Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: altres temes
Ràdio Terra - Qui som?
16 abr 2014

Presentació
Treballem per construir una ràdio que sigui de totes i tots. Un espai de veus i realitats que ens fan ser. Un projecte que definim:
radioterra.jpg


01
DE COMUNICACIÓ POPULAR

Que vol cobrir un buit informatiu inexistent en l’àmbit de la ràdio. Un projecte de comunicació de caràcter professional per dignificar i posar en primer pla els pobles i les persones. Per connectar les veus de les comarques, el coneixement, la cultura i les realitats del país.

02
PELS PAÏSOS CATALANS

L’esforç informatiu del projecte se centra en connectar per àmbits temàtics les diferents realitats socials, econòmiques i culturals del país a través d’una xarxa de complicitats.

03
PARTINT DES DE REUS

Inicialment, el projecte comença des de Reus on hi haurà un primer estudi d’enregistrament i producció, i la seu de l’associació que acull el projecte. A partir d’aquest, crear una xarxa d’estudis que puguin servir per engegar i donar suport a projectes locals.

04
VARIADA I PLURAL

En l’enfocament dels temes es buscarà el debat, el contrast, l’anàlisi. Buscar i compartir les eines per entendre la realitat, per saber què passa. Els espais hauran de preveure la participació en directe dels oients en les diferents modalitats. La xarxa i internet formaran part de la disciplina de treball i de l’actitud positiva amb les persones que atenen als continguts.

05
PER LA TRANSFORMACIÓ SOCIAL

Més enllà del titular, les personalitats autoritzades i els testimonis de primera línia, les informacions passaran per descobrir noves realitats, per ampliar aspectes desconeguts o muts que no troben espai. Aspectes de l’economia social, de les relacions d’igualtat entre les persones, dels projectes que mereixen ser destacats, de les reflexions que encara tardaran temps a escoltar-se als mitjans tradicionals, però que ja són tema de debat col·lectiu.

06
AUTOGESTIONADA

El projecte comença amb la cobertura legal d’una associació inscrita a efectes de construir el primer estudi i començar la producció informativa. L’evolució del projecte necessitarà la constitució d’una cooperativa que aculli l’activitat entesa des del punt de vista de la comunicació social, el treball cooperatiu i la vocació de fer-se altaveu. El projecte avançarà fins on vulguin les persones que hi participen en qualsevol de les modalitats.

07
DE PERIODISME SOCIAL

L’emissora necessita de l’aportació i col·laboració de la gent, en la implicació d’aquesta en la informació, en el comentari de les propostes, en la difusió de l’activitat de l’emissora, i els seus continguts. L’estructura periodística que porta endavant els continguts compta amb persones d’arreu per garantir la pluralitat i diversitat.

08

PROFESSIONAL

Cada minut d’emissió compta per acreditar-ne la voluntat d’aquest projecte amb sentit social i voluntat de transformació de l’espai comunicatiu dels Països Catalans. En aquest sentit, l’emissora plantejarà les informacions locals com un element de comprensió del conjunt del territori.

09
AMB CRITERI

Els temes a tractar atendran al criteri periodístic dels col·laboradors basats en la importància, rellevància i interès de la informació. La ràdio no atendrà cap agenda informativa. Haurà de fer camí.
Mira també:
http://laradio.cat/

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Ràdio Terra - Qui som?
17 abr 2014
emetra per fm a barcelona? o nomes per internet?

te tota la pinta de la ràdio de la CUP
Re: Ràdio Terra - Qui som?
17 abr 2014
lluís em pregunto si qualsevol cosa que és mínimament catalana ja ha de ser de la CUP... pel sol fet de tenir el marc de Països Catalans ja ho és?

En el fons la CUP no és massa cosa, 2000 militants i una mica més d'un centenar d'assemblees (a part de la presència institucional), però alguns sembleu els anticomunistes yankees que convertiu una cosa petita en un monstre gegant, i "tot és la CUP". Ara resulta que té ràdios pròpies, diaris (la Directa), el control de tots els sindicats a l'esquerra de CCOO-UGT (tal i com llegia l'altre dia en un post per aquí), i no se quantes coses més... de veritat que té sentit aquesta estratègia de "l'amplificació" d'una organització política per intentar combatre-la?¿?


La ràdio.cat és simplement una radio autogestionada que parteix de realitats locals però aspira a cobrir la info d'ARREU dels Països Catalans. Punt.
Re: Ràdio Terra - Qui som?
17 abr 2014
Doncs els cuponets ja us podrien ajudar, en comptes de subvencionar al GRUPO GODÓ, no??
Re: Ràdio Terra - Qui som?
17 abr 2014
ràdionacionalisme

el que ens faltava
Re: Ràdio Terra - Qui som?
17 abr 2014
ràdio nacionalisme espanyol

el que ens faltava
Re: Ràdio Terra - Qui som?
17 abr 2014
però emetra per fm a barcelona si o nomes per internet ?
Re: Ràdio Terra - Qui som?
19 abr 2014
No son capaces de hacer funcionar ni una radio libre (sabadell o berga) y ya se lanzan a una radio de los PPCC. Olé sus ovaris
Sindicat Terrassa