Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: corrupció i poder
Tres agents de la policia nacional imputats en el procés que investiga les agressions al CIE la nit de cap d'any.
03 abr 2014
NOTA DE PREMSA
Tres agents de la policia nacional imputats en el procés que investiga les agressions al CIE la nit de cap d'any.

El Jutjat d'Instrucció núm. 9 de Barcelona ha citat a declarar qualitat de imputats tres agents de la policia nacional que van intervenir en els fets del passat 31 de desembre i l'1 de gener al CIE de la Zona Franca. El mateix dia 4 d’abril a les 11:30h també han estat citats a declarar com a testimonis del cas: el director del CIE de la Zona Franca, el subdirector de Seguretat i el responsable de les unitats antiavalots que van intervenir al CIE la tarda-nit del 31 de desembre.

Aquesta mesura ha estat presa després que el Jutjat prengués declaració a les persones que van denunciar haver estat agredides tant per agents de la policia nacional encarregats de custodiar el CIE com per part d'agents antiavalots. Així mateix , tot i que tant l'acusació particular com el ministeri fiscal havien sol·licitat les gravacions recollides per les càmeres del CIE per aclarir els fets, el CIE, tot i saber que hi havia una investigació oberta sobre aquests fets, no les va conservar. Això va suposar que quan van ser requerides pel Jutjat, la Policia Nacional va respondre que aquestes imatges havien estat eliminades en permetre que es regravés a sobre almenys 13 dies després dels fets.

Cal destacar que un dels agents imputats és cap de torn al CIE. Aquest mateix agent era el responsable de torn el passat 5 de febrer de 2014, quan van tenir lloc els fets que van acabar en un judici de faltes contra tres agents de policia per maltractaments. Volem remarcar que aquest agent ha estat assenyalat en diferents ocasions per part dels interns com una persona violenta i agressiva, responsable d'un torn de policies sobre el qual pesa el major nombre de queixes i denúncies. És per això que instem al director del CIE de la Zona Franca i a la Prefectura Provincial de Policia que cessin immediatament aquest agent de qualsevol càrrec o responsabilitat en el CIE de la Zona Franca i que efectuïn les mesures pertinents per depurar responsabilitats.

Entenem que aquestes imputacions , així com les citacions en qualitat de testimonis suposen un pas més en la lluita contra els maltractaments i la impunitat en el CIE de la Zona Franca , ja que després d'anys denunciant els obstacles en la investigació de situacions de maltractaments al CIE, estem aconseguint que es duguin a terme investigacions efectives.

Tanquem els CIE
Mira també:
http://tanquemelscies.blogspot.com.es/2014/04/tres-agents-de-la-policia-nacional.html

This work is in the public domain

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more