Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Accions per a Avui
Tot el dia

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: altres temes
ETA defensa 'passos conjunts' dels abertzales per a avançar cap a la sobirania
20 abr 2014
L'organitza basca ha emès un comunicat amb motiu de l'Aberri Eguna
abeguna.jpg
En ocasió de la diada de l'Aberri Eguna, ETA ha emès un comunicat a través del diari Gara en què destaca d'opcions objectives per a avançar cap a la sobirania i la necessitat de fer nous passos 'desconeguts per a tothom'. En aquest sentit, aposta perquè el procés sigui liderat per una 'col·laboració entre abertzales'.

ETA retreu el blocatge dels governs espanyol i francès i l'actitud contrària a la resolució del conflicte: 'Tenen un pànic terrible a la paraula que expressaria el País Basc fent servir mitjans democràtics', diu.

Malgrat l'actitud de Madrid i París, destaca que el context internacional és propici, en la mesura que 'confirma que l'opció de la independència dels pobles té present i futur'. Tot i que considera que això no és suficient: 'El procés de transició que ha de fer el País Basc ens obliga a tot a fer passos desconeguts fins ara i construir una defensa més ferma davant els atacs que ens arriben de fora'. Per això diu que el futur passa per 'articular una major iniciativa col·lectiva i amb més capacitat que fins ara' i defensa que, en el context històric actual, a l'abertzalisme' li correspon 'la responsabilitaet principal de dirigir el procés sobiranista'.

'És sabut que en el passat, entre els abertzales, han estat més freqüents els ponts trencats que la col·laboració en els objectius bàsics que compartim. En opinió d'ETA, cal fer passos significatius en la col·laboració entre abertzales, des de l'àmbit nacional als pobles, per a aconsegir en els anys vinents la sobirania político-econòmica, la unitat territorial i l'euskaldunització', afirma en el comunicat.

---

El sobiranisme basc celebra l'Aberri Eguna amb la mirada posada a Catalunya i Escòcia

Com cada Diumenge de Pasqua els sobiranistes bascos tenen una cita en l'Aberri Eguna (Dia de la Pàtria, en èuscar). Aquesta diada que se celebra des del 1932 esdevé cada any un termòmetre polític del sobiranisme basc. Enguany, el Partit Nacionalista Basc i els partits agrupats en la coalicióBildu convoquen els seus actes principals a Bilbao i Pamplona, respectivament. I ho fan amb la mirada posada als processos d'independència de Catalunya i Escòcia, que enguany han convocat referèndums a la tardor. A banda del dret de decidir, també tindran un paper destacat les referències a Europa per la proximitat de les eleccions europees del 25 de maig.
Mira també:
http://www.vilaweb.cat/noticia/4186385/20140420/eta-defensa-passos-conjunts-abertzales-avancar-cap-sobirania.html

This work is in the public domain

Comentaris

Re: ETA defensa 'passos conjunts' dels abertzales per a avançar cap a la sobirania
20 abr 2014
'col·laboració entre abertzales' = INTERCLASISMO

MIERDA ESPAÑOLA = BASURA ARANISTA

BORROKA ARMATUA HERRI BORROKA DA (A)

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more