Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
Resum XIII Marcha contra la macrocárcel de Zuera
27 abr 2014
marcha-zuera-2.jpg
marcha-zuera-1.jpg
marcha-zuera-foto-Judith-i-punto.jpg
manc.JPG
El passat diumenge 13 d’abril, algo més de 200 persones varen participar en la tretzena edició de la Marcha contra la macrocárcel de Zuera, coneguda històricament com el Centre Penitenciari de Saragossa.

La marxa té la intenció de visibilitzar les presons que cada vegada es troben més lluny dels nuclis urbans; sent això un doble càstig cap a les famílies, doncs arribar-hi es fa difícil amb l'escassetat de connexions i de transport per a arribar-hi.
També té la intenció d'establir per una dia, una comunicació molt especial cap a les preses i de les preses, amb Ràdio Hawaii que pot ser escoltada dintre de la presó des del pàrking on es fan els actes.

Amb aquesta motivació des de la primera hora es podia veure la vintena de ciclistes que van arrancar des de la plaça de la Magdalena. El recorregut va ser especialment assolellat, d’uns cuasi 50 kms que separaven Zaragoza de la macropresó.

A la marxa hi van anar persones de Catalunya, Nafarroa, Madrid... així com les desenes de persones d'Aragó.
Un bus totalment ple per a la ocasió va sortir des de Zaragoza cap a la marxa.
A la carretera d'entrada a la macropresó hi havia un control especialment nombrós per a la ocasió, que retardava l'arribada del bus i els cotxes amb registres i identificacions. També les ciclistes van ser identificades i registrades durant cuasi 40 minuts, amb una persona multada per no portar casc de bicicleta.

Un cop tothom va arribar es van desenvolupar els actes de la marxa, començant al mateix temps que la lectura d'un comunicat les transmissions de Radio Hawaii.

Al voltant del migdia va tenir lloc un homenatge molt sentit cap a Isabel Aparicio, la presa política del PCE (r) que va morir fa dues setmanes arrel de la greu desatenció mèdica que patia a la macrocárcel de Zuera.
No només se la va recordar a ella sino també a totes les persones preses sobretot a aquelles que pateixen l'aïllament i la falta d'atenció per part de la institució carcelària.
Aquest homenatge va concloure amb tres cançons de Pablo Hassel, que va recordar la lluita de les persones preses, per a donar pas a una xerrada/taula rodona, en la que va prendre part Milenta, el col•lectiu feminista que treballa amb les dones preses a Asturies.
Varen parlar: una familiar d'un pres polític basc, una representat del Socorro Rojo i es va presentar la campaña “Carcel = Tortura”.

Després d'això varen actuar els grup “Los Mancusos”, que amb les seves improvitzacions teatrals que animaren l'espai.
Es va passar al taller d'escriptura de cartes i postals a les preses, que només es va interrompre per a donar lloc al menjador vegà, elaborat de nou per el CSO Kike Mur, que traslladà el seu menjador popular a Zuera. Després del menjar, va haver-hi un recital de poesia feminista i un concert amb Necesidad de Luchar, una veterana banda de Hxc-punk anarquista de Saragossa.

Destacar que la marxa d'aquest any no ha estat solament una més, sino que ens la podem prendre com el començament de més coses, especialment si fem que el contacte entre col•lectius sigui fructífer.


(Web del colectiu feminista d'Asturies que va fer la xerrada sobre dona i presó)
http://www.milenta.org/v_juventud/apartados/apartado.asp?te=5337

(apartat web sobre la marxa de Zuera)
http://marchazuera.noblezabaturra.org/
https://www.facebook.con/marchazuera?ref=ts&fref=ts


(Cartell de la marxa amb les activitats que es van portar a terme)
http://noblezabaturra.org/2014/04/11/actos-xiii-marcha-contra-la-macroca/


(Article modificat des de:)
http://arainfo.org/2014/04/la-xiii-marcha-contra-la-macrocarcel-de-zuera/

This work is in the public domain
Sindicat Terrassa