Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: laboral
1er de Maig 2014. Resistir no és suficient: Construïm l´autogestió . Convocatòries de CGT Catalunya #1demaig
27 abr 2014
Manifest 1er de Maig 2014 Secretariat Permanent CGT Catalunya
14027607564_c6797184c4_z.jpg
1er de Maig 2014. Resistir no és suficient: Construïm l´autogestió

L’1 de maig és una data molt significativa per a totes i tots els militants de la causa de la classe treballadora. És una data en la qual, des de l’any 1889, les organitzacions del moviment obrer de tot el món sortim a ocupar l’espai públic per a reivindicar els nostres drets i per a honorar la memòria de tots i totes aquelles companyes que han patit al llarg dels segles la repressió a mans dels servidors del Capital i de l’Estat, per haver lluitat contra l’explotació i l’alienació que ens imposa el seu sistema econòmic i social. És una data carregada d’història, vinculada a la lluita per la jornada de vuit hores i a la memòria dels obrers ajusticiats l’any 1887 a Chicago, després de la revolta de Haymarket.

És per a nosaltres un moment propici per a visibilitzar la vigència del conflicte de classes, per a reivindicar el que som i el que hem estat, per a exhibir públicament el fil roig i negre que ens uneix amb totes i tots els qui ens van precedir en la lluita per l’emancipació social. Tanmateix, i malgrat la intensa significació associada a aquest dia, l’1 de maig no és sinó una data més en el calendari.

Perquè per a nosaltres tots i cadascun dels dies de l’any són 1 de maig, tots i cadascun dels dies de l’any han de ser bons per a la lluita, per a l’organització, per a la pràctica del suport mutu, per a treballar per la defensa dels drets de la nostra classe, per a fer camí vers la revolució social i la construcció de la societat autogestionària i antipatriarcal.

És per això que aquest 1 de maig hem de sortir al carrer no pas mirant al passat, sinó amb una mirada projectada al present i al futur. Estem vivint en una època caracteritzada per una agressiva ofensiva política i empresarial, per la regressió de drets a tots els nivells. Una època en la qual se’ns ha fet pagar un cop més a les treballadores i al conjunt de les classes populars tots els efectes derivats de l’esclat de la bombolla especulativa que havia caracteritzat el funcionament de l’economia capitalista durant els últims anys.

D’un temps ençà, hem assistit a la conversió d’una gegantina crisi financera internacional en una crisi del deute públic, la qual està essent utilitzada, sobretot als països del sud d’Europa, com un mecanisme de despossessió dels sectors més vulnerables de la població, dins d’una estratègia conscient de socialització de pèrdues privades a costa dels nostres salaris, les nostres condicions de treball i els nostres drets socials. Una estratègia la cara visible de la qual han estat i són les reformes laborals, amb totes les seves conseqüències (major precarització, afebliment de la negociació col•lectiva, més poder en mans dels empresaris...), les retallades a l’ensenyament, la sanitat, les pensions públiques i els ajuts a la dependència, les privatitzacions, els desnonaments, l’enduriment de les mesures repressives, i un llarg etcètera.

Davant d’això també han proliferat en els darrers temps noves formes de resistència, algunes de les quals han aconseguit un ampli suport social i han arribat a posar en qüestió públicament el discurs hegemònic dels austericides que ens governen i de la xarxa d’interessos mediàtics que els serveix com a altaveu. Molta gent ha reaccionat davant l’atac que estem patint, i ho ha fet organitzant-se i sortint al carrer. Cal congratular-se d’aquest fet, tot constatant, però, que la resposta popular no ha aconseguit fins ara aturar l’ofensiva, i que, si bé ha assolit victòries, aquestes han estat victòries parcials.

En cap cas creiem que s’hagin de menysprear, i menys encara quan han sorgit de dinàmiques organitzatives que han constituït un marc al si del qual moltes persones s’han empoderat i han pres consciència de la seva força col•lectiva. Però comença a ser urgent assumir que en els moments actuals resistir, només, ja no és suficient. Necessitem assolir victòries en les àrees fonamentals, que ens serveixin com a exemple per a fer veure a tothom que podem guanyar, victòries que facin trontollar el poder dels nostres enemics de classe. Victòries orientades a fer que la por canviï, definitivament, de bàndol.

I si hi ha algun àmbit en el qual això resulta urgent és en l’àmbit laboral, el qual és determinant per a totes i tots aquells que no disposem, per a sobreviure, de res més que de la nostra força de treball. Sabem, perquè ho patim cada dia, que ens trobem immersos en un món del treball extremadament precaritzat, dins del qual assistim al definitiu naufragi del model de mediació i pacificació dels conflictes que els "sindicats" del sistema s’han encarregat de gestionar des dels anys de la mal anomenada "transició política".

En aquest context, cal treballar intensament per a reforçar la capacitat d’acció col•lectiva de la classe treballadora, i en aquesta tasca nosaltres, els i les anarcosindicalistes, hem d’abocar tots els nostres esforços, amb els mètodes de lluita que ens caracteritzen: el suport mutu i l’acció directa. És hora d’enfortir l’autoorganització de les treballadores i dels treballadors des de la base, d’articular formes de solidaritat activa amb les lluites de les precàries, de socialitzar i estendre les vagues indefinides, d’ampliar la base social de suport als conflictes, més enllà dels centres de treball. És hora de persuadir a tothom que juntes podem, no només resistir o plantar cara, sinó també vèncer, derrotar la patronal i els seus servidors governamentals.

Aquesta és, ha de ser, la nostra tasca en els temps que han de venir. Perquè si nosaltres no ho fem ningú no ho farà per nosaltres. Prenem el carrer i anem a les manifestacions, participem en accions col•lectives, desobeïm! Amb una actitud de combat, és hora d’encadenar victòries i que l’optimisme esborri el cansament de les mirades.

L’1 DE MAIG, I TOTS ELS DIES DE L’ANY, LLUITEM PER L’EMANCIPACIÓ SOCIAL!

Confederació General del Treball
Secretariat Permanent del Comitè Confederal de Catalunya

Convocatòries CGT CATALUNYA 1 de Maig
30 d’abril

El Vendrell. 19h. Manifestació "1er de Maig Anticapitalista pel repartiment del treball i la riquesa". Portal del pardo. 19 h. Convoquen: CGT i altres organitzacions socials i polítiques

Vic. 19h. Manifestació "1er de Maig. Lluita obrera". Rambla Davallades. 19 h. Convoquen: CGT i COS

1 de maig

Badalona , 11 h. Manifestació. Pça. Països Catalans. Convoquen: CGT del Barcelonès Nord i Solidaritat Obrera

Barcelona, 11 h. Manifestació "Prou corrupció, prou repressió". Via Laietana/Jaume I. Convoca: CGT de Barcelona

Girona. 12 h. Manifestació. Punt de Trobada. Convoca: alCarrer (agrupa CGT i altres col•lectius anticapitalistes)

Granollers, 11 h. Manifestació "Unifiquem les lluites cap a la vaga general". Marie Curie (davant l’OTG). Convoca: CGT del Vallès Oriental

Igualada. 12 h. Manifestació anticapitalista. Pça. Castells. Convoca: Bloc Anticapitalista

Lleida. 12 h. Manifestació. Plaça del TreballI. Convoca: CGT de Lleida

Mataró, 12 h. Manifestació "Lluitem pel treball digne. Defensem els nostres drets". Pça. Miquel Badia (estació Renfe). Convoca: CGT, COS, IAC

Mollet, 11 h. Manifestació "Unifiquem les lluites cap a la vaga general". Pça. Major (davant l’Ajuntament). Convoca: CGT del Vallès Oriental

Tarragona. 18 h. Manifestació "Ni pactes, ni reformes. Superem l’Europa capitalista". Rambla Nova / Imperial Tarraco. Convoquen CGT de Tarragona i altres col•lectius anticapitalistes.

Terrassa. 11h. Manifestació "Sortim al carrer, construim el futur". Estacio de Renfe Terrassa Est. Convoca: Vallés Anticapitalista

Vilafranca del Penedès. 12h. Plaça de Jaume I. Manifestació "Contra el Capital, Justícia Social". Convoquen: Coordinadora 1 de Maig Penedès i Xarxa Unitària pels Drets Socials al Penedès (CGT en forma part, tant de l’una com de l’altra).
Mira també:
http://cgtcatalunya.cat/spip.php?article10237#.U10HuoG88pd

This work is in the public domain

Comentaris

Re: 1er de Maig 2014. Resistir no és suficient: Construïm l´autogestió . Convocatòries de CGT Catalunya #1demaig
27 abr 2014
Bueno, que cgt parli d´autogestió...

http://www.boe.es/boe/dias/2012/08/16/pdfs/BOE-A-2012-10936.pdf


...si es l´anarcosindicalisme subvencionat.
Re: 1er de Maig 2014. Resistir no és suficient: Construïm l´autogestió . Convocatòries de CGT Catalunya #1demaig
27 abr 2014
CGT és un sindicat amb cara i ulls perquè funciona com funciona, és a dir, sense autogestió.

