Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: criminalització i repressió
Crònica tercera sessió del Judici contra Encausades Parlament
02 abr 2014
Crònica del dia d'avui, 2 d'abril, tercera sessió del judici a l'Audiència Nacional de Madrid.
[CAT/CAST]

Com estem relatant aquests dies, el judici segueix contra les 20 persones imputades per l’acció ‘Aturem el Parlament’ deldiputats en helicopter passat 15 de juny de 2011. La tercera sessió del procés s’ha dedicat a les declaracions de diversos diputats que les acusacions consideren afectats per la mobilització d’aquell dia.

La jornada d’avui ha estat llarga i polèmica. Llarga per la durada: quasi sis hores amb la intervenció de vuit diputats: 4 de Convergència i Unió –Anna Isabel Marcos, Josep Maria Llop, Gerard Martí i Antoni Fernández Teixidó–, 1 del PSC – l’exconsellera d’Interior de la Generalitat Montserrat Tura–, 2 d’Iniciativa per Catalunya –Salvador Milà i Joan Boada– i 1 de Solidaritat Catalana per la Independència –Alfons López Tena. I polèmica per les mateixes declaracions, majoritàriament intervingudes per una més que qüestionable traducció que ha provocat, no només les queixes de la defensa, sinó també la decisió de gran part d’aquells que declaraven en català de fer-ho en castellà, davant les inexactituds o l’omissió de certs detalls per part de la intèrpret.

Algunes qüestions a destacar d’aquestes declaracions han estat les qualificacions donades al dispositiu policial orquestrat per aquell dia – “ratonera”, per exemple, com va declarar López Tena- o als fets que es jutgen, considerats per alguns dels diputats amb formació jurídica com a no delictius. De la mateixa manera, alguns d’aquests polítics declarants consideren que no van passar por ni van ser coaccionats o agredits, al contrari que alguns altres, com la convergent Marcos que ha declarat que la situació li va provocar ansietat i que per això es va haver de medicar, qüestió que en declaracions prèvies no va relatar de la mateixa forma. Així mateix, molts dels han declarat no poder reconèixer a ningú.

En finalitzar cap a les quatre de la tarda, hem estat citats de nou per demà, dia 4 d’abril a les 10 del matí per l’última sessió d’aquesta setmana.

[CAST]

Como estamos relatando estos días, el juicio sigue contra las 20 personas imputadas por la acción ‘Aturem el Parlament’ del pasado 15 de junio de 2011. La tercera sesión del proceso se ha dedicado a las declaraciones de diversos diputados que lasdiputats en helicopter acusaciones consideran afectados por la movilización de aquel día.

La jornada de hoy ha sido larga y polémica. Larga por la duración: ha durado casi seis horas con la intervención de ocho diputados: 4 de Convergència i Unió –Anna Isabel Marcos, Josep Maria Llop, Gerard Martí i Antoni Fernández Teixidó–, 1 del PSC –la ex-consellera de Interior de la Generalitat Montserrat Tura–, 2 de Iniciativa per Catalunya –Salvador Milà y Joan Boada– y 1 de Solidaritat Catalana per la Independència –Alfons López Tena. Y polémica por las propias declaraciones, mayoritariamente mediadas por una más que cuestionable traducción, que ha provocado no sólo las quejas de la defensa sino también la decisión de gran parte de aquellos que declaraban en catalán de cambiar al castellano ante las inexactitudes o la omisión de ciertos detalles por parte de la intérprete de la sala.

Algunas cuestiones destacables de estas declaraciones han sido las calificaciones dadas al dispositivo policial orquestado para ese día –“ratonera”, por ejemplo, declaró López Tena– o para los hechos que se tratan, considerados por algunos de los diputados declarantes con formación jurídica como no delictivos. De la misma manera, algunos de estos diputados declarantes consideran que no pasaron miedo ni fueron coaccionados o agredidos, al contrario que algunos otros, como la convergente Marcos que ha declarado que la situación le provocó ansiedad y por ello tuvo que medicarse, además de estar unos meses sin poder dormir, cuestión que en declaraciones previas no relató de esta forma. Así mismo, muchos de ellos han declarado no poder reconocer a nadie.
Mira també:
http://encausadesparlament.wordpress.com

This work is in the public domain

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more