Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Anàlisi :: mitjans i manipulació : pobles i cultures vs poder i estats
La reivindicacio de l'Onze de setembre encara Carles de Habsburg-Lorena a Juan Carlos Borbón
07 abr 2014
El 11/09/1714 es compliran 300 anys de l'aventura de l'imperi austríac per controlar Espanya, quan fins i tot contractaven mercenaris per conquerir les ciutats del llevant peninsular.
L'arxiduc d'Austria va bombardejar i conquerir Barcelona el 1705, i la va acabar de perdre l'onze de setembre de 1714 davant el comanament francès amb el Duc de Berwick, partidari de Felip V.

otto-habsburgo-e-hijos_ante-el-emperador.jpg


Si les potències europees no haguéssin recolzat Felip V, i aquest hagués perdut la guerra de successió, i el trionf de l'altre bàndol estaria donant actualment el poder a Carles de Habsburg-Lorena per què és el cap de la Casa Imperial i Reial d'Habsburg.

SKKH_Erzherzog_Karl_von_Osterreich.jpg


La commemoració d'aquesta efemèride com una derrota significa lamentar que la dinastia monàrquica austriacista no fos la que regnés Espanya des del segle XVIII fins avui, incloent els dominis de la Corona d'Aragó.

funeral-Otto-Von-Habsburg_cristina-borbon.jpg


L’Assemblea Nacional Catalana (ANC) i Òmnium Cultural són dues entitats que porten endavant des de fa anys una campanya per associar l'Onze de setembre amb una derrota de la independència de Catalunya envers Castella, però fins i tot la història dels dos bàndols en disputa fins el 1714 ens revela que ambdues opcions militars conduïen a què la Corona d'Aragó estigués inclosa en un mateix imperi.

Els banys de masses i banderes promoguts (aquests anys de reformes i retrocés econòmic sense fronteres) han potenciat com a calendari central l'aniversari de l'11 de setembre, enguany tricentenari, apel·lant un sentiment de greuge que estigui lluny de la classe dominant catalana.

Estem en una època a la qual ja ha desaparegut la figura del "estat-nació", així que fins i tot assolint aquestes figures jurídiques sobre el paper, només es tracta de paper mullat en un sistema globalitzat, on ni tan sols hi ha potències independents.

ottohabsburg-karlhabsburg_europarlamento.jpg

otto_habsburg-enterprise.jpg
Mira també:
http://barcelona.indymedia.org/newswire/display/477710/index.php

This work is in the public domain

Comentaris

Re: La reivindicacio de l'Onze de setembre encara Carles de Habsburg-Lorena a Juan Carlos Borbón
07 abr 2014
A molts dels que passem per aqui ens agradaria veure els fills de P... ujol al capdavant de l'exercit d'alliberament nacional català lluitant i morint per la patria a la ribera de l'Ebre... enlloc d'endur-se els calers expol.liats al poble catala a Andorra i a Suissa!

indepes? = ximplets!

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more