Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: laboral
1 de maig a Granollers, crònica d'una mobilització històrica
04 mai 2014
IMG_6616_01.JPG
IMG_6583_web.JPG
IMG_6744_web.JPG
Sembla ser que alguna cosa comença a coure's a Granollers. Col·lectius i organitzacions portem anys picant pedra en una ciutat que va passar de tenir un moviment obrer associatiu importantíssim, i que en els últims 30 anys va anar minvant fins a semblar haver-se extingit.

Si bé la classe treballadora distem molt encara de tenir la capacitat de canviar la situació de les coses a la nostra comarca, no és menys cert que una tendència social i sindical està emergent de nou. Un important teixit associatiu torna a tenir capacitat d'organitzar i de lluitar, i des del sindicat de CNT no podem menys que felicitar a tota la gent que ha fet possible aquest canvi als nostres barris, pobles i llocs de treball. El "SÍ SE PUEDE" pren amb força des de la PAH, i es torna un cant a la esperança i la solidaritat. Un cant que traspassa el tema de la vivenda i va a parar a joves, aturats, dones, immigrants i treballadors en lluita.

Enguany el 1 de maig a Granollers creiem que marcarà un abans i un després, en mobilització i lluita, en dignitat i la solidaritat que anem teixint dins els moviments socials i el sindicalicalisme que pretén transformar la nostra societat. Hem de felicitar-nos tots i totes: l'Assemblea d'Aturats i Aturades de Granollers, la Coordinadora d'Aturades del Vallès Oriental, la COS, Arran, l'Assemblea Llibertària del V. O., a les AAVV del Centre i de 3 Torres, a l'Ateneu, a la CUP, a Endavant, L'Esquerda, EUiA, la PAH i a totes les organitzacions i persones que van fer possible aquell dia.

Una manifestació que començà amb unes 200 persones a la Oficina del Treball va anar creixent en participació i va culminar amb els parlaments sota la Porxada, amb més de 400 persones. El míting va dividir-se en dos blocs, un de social que fou iniciat amb un gran discurs de l'Assemblea d'Aturats i Aturades de Granollers i la Coordinadora d'Aturats i Aturades del Vallès Oriental (de recent creació) que arrossegà aplaudiments del públic. Continuà amb intervencions dels companys de la PAH, Papers per Tothom, Marxa pels Drets Socials, Arran i es donà pas al bloc final amb els sindicats convocants, la COS i CNT que tancava l'acte. El nostre sindicat va comptar amb la presència del company Luis Fuentes, històric militant del País Basc, ex-secretari general de la Confederació Nacional del Treball als anys 90 i membre actiu a les lluites obreres del País Basc dels anys 70 com la lluita conta la central nuclear de Lemoniz. Fuentes va fer un vibrant míting, despertant nombrosos aplaudiments del públic, on va repassar la situació actual des de finals del franquisme, criticant el model sindical actual allunyat de les assemblees de treballadors i basat en les burocràcies sindicals. Una intervenció que va acabar animant a la organització de la classe treballadora per a la superació del capitalisme, i la construcció d'una societat basada en la justícia i la llibertat.
Mira també:
http://granollers.cnt.es

This work licensed under a
Creative Commons license

Comentaris

Re: 1 de maig a Granollers, crònica d'una mobilització històrica
04 mai 2014
Primer de tot, felicitar-vos per la movilització que va haver-hi a Granollers. Una observació:

Si a la manifestació van haver-hi 400 persones, i n´hi han, mes o menys 15 organitzacions convocants: 400/15= 26

Es preocupant el grau d´atomització de les organitzacions, i el poc poder de convocatoria d´aquestes. A Granollers, i arreu.

Sembla que ens estem acostumant a aquests números, números, ja que a sobre ho donem com un éxit.

I repeteixo, aixó es general.
Re: 1 de maig a Granollers, crònica d'una mobilització històrica
04 mai 2014
Primer de tot felicitar-te pel teu comentar-hi, ja que demostres tenir una gran habilitat de càlcul i un excel.lent coneixement de la realitat local i comarcal al Vallès Oriental.

No obstant, és preocupant veure com hi ha gent que busca sempre els 3 peus al gat en qüestions que són il·lusionants i motivadores per a tota la gent que hi participa, que posen un punt i a part al que hi ha hagut fins aleshores i que generen una dinàmica de participació i mobilització.

Però com tu dius, és general no és només cosa teva.
Re: 1 de maig a Granollers, crònica d'una mobilització històrica
04 mai 2014
No m´has entés. Crec que els he felicitat per la movilització que va haver-hi per l´1 de Maig, i ja he dit que no em referia només a Granollers (saps llegir?)

Però una cosa no treu l´altre. L´alt grau d´atomització en les organitzacions, i seu baix nivel de convocatoria.

O vols acabar amb més organitzacions convocants que persones a una manifestació?
Re: 1 de maig a Granollers, crònica d'una mobilització històrica
04 mai 2014
En realidad la mani de Granollers era de CNT/Aturats + Esquerra Independentista + PAH. El resto aparecían en el cartel pero poco peso tienen. La Esquerra Independentista ya sabemos que son 5 organizaciones, que salen en el cartel, pero que van en bloque como una sola. La CNT y los parados iban más o menos juntos.
Sindicato Sindicat