Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: sanitat
Informacions sobre l'hospital de l'Esperança
30 abr 2014
Cartell i octavetes als fitxers adjunts
CartellEspe.pdf
CartellEspe.pdf (53,58 KiB)
OctavetaEspe.pdf
OctavetaEspe.pdf (59,05 KiB)
Benvolguda veïna del districte de Gràcia i/o usuària de l'Hospital de l'Esperança:

Ens adrecem a vosaltres per comunicar-vos la decisió encoberta de l'administració del Parc de Salut Mar i dels gerents de l'hospital de l'Esperança, respecte al tancament parcial del centre aquest agost.

Com cada any, l'activitat assistencial durant l'estiu es redueix significativament, moment en que s'aprofita per tancar alguns llits, o bé derivar-los a altres centres públics com el Centre Fòrum i l'Hospital del Mar, o bé privats, pagats però pel CatSalut . Si bé aquesta és una pràctica habitual en una època de retallades imposades per CIU, aquest any des de la direcció han fet un pas més, i ja han anunciat que el tancament de plantes serà total, deixant només en funcionament els serveis de radiodiagnòstic, radioteràpia i d'urgències durant tot el mes d'agost.

Aquesta pràctica es tradueix en una voluntat expressa d'empitjorar la qualitat del centre i de l'atenció a les usuàries, així com la pèrdua d'alguns llits que ja no es recuperaran al setembre. Tot plegat fa sospitar que aquest hospital no interessa a l'empresa, i que a mitja o lluny termini acabi tancat, com ja ha passat en altres hospitals en els que s'ha utilitzat aquesta mateixa estratègia.

Iniciant aquesta estratègia al centre, fa tres anys ja vam haver d'aguantar el tancament de nit de les urgències. Aquestes són ara un servei molt bàsic, destinat sobretot a petites lesions i dolències des de les 8 del matí a les 8 del vespre, però que en la majoria de situacions més complicades comporten una derivació a un altre centre, ja saturat per la manca de recursos per les retallades del govern.

Per tot això, volem convidar-vos a vosaltres, usuàries i veïnes de l'Hospital de l'Esperança, a mobilitzar-vos i a protestar per aquesta nova reducció de qualitat, que de ben segur l'empresa
utilitzarà per justificar-ne un futur tancament.

I com fer-ho? Sabem que a l'empresa els molesten les fulles de reclamacions, que podeu demanar a l'hospital mateix; les cartes al diaris; les mobilitzacions...D'aquesta manera, volem convidar-vos a assistir al proper Plenari del Consell del Districte de Gràcia, que tindrà lloc el proper 6 de Maig a les 18 hores a la Plaça de la Vila

Entre totes podem evitar-ne el tancament, ja sigui parcial, durant l'agost, o complet.

This work is in the public domain
Sindicat Terrassa