Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
VÍDEO | Crònica d'una vaga indefinida
14 abr 2014
L'organització de l'esquerra independentista Alerta Solidària ha publicat aquests dies un vídeo titulat 'Crónica d'una vaga indefinida'. El document explica com s'ha esdevengut el conflicte a les aules en el present curs, i parla sobre el que baix la perspectiva del col·lectiu fou la "repressió" posterior que patiren els estudiants en les jornades de lluita dels mesos de setembre i octubre de 2013.

VÍDEO: http://vimeo.com/91542051
4803.png.jpg
Aquests fets es remunten al principi de la vaga educativa, enmig de les jornades d'aturades a les escoles i instituts de les Illes, quan a una via annexa al carrer Aragó de Palma hi hagué corregudes de joves davant la Policia, que acabaren amb devers una quarantena d'identificats. Tots ells eren menors d'edat, i al seu torn denunciaren "vexacions i agressions" dels agents.

Els estudiants venien d'organitzar piquets informatius a les portes de diversos centres educatius, entre ells l'IES Arxíduc Lluís Salvador, on la tensió assolí el seu grau més elevat. Tanmateix, tots quedaren en llibertat, malgrat que els acusaven en un primer moment de desordre públic. En els dies posteriors, tant el col·lectiu de docents en lluita com les famílies s'encarregaren de defensar que els estudiants no havien merescut un tracte com aquest per part dels funcionaris.

Emmarcat dins la campanya de 'Som Força', el documental compta amb la participació de tres testimonis que "volen donar una visió de la vaga indefinida des de punts de vista distints". Aquests són el portaveu de l'Assemblea de Docents, Iñaki Aicart, el portaveu del Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans a secundària, Àlex Ocete, i la representant dels pares i mares d'alumnes afectats per aquells fets, Catalina Alcover.
Mira també:
http://dbalears.cat/actualitat/balears/alerta-solidaria-retrata-video-repressio-durant-inici-vaga-educativa.html
http://vimeo.com/91542051

This work is in the public domain

Comentaris

Re: VÍDEO | Crònica d'una vaga indefinida
14 abr 2014
http://www.cnt.es/noticias/valencia-se-solidariza-con-la-huelga-indefini

El portaveu de l´Assemblea de Docents es company de la CNT Palma?
Re: VÍDEO | Crònica d'una vaga indefinida
14 abr 2014
"portaveu del Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans a secundària"
Re: VÍDEO | Crònica d'una vaga indefinida
14 abr 2014
efectivament, has d'entendre una cosa: la CNT no pinta res entre el professorat balear, és el STEI-i (el que seria la USTEC aquí). N'Iñaki surt als mitjans en tant que portaveu de l'assemblea de docents, que sí que és un òrgan molt potent i representatiu de la major part del professorat, no en tant de membre de CNT. En canvi el SEPC és la principal organització entre els estudiants de les Illes. I clar que la CNT fa proselitisme, de fet a la macro-mani va portar banderes corporatives (quan s'havia demanat que no) i només cal llegir cada comunicat que fa que a cada paràgraf apareixen cada 2 pics les seves sigles, per molt k n'Iñaki sigui un paio molt honest i no li importin les sigles com a molta altra gent de CNT.

De totes maneres, aclarar una cosa: com pots veure a l'enllaç, aquesta notícia és del Diari de Balears, que no és un mitjà de l'EI. Si algo no t'agrada, els hi dius a ells, però no parlis de l'EI quan no en té responsabilitat
Re: VÍDEO | Crònica d'una vaga indefinida
15 abr 2014
Per que clar, els independentistas, a les macro-manifestacions, mai porten banderetes, no???
Re: VÍDEO | Crònica d'una vaga indefinida
15 abr 2014
Es que l'estelada no és una bandera corporativa, és la bandera del poble (català) en lluita. Bandera corporativa és tota aquella que conté unes sigles determinades d'una organització o sindicat.

PS: A mi ni em va ni em ve aquest tema, només aclarava que una cosa és una bandera "ideològica", nua i sense sigles (com la roja, la la negra, la lila, etc.), i l'altre una bandera pròpia d'un txiringuito. I pel que veig, l'EI acostuma a portar moooolt poc banderes corporatives. Potser el SEPC i la COS els que més, però quasi mai igualment.
Sindicat Terrassa