Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: pobles i cultures vs poder i estats
Estelada per anarquistes
02 mai 2014


Ja han aparegut en el mercat del mertxandatge independentista les estelades negres, un prototipus d'estelada que s'afegeix a la diversitat existent fins ara (estelada del Barça, amb estel groc, amb l'Arc de Sant Martí, etc.). Aquest model d'estelada anarquista existeix des fa algunes dècades, bàsicament reproduïda per la FACC (Federació Anarcocomunista Catalana) però amb nul·la presència física, que es compaginava amb l'"estelada" en què es substituïa l'estel per una "A" i que havien emprat alguns col·lectius llibertaris com el grup Ikària als anys vuitanta.

Al seu bloc, Jordi Martí Font ha informat que per ara s'han fet cent exemplars d'aquest model d'estelades, que es poden trobar en alguns indrets del Camp com la CGT de Reus i també a Productes de la Terra en venda per internet, a 15 euros.

El web de Productes de la Terra anuncia aquest model d'estelada com "Bandera estelada anarquista (coneguda també com “bandera negra”, “estelada llibertària” o “bandera anarco-independentista”) de 150x100cm de polièster de molt bona qualitat. I que porta vetes per lligar a pal o balcó i té també una vaina per poder-hi entrar un pal de bandera de fins a 4 cm de perímetre.

En la propaganda comercial del web també hi ha una explicació sobre aqueset peculiar bandera que diu que "el triangle simbolitza la llibertat, la igualtat i la fraternitat, i el color negre és el color de l'anarquia. L'estel de vuit puntes és una rosa dels vents i alhora és el nombre de parts dels Països Catalans (País Valencià, Andorra, Illes Balears, Principat, la Franja de Ponent, la Catalunya del Nord, l'Alguer i el Carxe)."
Mira també:
http://www.llibertat.cat/2014/05/estelada-per-anarquistes-25994

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Estelada per anarquistes
02 mai 2014
Mira que bé, podeu fer calerons juntament amb els sostens, les xancletes, les vamscat, les polseres, i el que faci falta...

http://botigues.grancataleg.cat/2013_07_01_archive.html

Via fora botiguers!
venda de estelades
02 mai 2014
Modificat: 06:21:47
estrellada.jpg
Tambe tenim l'estrellada, o estelada espanyolista.
Aviat ens arribarà l'estelada del opus dei,l'estelada saharaui i la del dalai lama.
Re: Estelada per anarquistes
02 mai 2014
http://www.youtube.com/watch?v=EOuzlnfbh9s
Re: Estelada per anarquistes
02 mai 2014
Tinc varies preguntes:

No teniu estelades sense estel, i amb una pota d´animal per "antiespecistes indepes"? i alguna amb l´arc de Sant Martí?? i d´altres amb una roda de carro sota fons verd i blau per "gitano-indepes"?? i alguna amb una creu céltica per "fatxo-indepes"?? i els musulmans?? no poden tenir la seva estelada amb una lluna en comptes d´una estrella????

I, de tot aquest surtit de merchandaising pel negoci... treureu la versió en calçotets i calcetes????
Empanada nacionalista
03 mai 2014
Clientes no le van a faltar.
Re: Estelada per anarquistes
03 mai 2014
hostia, poliester, que ve que cremarà això...
Re: Estelada per anarquistes
04 mai 2014
fastigosos recuperadors, l'anarquisme no entén de fronteres!
Sindicato Sindicat