No entraré a filosofar, només dic que CCOO i UGT tenen autèntiques maquinàries als llocs de treball per renovar-se i desarticular qualsevol alternativa, i la única manera de fer front és amb maquinàries que facin de contrapoder (i això que la CGT està a anys llum dels grans, amb prou feines representa el 2% a Catalunya).

Si no aspirés a tenir una maquinària potent, seria com la CNT, idealisme que l'impedeix superar uns determinats paràmetres.
Re: 1er de Maig 2014. Resistir no és suficient: Construïm l´autogestió . Convocatòries de CGT Catalunya #1demaig
27 abr 2014
Participant del poder no s'aconsegueix fer contrapoder.
Seria la mateixa cantarella de presentar un partit polític amb un 2% de representació, i aspirar a aconseguir una majoria «de contrapoder».
Re: 1er de Maig 2014. Resistir no és suficient: Construïm l´autogestió . Convocatòries de CGT Catalunya #1demaig
27 abr 2014
Aixó ja son opinions personals. Que cadascú esculli la manera que pensi que es mes adecuada per fer front, però, per no perdre credibilitat, intentem mentir lo menys posible.
Que la CGT o cualsevol partit polític amb representació parli d´auntogestió, quan està rebent uns diners per part de l´estat (no es financia amb recursos propis), o quan parlen dels alliberats... sembla evident que no es real.
La CNT si que es veritat que te molts problemes per oposar-se als comités d´empresa (de vegades, problemes amb comités de CGT, que actúen com els majoritaris), i aixó l´ha portat a ser un sindicat molt minoritari. Però si que pot parlar d´autogestió.
Re: 1er de Maig 2014. Resistir no és suficient: Construïm l´autogestió . Convocatòries de CGT Catalunya #1demaig
27 abr 2014
Mataró, 12 h. Manifestació "Lluitem pel treball digne. Defensem els nostres drets". Pça. Miquel Badia (estació Renfe). Convoca: CGT, COS, IAC

és plaça miquel biada, no badia
Re: 1er de Maig 2014. Resistir no és suficient: Construïm l´autogestió . Convocatòries de CGT Catalunya #1demaig
27 abr 2014
Aviam s'ha de ser prou fals per dir això de no rebre diners de l'estat quan fa pocs anys va rebre una morterada de diners en concepte de "patrimoni sindical", quan la CNT avui en dia no té res a veure amb la CNT dels anys 30. La CGT també ve del mateix lloc, i va ser un jutge qui va dictaminar quina de les 2 CNT's era la legal... però rebre aquests diners per part de l'estat, en tot cas, no es pot considerar per res autogestió, o sí?

Sinó també podríem recuperar alguns la "Unió de Rabassaires" per forrar-nos, perquè llavors tenia locals incautats pel franquisme, però avui Unió de Pagesos no té res a veure, o sí?


La conclusió és que una gran part de la pasta que té la CNT no l'ha rebut de l'autogestió (quotes sindicals + activitats) sinó de l'estat, a partir de demanar l'herència sota unes mateixes sigles d'una gent de fa 80 anys. Molt presumir però és més lleig viure del cuentu d'altres que del propi
Re: 1er de Maig 2014. Resistir no és suficient: Construïm l´autogestió . Convocatòries de CGT Catalunya #1demaig
28 abr 2014

http://www.eleconomista.es/interstitial/volver/mapfdg/economia/noticias/

http://www.elconfidencial.com/mercados/archivo/2007/12/21/71_gobierno_ap

http://ecodiario.eleconomista.es/interstitial/volver/ing_19jul2012/econo

http://www.boe.es/boe/dias/2007/07/0...9139-29141.pdf

http://www.boe.es/boe/dias/2007/07/0...9314-29317.pdf
Re: 1er de Maig 2014. Resistir no és suficient: Construïm l´autogestió . Convocatòries de CGT Catalunya #1demaig
28 abr 2014
Efectivamente, la CNT no recibe subvenciones "directas" pero sí las recibe "indirectas" a través del PSA (patrimonio sindical acumulado) y la FAL (Fundacion Anselmo Lorenzo). El total de las "compensaciones" por el "patrimonio histórico" desde 2005 se acerca a los 15 millones de euros (4 millones en 2005, 2,4 millones de euros en 2006, 7,3 millones de euros en 2007, 1,5 millones en 2008, etc, sin contar las subvenciones a la Fundacion Anselmo Lorenzo, esta última también tiene asalariados.
Re: 1er de Maig 2014. Resistir no és suficient: Construïm l´autogestió . Convocatòries de CGT Catalunya #1demaig
28 abr 2014
La FAL, l'únic que va rebre van ser 30.000 euros per uns ordinadors, això es va criticar i ja no ha rebut res més. A més que no és una pasta per activitat sindical a diferència dels centenars de milers d'euros que rep la CGT pels seus delegats.

