Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Accions per a Avui
Tot el dia

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: educació i societat
UB Raval: resultats d'enquesta formes de lluita
05 mai 2014
Tenim el plaer d’informar-vos que ja hem recollit els resultats de l’enquesta sobre les diferents maneres de lluita, a la facultat d’UB-Raval: geografia i història i filosofia. Hem penjat tota la informació en un document adjunt amb la taula numèrica i tres tipus diferents de gràfics, a més d’un recull dels comentaris classificats per preguntes. Altres propostes enquestes _resultats_enquestes_UB-Raval
Tenim el plaer d’informar-vos que ja hem recollit els resultats de l’enquesta sobre les diferents maneres de lluita, a la facultat d’UB-Raval: geografia i història i filosofia. Hem penjat tota la informació en un document adjunt amb la taula numèrica i tres tipus diferents de gràfics, a més d’un recull dels comentaris classificats per preguntes. Altres propostes enquestes _resultats_enquestes_UB-Raval

A continuació oferim un breu anàlisi introductori, però per a valorar junts els resultats i decidir els següents passos a seguir, ens agradaria convidar-vos a una Assemblea Oberta Extraordinària per a decidir sobre dues qüestions: quina estratègia política emprenem? i què volem canviar de la pròpia facultat?, el dijous 8 a les 14h al porxo.

El recompte s’ha fet sobre un total de 894 enquestes contestades, les quals representen un 15,06% sobre les 5.936 estudiants de la facultat. Valorem la quota de participació com a una mostra estadística força representativa, ja que ha triplicat la de les eleccions del dimecres passat (una mitja de 5,06%, cens electoral UB), cosa que ens diu que les estudiants s’han interessat més per “Com canviarem la situació”, aquí i ara, amb els nostres propis mitjans, que per els òrgans de representació, llunyans de la voluntat de decisió de la majoria. El gràfic que es pot veure a sota és una mostra ponderada dels resultats de la primera pregunta, dividint entre el nombre d’opcions marcades el vot de cada persona, de manera que es regula un resultat sobre cent, on cada persona acaba representant un vot (l’abstenció no s’hi inclou, ja que l’hem recollit al document “altres propostes”). Per a fer-ho més visible, també hem posat el percentatge d’acceptació a la llegenda, sobre el nombre total d’enquestes, sense dividir el vot.

Segons els resultats, més de la meitat de l’estudiantat estaria d’acord en combinar tàctiques en pro d’una vaga indefinida, ja sigui de consum o d’estudis (opcions 1, 2 i 3), i una tercera part cercaria la solidaritat entre les estudiants o les treballadores (opcions 4 i 6). D’altra banda, no arriba a la quarta part l’acceptació a les vagues o manifestacions puntuals (opció 7).

D’altra banda, cal ressaltar que la reivindicació més compartida a la facultat és la de disposar del lliure accés a la bilioteca durant les 24 hores durant l’època d’exàmens; així com la gratuïta disposició de la matèria bibliogràfica obligatòria. A tal ús, és important que totes ens comprometem en algun tipus d’acció comú per a obtenir aquesta millora de les nostres condicions, ja que sense la implicació de totes no ens serà possible. De la mateixa manera, les coses que proposem no es faran soles, ja sigui crear una xarxa d’apunts, o bé tenir un accés lliure al material documental, són projectes que requereixen algú que es comprometi a dur-los a terme, o a treballar-hi intensament fins a que es realitzin.

Per tot això i més, és important que totes participem, per que tot està per fer i tot és possible.


Si no podeu venir o voleu fer alguna altra aportació, podeu seguir escrivint a assembleaubraval ARROBA gmail.com o parlar per twitter o facebook.

Per últim, un altre detall destacable és el fet que gairebé cap estudiant ha escrit el seu NIUB, deixant clar que la gent és gelosa de la seva intimitat i que prefereix no sentir-se controlada.
Mira també:
http://assembleaubraval.wordpress.com/2014/05/05/resultats-de-lenquesta-dijous-8-assemblea-oberta-com-passem-de-la-teoria-a-la-

This work is in the public domain

Comentaris

Re: UB Raval: resultats d'enquesta formes de lluita
06 mai 2014
" Valorem la quota de participació com a una mostra estadística força representativa, ja que ha triplicat la de les eleccions del dimecres passat (una mitja de 5,06%, cens electoral UB), cosa que ens diu que les estudiants s’han interessat més per “Com canviarem la situació”, aquí i ara, amb els nostres propis mitjans, que per els òrgans de representació, llunyans de la voluntat de decisió de la majoria"


...Mare meva, com està el pati i quin nivell de la demagògia. Aviam, res més lluny que defensar unes eleccions d'universitat que són la cosa més poc participativa i caciquil que hi ha... però comparar una enquesta que dura un temps prolongat (dies/setmanes) amb unes eleccions d'un sol dia és fer demagògia. Gairebé tanta com dir que "més de la meitat dels estudiants estant a favor combinar tàctiques en pro d’una vaga indefinida"


Feu-ho més fàcil i menys "demòcrata": es convoca una assemblea de facultat i veureu quants estan a favor REALMENT d'això, que és com s'ha fet tota la vida. Contestar en fred és molt fàcil, però després tothom diu "ai, es que em perdré no sé quina classe", "ostres, es que tinc unes pràctiques que si les perdo em suspenen", i així.


Sap greu dir-ho però aquesta enquesta és un exercici de fer-se trampes al solitari.
Re: UB Raval: resultats d'enquesta formes de lluita
06 mai 2014
Mejor lucha local, presentarse solitos y boicotear la indefinida.
Re: UB Raval: resultats d'enquesta formes de lluita
07 mai 2014
Que els estudiants s'interessin més per l'enquesta que per les eleccions n'estic segur. Ara bé, el cert és que això no significa que vagin més enllà de votar.

L'enquesta és, entenc, un intent de començar a moure el debat. De fet, s'ha convocat (s'ha fet ja?) una assemblea per parlar sobre com portar a terme ara les lluites, osigui que la crítica sobra.


On estan les trampes és a una altra banda:
Aquesta pregunta

"seguir amb dinàmica de manifestacions puntuals (vagues d'un dia cada semestre)"

està redactada per tal de que la gent la voti pot (conscient o inconscientment).
Tot i així aconsegueix un 20.04% dels vots.
Molt aprop dels resultats de fer una caixa de resistència per a les companyes.

La valoració però és
"una tercera part cercaria la solidaritat entre les estudiants o les treballadores (opcions 4 i 6). D’altra banda, no arriba a la quarta part l’acceptació a les vagues o manifestacions puntuals (opció 7)."

Apart els nombres dels gràfics i els de les llegendes no es corresponen
http://assembleaubraval.files.wordpress.com/2014/05/grc3a0fic-wordpress.

Nose si es que jo no estic entenent quelcom o aquí hi ha una mica de trampeta.
Re: UB Raval: resultats d'enquesta formes de lluita
09 mai 2014
Si hi ha trampeta podeu venir dimarts a les dues i us ensenyem les 900 enquestes, feu el recompte i decidiu si hi ha trampeta o no.

Per què quan algú es curra quelcom com això tothom ho critica i ningú agraeix que, per una vegada, se'ns acudeixi fer quelcom més original que una vaga d'un dia, una mani per penjar-nos una medalla i alguns disturbis de postureo malote??

No ens ha fet falta fer cap trampa, ni tan sols se'ns ha acudit, perque la gent no és tonta i sap que les vagues d'un dia només són de postureo, però que no canvien res. La proposta d'enquesta va estar un temps oberta per a modificacions, i els que estan a favor de les vagues d'un dia dins l'assemblea, no han volgut modificar la pregunta.

Algún dels intervinents em pot explicar què s'ha aconseguit amb les vagues d'un dia en els últims dos cursos??? Respostes concretes si us plau, ja en tenim prou de pamfletisme buit de contingut.

Aquest tipus de participació puntual per idees vagues (vaga 27M) crec que s'assembla bastant més a lo de les trampes al solitari, bàsicament perque s'invoca a un canvi en lo simbòlic però no es canvien les condicions materials de ningú, és un ritual purament. Autoengany, pensar-se que es canvia quelcom fent una mani/vaga al semestre, juas.

Menys rituals revolucionaris de postureo i més pragmatisme i treball del dia a dia, els que tant critiqueu sense proposar res, mireu què ha fet l'@assembleaEUETIB aquesta setmana i apreneu ;) La meva opinió és que és l'únic èxit del moviment estudiantil del curs, potser és perque no tenen SEPC al seu campus...


P.D. Per cert, estem a punt d'aconseguir algun objectiu pràctic, informarem aviat.

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more