Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: corrupció i poder
Josep Poblet, imputat per cinc delictes relacionats amb el Cas Innova
08 abr 2014
El president de la Diputació i alcalde de Vila-seca ha estat imputat pel jutjat número 3 de Reus per presumpta prevaricació, malversació de cabals públics, omissió del deure de perseguir delictes, blanqueig de capitals i falsedat documental. L'Ajuntament ha fet un comunicat defensant les seves actuacions
El jutjat número 3 de Reus ha imputat el president de la Diputació de Tarragona i alcalde de Vila-seca, Josep Poblet (CiU), pels presumptes delictes de prevaricació, malversació de cabals públics, omissió del deure de perseguir delictes, blanqueig de capitals i falsedat documental.

Segons l'acte, a què ha tingut accés Efe, el jutge imputa Poblet en la peça separada número 8 de l'anomenat cas Innova, en què s'investiga un suposat cúmul d'irregularitats en el si del conglomerat d'empreses municipals Innova de Reus.

La Guàrdia Civil ja va requerir, a mitjan febrer, documentació a l'Ajuntament de Vila-seca sobre la construcció de l'ambulatori de la població, supervisat per l'arquitecte Jorge Batesteza, imputat al seu torn en el cas Innova per, entre d'altres delictes, blanqueig de capitals. Poblet haurà de declarar davant del jutge aquest dimecres dia 9 a la tarda. El titular del jutjat número 3 de Reus imputa, a més de Poblet, el regidor d'Hisenda i promoció, Xavier Farriol, i la regidora d'Urbanisme, Manuela Moya, tots dos de CiU, pels mateixos delictes.

El jutge també imputa Esmeralda Núñez, regidora de l'àrea de La Pineda (el nucli turístic i costaner de Vila-seca) i Ana Josefa Girona, responsable del barri de La Plana.

Finalment, el jutge instructor del cas Innova imputa Josep Maria Pujals, regidor de Salut Pública, i el regidor de Relacions Ciutadanes, Cultura i Dinamització Laboral, Josep Toquero.

Tots els imputats pel jutge són de CiU i es dóna el cas que tots formaven part de la Junta de Govern Local que va donar el vist-i-plau als tràmits de construcció del Centre d'Alta Resolució (CAR) de la població, que va costar 11,2 milions d'euros.

L'arquitecte Jorge Batesteza està imputat en el cas Innova per cobrar 387.000 euros, presumptament injustificats, entre els anys 2007 i 2010 en concepte d'assessoria tècnica per a la construcció de l'Hospital Sant Joan de Reus.

En aquestes dates, el director general d'Innova era Josep Prat, que també ocupava el càrrec de president de l'Institut Català de la Salut (ICS) i al qual el jutjat número 3 també imputa diversos delictes.

Aquest jutge també havia imputat Ester Ventura, exdirectora financera del conglomerat d'empreses públiques Innova de Reus i dona de Josep Poblet.

El titular del jutjat número 3 de Reus imputa a Ventura els presumptes delictes d'estafa, apropiació indeguda, contra l'administració pública, prevaricació, blanqueig de capitals, malversació de cabals públics, falsedat documental i omissió del deure de perseguir delictes.

La investigació judicial ja suma gairebé 50 persones imputades pel cas Innova, entre elles, tot l'equip de govern de Reus anterior (PSC-ERC-ICV-EUiA) i la segona tinenta d'alcalde actual (CiU).

Per la seva banda, l'Ajuntament de Vila-seca ha emès un comunicat defensant "la certesa absoluta del correcte funcionament de l'Ajuntament" i asseguren que les informacions que van aportar al jutjat "mostren que no hi ha connexions" amb Innova.
Mira també:
http://www.diaridetarragona.com/uploads/785342c3fa8d224.pdf
http://www.diaridetarragona.com/noticia.php?id=21751

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Josep Poblet, imputat per cinc delictes relacionats amb el Cas Innova
08 abr 2014
Que dius ara? Un convergent robant a mans plenes?
NO M'HO PUC CREURE!!
Re: Josep Poblet, imputat per cinc delictes relacionats amb el Cas Innova
09 abr 2014
Ningú dirà que la denúncia contra la màfia convergent a Tarragona la va fer començar la CUP (amb l'ajuda de moltes altres persones, tot s'ha de dir).
Això sí, quan es publica unes jornades d'Arran, tota la lerrouxada a bramar "Fora polítics d'Indymedia".
Re: Josep Poblet, imputat per cinc delictes relacionats amb el Cas Innova
09 abr 2014
la 'lerrouxada' us estima, vailets.
pero com que ja ens coneixem, hem de mirar de vigilar-vos per que no acabeu fent-li la mà als nostres amos convergents amb abraçadas teletubbys per un plat de llenties quatribarrades... que la politica es una cosa molt seriosa com per deixar-la en mans dels politics!
Sindicato Sindicat