Els locals de CNT es van aconseguir mitjançant ocupacions i amb gent detinguda, multes,etc. La CNT és la CNT amb els mateixos Principis, Tàctiques i Finalitats que la dels 30, per tant és normal i corrent que reclami el que el feixisme li va robar. Per cert, que l'estat amb prou feines ha tornat un 10% del patrimoni. A diferència d'UGT que li va posar totes les facilitats i pasta per recuperar-lo.
Re: 1er de Maig 2014. Resistir no és suficient: Construïm l´autogestió . Convocatòries de CGT Catalunya #1demaig
28 abr 2014
EN primer lugar el dinero de patrimonio no es ni de muy lejos el dinero que se debería haber devuelto a la CNT, está años luz de ser equiparable. Resulta completamente estupido decir que se trata de una subvención,me quedo sin argumentos ante tal tontería. Sería como si como a mi por ejemplo me expropiaran la casa para hacer una carretera y tras recurrir y ganar me concedieran una pequeña parte de lo que equivalía a mi casa. Para vosotros sería como si recibiera una subvención o un sueldo por parte del estado ¿no?
Y decir que no se trata de la misma organización que en el 36 también resulta gracioso. Por supuesto que no habrá la misma gente, por desgracia, pero la CNT en ningún momento ha dejado de existir, ya que se trasladó al exilio desde donde continuo su labor y desde donde reconstituyó el sindicato cuando tuvo la oportunidad.

Y finalmente decir que fué por un juez que se sigue llamando CNT etc. Pués si fue por un juez, pero fue debido a la intransigencia y a la desfachatez del grupo escindido que intentaba quedarse con las siglas, para poder después optar quedarse con el patrimonio. ¿Donde se ha visto que el grupoque se escinde una organización quiera quedarse con el nombre y su patrimonio? Se ha quedado a caso SOlidaridad obrera el nombre de CGT tras su escisión? Se ha quedado inisiativa el nombre de izquierda unida tras su escisión y así podriamos seguir... Nunca en la vida se ha visto una cosa como esa, tener que llegar a ser un juez el que dicatamine quién se cada con el nombre fue esperpentico.
Como lo es esperpentico llegar a estas discusiones.

Respecto a la FAL; se trata de unas becas de investigación y de unos becarios que estuvieron trabajando ( gente del sindicato) en la Fundación. Y a pesar de eso una buena parte de la organización estaba en contra de ello y así se postuló.

Para despedirnos deberiamos saber una pequña cosa; tanto para unos como para otros: autogestión no significa no recibir sunbvenciones, se trata de autonomía en la gestión, independencia de acción...
Re: 1er de Maig 2014. Resistir no és suficient: Construïm l´autogestió . Convocatòries de CGT Catalunya #1demaig
28 abr 2014
Però anem a veure, sí aquí no es tracta de determinar si és legítim o no que l'estat dóni diners pel patrimoni incautat a la CNT després de la Guerra Civil, és evident que sí. Independentment de que sigui o no la continuadora (la CGT també se'n reclama, digués el que digués un jutge), tot diner que surt de l'estat i va a parar a millorar les condicions de lluita d'organitzacions obreres em sembla perfecte.


Aquí el que s'estava discutint i afirmant és que la CNT NOMÉS i quan dic només vull dir només ingressava diners de l'autogestió, que comprèn exclusivament el pagament de quotes més activitats vàries (concerts, venta de coses, etc.) i això és SENZILLAMENT MENTIDA. Gran part dels diners de la CNT (parlem de milions d'€), seran legítims eh, però NO provenen tampoc de l'autogestió pròpia, així de clar.


Per tant menys presumir de mentides fàcilment rebatibles.
Re: 1er de Maig 2014. Resistir no és suficient: Construïm l´autogestió . Convocatòries de CGT Catalunya #1demaig
28 abr 2014
Com dir-ho. Els diners del patrimoni, simplement, es recuperar el que era de l´organització. Per tant, no son subvencions. Simplement, s´ha recuperat un 10% aproximadament del que va expoliar el franquisme a l´organització.
La mateixa organització que quan es van produir els fets, ja que no ha deixat mai d´existir. Federica Montseny no va estar als mitins de Montjuic????
Si les sigles i el patrimoni haguéssin pasat al grup escindit, aixó seria un cas únic al món.
Solidaridad Obrera?? us sóna??
Re: 1er de Maig 2014. Resistir no és suficient: Construïm l´autogestió . Convocatòries de CGT Catalunya #1demaig
29 abr 2014
Per autogestió, el local que l'Ajuntament de Badalona posa a la CNT, amb totes les despeses pagades.
Sindicat Terrassa