Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494
Notícies :: globalització neoliberal : ecologia
La cooperativa L'Olivera: un projecte bo, t'ho miris com t'ho miris
22 abr 2014
La cooperativa l’Olivera està ubicada a Vallbona de les Monges, un poble amb tot just 260 habitants situat a la comarca de l’Urgell. En aquest poble es troba el monestir de Santa Maria de Vallbona, el monestir cistercenc més important de Catalunya que forma part de la Ruta del Cister juntament amb el monestir de Poblet i el de Santes Creus.

Aquest emplaçament marca, evidentment, el caràcter del projecte i el seu desenvolupament. L’Olivera és un projecte amb moltes vessants. Principalment és un projecte de tall agrícola d’inserció sociolaboral. Això significa, principalment treballar dos eixos: la promoció social de les persones amb discapacitats psíquiques, especialment aquelles amb situacions socials més desfavorides, i el plantejament de sortides econòmiques productives a partir dels propis valors de la zona.

La cooperativa cultiva vinyes i oliveres i elabora vins i olis cercant d'expressar d'allà on vénen. Per tant, a més a més de ser un projecte agrícola, amb vocació de respecte per la terra i les persones (ja que els seus productes són de certificació ecològica)i de ser un projecte amb un altíssim grau de vocació social, l’Olivera és un projecte que també treballa per revitalitzar les zones rurals que van perdent població i intenten lluitar contra la “mort silenciosa” que estant patint els pobles més rurals i allunyats dels nuclis urbans importants. Així, és un projecte que respecta i vol posar en valor el territori i la seva riquesa i particularitats.

Però aquí encara queda una altra cosa a dir. I és que el producte resultant de tot això és un producte d’altíssima qualitat que val la pena de degustar i consumir.

Consumint productes de l’Olivera estàs enfortint l’agricultura ecològica, estàs ajudant a mantenir la vida i la vitalitat de zones rurals del nostre país, a crear llocs de feina, col·laborant amb la inserció social i laboral de persones en risc d’exclusió social i estàs facilitant, en definitiva, l’enfortiment d’un model de producció que combina la tecnologia amb l’artesania, que no vol explotar el territori, sinó conviure-hi i que només aporta valor positius.

A Barcelona té un punt de distribució al carrer Premià, nº 15, al barri de Sants i pots adquirir productes a través de la seva botiga on-line.


Trobareu més informació sobre l’Olivera a la fitxa informativa de Pam a Pam, a la seva pàgina Web o a la seva pàgina Facebook.
Mira també:
http://www.olivera.org
http://www.pamapam.org

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat