Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: altres temes
[Barcelona] Tanquem tres dies l'EUETIB, Vaga 6-7-8 de maig
29 abr 2014
Des de l’Assemblea EUETIB és convoquen 3 dies de vaga, el 6, 7 i 8 de maig, per reivindicar coses tant bàsiques com que tothom tingui possibilitat de poder estudiar, independentment de la seva condició social, perquè no volem el trasllat al Campus del Besòs i perquè volem tenir accés a les segones convocatòries, com qualsevol altra universitat.
trans-formemlauni.jpg
En un context com l’actual, a les estudiants de l’EUETIB ens ha tocat viure un procés continu de despossessió que s’ha traduït en una situació extrema, en la qual hi ha estudiants que no es poden pagar la matrícula, i per tant seran expulsades de la universitat.

Des de fa unes setmanes, l’Assemblea ha preparat una campanya per socialitzar aquest conflicte. Això què significa? Mitjançant enquestes, passaclasses i reunions d’afectades, entre altres coses, hem reunit els casos de les persones amenaçades per aquesta injustícia flagrant i hem intentat que tothom se'n adoni que, malauradament, això és quelcom normal dins d’un sistema basat en la injustícia social i l’explotació.

Per mitjà d’una col•laboració entre afectades i l’Assemblea, s’ha elaborat una proposta per presentar al Consorci de l’Escola Industrial on es recollien tots els casos, aquesta ha estat rebutjada parcialment. Entenem que rebutjar una part d’aquesta proposta significa expulsar a companyes de les aules, i això no ho permetrem. Cap companya pot ser expulsada de l’aula a causa de la seva condició econòmica, ja que entenem que això és una agressió a la nostra classe que no es quedarà sense resposta.

No només lluitem per això, tenim més fronts oberts. Entre aquests, la possibilitat de tenir segones convocatòries. Perquè amb l'abusiva pujada de preus, que sembla no aturar-se tot i les falses promeses, moltes de nosaltres no ens poden permetre suspendre una assignatura, fet habitual i normal. D'aquesta manera qui se les pugui pagar pot seguir estudiant mentre qui no pot es veu obligada a endeutar-se o ser expulsada gradualment de la universitat.

La gran part de les nostres companyes estudiants d'altres universitats públiques catalanes tenen aquesta segona possibilitat, nosaltres no. Per aquest fet, i perquè entenem que és una injustícia, volem fer-ne difusió dins de l’estudiantat i reivindicar l’aplicació de quelcom tant normal com és tenir la possibilitat de poder tenir accés a les segones convocatòries.

Un motiu més que ens ha portat a mobilitzar-nos és la construcció del nou campus del Besòs. Entenent que no estem en contra d'una millora tecnològica de la nostra facultat, sino que lluitem contra el projecte polític que hi ha darrera, on les estudiants no serem les beneficiades, ja que en cap moment s'ha parlat de renovació de material. Sembla ser que es tracta d'una aposta més de la Generalitat i els ajuntaments implicats per treure benefici econòmic del trasllat. Aquest s'ha estat gestant a esquenes de tota la comunitat educativa de l'EUETIB, sense cap garantia de millora com a estudiants i com a treballadores que, avui en dia, ens veiem trepitjades pel CEIB, no havent-se complert mai la integració completa a la UPC promesa des del 1997. El curs 2016 - 2017 començarà al Besòs i encara no sabem qui hi anirà, ni com, ni perquè. No ens podem quedar de braços creuats veient com en 2 anys s’ha duplicat el preu de les matrícules alhora que el Consorci es gasta 673.181,31 euros en aquest nou campus.

Per tot això, des de l’Assemblea EUETIB és convoquen 3 dies de vaga, el 6, 7 i 8 de maig, per reivindicar coses tant bàsiques com que tothom tingui possibilitat de poder estudiar, independentment de la seva condició social, perquè no volem el trasllat al Campus del Besòs i perquè volem tenir accés a les segones convocatòries, com qualsevol altra universitat.

Fem una crida a la solidaritat de totes les estudiants amb les companyes que seran expulsades de la universitat.

Lluitarem fins a les màximes conseqüències, no cedirem. Ells tindran el poder, però nosaltres tenim les ganes i l’entusiasme per transformar la societat.

Assemblea EUETIB

Barcelona, 28 d’abril del 2014

This work is in the public domain
Sindicat Terrassa