb els esmenants als quals hagi decidit proposar-los fer una transacció -i amb els redactors dels textos, si escau- i negociarà amb ells una proposta única consensuada d’esmena -o de nou redactat del text, si escau- per aquell punt concret. Respecte als esmenants amb als quals la comissió hagi decidit no proposar-los fer cap transacció, i si es dóna el cas que són nombrosos en un mateix punt de la ponència, la comissió s’hi posarà en contacte per intentar aconseguir que arribin a un acord entre ells per fer una única proposta, i, si no és possible, que les agrupin per reduir al mínim la quantitat d’esmenes vives.
10.Quan la comissió tingui enllestida la feina anterior, i si considera que, pel nombre d’esmenes que es volen mantenir com a vives, el debat i la votació del llibre de ponència en les assemblees territorials serà molt llarg i feixuc, farà amb els esmenants i amb els redactors dels textos un darrer intent per arribar a acords que minimitzin la quantitat final d’esmenes vives fins a un nombre que permeti el seu debat i votació en un temps raonable.
11.La comissió publicarà al web del procés Constituent, no més tard de 15 dies després de la finalització del període per presentar esmenes, el llibre de ponència final junt amb les esmenes que els seus autors hagin volgut mantenir vives, i ho haurà de fer amb un mínim de 15 dies naturals abans de la data de reunió de les assemblees per al debat i votació finals.
12.Totes les persones adherides al Procés Constituent podran participar des de les seves respectives assemblees territorials, i en la data o dates acordades, en el debat i la votació del llibre de ponència final i de les esmenes vives. Per intentar evitar l’efecte influència Totes les reunions es faran en cada una de les seus de les assemblees territorials en un mateix dia (un dissabte) o, si no fos possible, amb pocs dies de diferència.
13.Cada assemblea territorial disposarà d’un cens de les persones que en formen part, i indicarà, en el full de votació que els serà facilitat per la comissió, el nombre d’aquestes que prenen part en cada una de les votacions. En la redacció de l’acta de votació, que recollirà els resultats de vots a favor, en contra i en blanc per a cada una de les votacions efectuades (tant de la ponència com de les esmenes), s’hi haurà d’incloure la relació nominal de persones que han participat en la reunió, tot indicant la seva hora d’incorporació, si és que ho han fet més tard de l’hora de començament, o l’hora de partida si han marxat abans que la reunió s’acabi. Cal tenir present que només s’hauran de votar contra la ponència els punts concrets respecte als quals s’hagin mantingut esmenes vives, la resta no.
14.La comissió de ponència efectuarà la suma de tots els vots que li seran facilitats per les persones responsables d’omplir el full de votacions de cada assemblea territorial, i en donarà els resultats i publicarà al web del Procés Constituent el document definitiu.
15.L’Assemblea General del Procés Constituent procedirà a referendar amb el seu vot, si escau, l’aprovació definitiva del document.


PROCÉS CONSTITUENT


Segona Fase

7. A continuació de la publicació del llibre de ponència, la comissió obrirà un període de 15 dies naturals per tal que tothom que vulgui pugui presentar (per internet i en el format que es decideixi) esmenes parcials o a la totalitat a qualsevol punt o tema de la ponència.

8. La comissió notificarà (per internet) als autors de les esmenes presentades a la ponència la seva recepció i, passat ja el període de 15 dies, enviarà a cada equip redactor dels textos de la ponència les esmenes rebudes al seu punt temàtic a fi que li indiquin quines d’aquestes esmenes poden acceptar i incorporar al seu text i quines no. Tot seguit, la comissió, comunicarà als autors de les esmenes acceptades pels redactors que aquestes han estat directament incorporades a la ponència final.

9. La comissió valorarà si és possible fusionar algunes de les esmenes rebudes per consensuar-ne una de sola, i, amb aquesta intenció, es posarà en contacte amb els esmenants als quals hagi decidit proposar-los fer una transacció -i amb els redactors dels textos, si escau- i negociarà amb ells una proposta única consensuada d’esmena -o de nou redactat del text, si escau- per aquell punt concret. Respecte als esmenants amb als quals la comissió hagi decidit no proposar-los fer cap transacció, i si es dóna el cas que són nombrosos en un mateix punt de la ponència, la comissió s’hi posarà en contacte per intentar aconseguir que arribin a un acord entre ells per fer una única proposta, i, si no és possible, que les agrupin per reduir al mínim la quantitat d’esmenes vives.

10.Quan la comissió tingui enllestida la feina anterior, i si considera que, pel nombre d’esmenes que es volen mantenir com a vives, el debat i la votació del llibre de ponència en les assemblees territorials serà molt llarg i feixuc, farà amb els esmenants i amb els redactors dels textos un darrer intent per arribar a acords que minimitzin la quantitat final d’esmenes vives fins a un nombre que permeti el seu debat i votació en un temps raonable.
11.La comissió publicarà al web del procés Constituent, no més tard de 15 dies després de la finalització del període per presentar esmenes, el llibre de ponència final junt amb les esmenes que els seus autors hagin volgut mantenir vives, i ho haurà de fer amb un mínim de 15 dies naturals abans de la data de reunió de les assemblees per al debat i votació finals.
12.Totes les persones adherides al Procés Constituent podran participar des de les seves respectives assemblees territorials, i en la data o dates acordades, en el debat i la votació del llibre de ponència final i de les esmenes vives. Per intentar evitar l’efecte influència Totes les reunions es faran en cada una de les seus de les assemblees territorials en un mateix dia (un dissabte) o, si no fos possible, amb pocs dies de diferència.


13.Cada assemblea territorial disposarà d’un cens de les persones que en formen part, i indicarà, en el full de votació que els serà facilitat per la comissió, el nombre d’aquestes que prenen part en cada una de les votacions. En la redacció de l’acta de votació, que recollirà els resultats de vots a favor, en contra i en blanc per a cada una de les votacions efectuades (tant de la ponència com de les esmenes), s’hi haurà d’incloure la relació nominal de persones que han participat en la reunió, tot indicant la seva hora d’incorporació, si és que ho han fet més tard de l’hora de començament, o l’hora de partida si han marxat abans que la reunió s’acabi. Cal tenir present que només s’hauran de votar contra la ponència els punts concrets respecte als quals s’hagin mantingut esmenes vives, la resta no.

14.La comissió de ponència efectuarà la suma de tots els vots que li seran facilitats per les persones responsables d’omplir el full de votacions de cada assemblea territorial, i en donarà els resultats i publicarà al web del Procés Constituent el document definitiu.

15.L’Assemblea General del Procés Constituent procedirà a referendar amb el seu vot, si escau, l’aprovació definitiva del document.

16.Març 2014



Procés Constituent

Grup Impulsor d'un procés des de baix que culmini en la creació d’una candidatura unitària que tingui com a objectiu la convocatòria de l’assemblea constituent que necessitem per fer una Constitució nova per a la República catalana, de manera que no sigui possible en el futur que els interessos d’uns pocs passin per davant de les necessitats de la majoria.

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat