Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: corrupció i poder
Mor un home a Barcelona després de ser reduït pels mossos
02 abr 2014
L'home ha patit una aturada cardíaca mentre era detingut per set agents. Després ha mort a l'hospital
Un home ha mort aquest dimecres a la tarda a l'Hospital Clínic de Barcelonadesprés de ser reduït per set agents dels Mossos d'Esquadra, a la plaça Molina de la capital catalana. Segons testimonis presencials, els treballadors d'un establiment amb terrassa de la plaça Molina han alertat la policia que un home d'uns 40 anys que es trobava molestant als clients, entre les 18:30 hores i les 19:00. Segons la versió dels Mossos, una patrulla de dos agents hauria arribat fins al lloc on han trobat un home molt alterat que oposava resistència i no es volia idenficar.

Després de la negativa de l'home i un forcejament amb els agents de la patrulla, els policies han demanat reforços i els testimonis han vist arribar al lloc tres cotxes més, a més d'un furgó dels Mossos d'Esquadra. Un cop allà, l'home ha estat reduït per set agents, que l'han emmanillat. Les fonts presencials indiquen haver vist l'home a terra amb les manilles.

En aquest moment el detingut ha patit una aturada cardiorespiratòria i, després de treure-li les manilles, un dels agents ha intentat reanimar-lo, ajudat per un transeünt amb coneixements de primers auxilis. Una ambulància del Servei d'Emergències Mèdiques ha arribat a la plaça Molina, on l'equip mèdic ha intentat reanimar-lo i, en no aconseguir-ho, l'home ha estat traslladat a l'Hospital Clínic, on ha mort.

Segons fonts policials, el departament Afers Interns dels Mossos d'Esquadra investiga ja l'actuació policial. Aquest seria el segon cas en menys d'un any en el qual una persona mor després d'una detenció dels Mossos d'Esquadra a Barcelona. L'octubre passat, Juan Andrés Benitez va morir després d'haver estat colpejat en una detenció practicada per la policia catalana.
Mira també:
http://www.eldiario.es/catalunyaplural/mort-mossos-mor-home-molina_0_245326496.html

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat