Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: laboral
CGT i COS recuperen el 1er de maig a Osona
01 mai 2014
Més d’un centenar de persones van participar aquest dimecres al vespre a la recuperada manifestació del 1er de maig a Osona. Després de molts anys que els sindicats majoritaris deixessin de fer-la, aquest any la CGT, la COS i l’esquerra independentista van decidir recuperar la manifestació, que va fer-se el vespre del dia 30 per facilitar l’assistència a les manifestacions de Barcelona d’aquest dijous. Entre els participants, moltes militants històriques dels dos sindicats convocants, però també una assistència significativa de joves d’Arran i el SEPC.
vic.jpg
La manifestació de Vic va sortir de la rambla de les Davallades i va discórrer pel Passeig fins la plaça del Carbó, on es va llegir un manifest. En el mateix s’hi denuncia la reforma laboral, la de les pensions i les retallades dels serveis públics i socials, que “han deixat malferides les classes populars, que sempre hem sabut que aquests anys no eren de crisi sinó d’ofensiva del capital”. S’hi va reivindicar la negociació col·lectiva com a eina de lluita sindical, per apostar per “l’autogestió, la solidaritat i la lluita a tots els espais”, com a eina de lluita contra el capital i “la seva organització jeràrquica de pobres i rics”. “S’equivoquen si pensen que restarem submisos i dòcils per sempre”, acaba el manifest.

Per la seva banda, aquell mateix matí, una vintena de sindicalistes de CCOO i UGT s'havien concentrat davant l'Oficina de Treball de la Generalitat a Vic. Hi van denunciar l'atur massiu, les retallades a les mesures de protecció de les treballadores en atur i la possible privatització del Servei d'Ocupació de Catalunya. Van explicar que a Osona s'estan invertint els mateixos recursos en formació de les persones en atur que abans de la crisi. Van acabar l'acció entrant a l'oficina, on van repartir informació entre les treballadores.
Mira també:
http://directa.cat/noticia/cgt-cos-recuperen-manifestacio-del-1er-maig-osona

This work is in the public domain
Sindicat Terrassa