Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: dones
[Mallorca] Presentació de la campanya del grup de suport de les Feministes Encausades
27 abr 2014
a la Plaça dels Patins de Palma es va fer la roda de premsa en suport a les feministes encausades de Mallorca

Cartell de la campanya en suport a les feministes encausades de Mallorca::: http://www.llibertat.cat/2014/04/presentacio-de-la-campanya-del-grup-de-

Ahir a la Plaça dels Patins de Palma es va fer la roda de premsa en suport a les feministes encausades de Mallorca Ahir al matí, a la Plaça dels Patins de Palma, es va donar el tret de partida de la campanya del grup de suport de les Feministes Encausades, que han estat acusades d’haver participat en l’acció que va tenir lloc el passat diumenge 9 de febrer, quan un grup d’una trentena de persones entrà a l’església de Sant Miquel de Palma amb càntics i consignes a favor del dret al propi cos de les dones i de l’avortament lliure i gratuït. En aquesta presentació de la campanya es va fer la lectura del manifest, a més de fer una crida a participar en la manifestació del 17 de Maig, a les 18h, a la Plaça de la Porta Pintada de Ciutat. Des del seu Facebook, Twitter i blog (feministesencausades.wordpress.com) aniran ampliant informació de manera periòdica, a més, de poder trobar el manifest i la possibilitat d’adherir-s’hi, ja sigui a nivell col-lectiu o individual.

MANIFEST FEMINISTES ENCAUSADES

Al llarg del darrer mes han tengut lloc les detencions de set companyes militants d’Arran Palma. Aquest procés de criminalització de la lluita feminista va començar el dia 17 de febrer, amb les tres primeres detingudes, una de les quals era menor d’edat. Continuà el dia 3 de març, quan dues companyes més foren segrestades per la Policia Espanyola quan es dirigien als seus respectius llocs de treball i a la universitat i, finalment, el dia 13 de març tengueren lloc les detencions d’altres dues militants, seguint el mateix modus operandi que amb les anteriors.

Les set joves detingudes, després de passar un gran nombre d’hores al calabós, foren posades en llibertat amb càrrecs i estan imputades per dos suposats delictes: contra la llibertat de culte i per ocupació d’un temple religiós. Aquests es castiguen amb entre sis mesos i sis anys de presó un, i amb entre sis mesos i un any de presó o amb entre dotze i vint-i-quatre mesos de multa l’altre.

Se les acusa d’haver participat en l’acció que va tenir lloc el passat diumenge 9 de febrer, quan un grup d’unes trenta persones entrà a l’església de Sant Miquel, a Palma, amb càntics i consignes a favor del dret al propi cos de les dones, i de l’avortament lliure i gratuït, mostrant així el seu rebuig cap al fet que l’Església Catòlica, institució que sobreviu a base de les subvencions d’un Estat suposadament aconfessional, no té la potestat per opinar ni influir sobre decisions que s’han de prendre en l’àmbit personal. Malgrat això, la connivència absoluta entre l’Església i els sectors més conservadors i rancis del Partit Popular es fa palesa dia a dia. Ara més que mai, veiem com després de les acusacions del Bisbat de Mallorca arriba una resposta quasi immediata en forma de detencions i identificacions policials. Cap agent, ni polític ni religiós, té poder per limitar el nostre dret.

És per això que consideram que aquesta protesta va ser un exercici legítim del dret a la llibertat d’expressió i, per tant, no és cap delicte. No és cap delicte denunciar públicament a través d’aquest tipus d’accions la no conformitat amb una política feta a esquenes de les ciutadanes.

La detenció d’aquestes joves respon exclusivament a motius polítics. Volen silenciar les opinions dissidents amb la repressió, les multes i les agressions. Una vegada més, el jovent organitzat torna estar al punt de mira de l’Estat. A més, s’ha evidenciat l’ús de fitxers polítics il·legals per part de la policia espanyola de militants que destaquen per la seva activa participació a l’organització juvenil ARRAN.

Aquesta proposta de reforma de la llei d’interrupció de l’embaràs atempta directament contra el dret a decidir de les dones sobre el seu propi cos. L’Estat no ha de tenir el poder de legislar sobre el nostre cos i, per tant, desobeirem el que consideram una llei injusta, classista i retrògrada, que culpabilitza i infantilitza la dona, i l’obliga a una maternitat no desitjada que li pot causar tant danys físics com psíquics. Seguirem defensant els drets reproductius i sexuals de les dones i no tolerarem cap ingerència, ni política ni eclesiàstica. Reivindicarem la total despenalització de l’avortament i seguirem demanant que sigui un servei públic i gratuït. Continuarem cridant a la mobilització i la desobediència civil mentre el Partit Popular mantengui la seva proposta de llei.

ABSOLUCIÓ FEMINISTES ENCAUSADES!

AVORTAMENT LLIURE I GRATUÏT!
video-audio:::
http://www.youtube.com/watch?v=V1eHkj9R4Lc

This work is in the public domain
Sindicat Terrassa