Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: altres temes
Reflexions sobre les declaracions d'en David Fernàndez sobre encausats del Parlament
02 abr 2014
“ ...Va ser un intent de criminalització del 15m, jo crec que hi ha dues fotografies d’aquell dia, tres si voleu, un moment de tensió i de crispació que no es agradable per ningú, això es així, ni es desitjable, jo crec que no vinc a justificar...”


“ David-...Una lògica d’impunitat, es veritat, ara quan parlaves: “agredits colpejats”, jo me llegit l’auto judicial i no hi ha cap agressió física

Entrevistadora- No va presenciar agressions a diputats?

D - Jo recordo, tots recordem, una imatge que va donar maniàticament, que és l’abric de la Montserrat Tura... les imatges que ara mateix veiem del Lopez Tena doncs escopit i que entren en la lògica que segur que amb això no és acceptable... tenim uns diputats o uns fets que penalment poden ser punibles però no a l’Audiència Nacional, a un delicte de faltes i la catalogació penal, però tenim al costat que els 100 ferits que va haver-hi a plaça Catalunya per resistir pacíficament en un desallotjament policial sense cap ordre judicial al darrere han quedat en la mes estricte impunitat. Quan parlem de lògiques de castig o parlem de tots o no parlem de ningú

E -Jo no se si es democràtic bloquejar la seu de la sobirania popular?

D - Va començar 10 minuts tard era un setge simbòlic als pitjors pressupostos des de el final d ela democràcia. Érem unes tres mil quatre mil persones que protestàvem la majoria també s’ha de dir pacíficament i l’altre a mi a vegades em sembla... a nosaltres ens diuen sempre utòpics però no som ingenus pensar que el 15m no era un moviment de protesta i oposició sobretot a una forma de fer política....

E -Desde el teu punt de vista no haurien d’actuar les institucions catalanes?

D - Jo me referit les conductes penalment punibles. Pintar, home, pintar el jersey a una persona, a qualsevol persona es un delicte, es un delicte de danys i segurament a l’honor pero això ho a de dir la fiscalia no ho haig de dir jo però això no es pot jutjar a un tribunal d’excepció com l’Audiència nacional. Hi ha una justícia ordinària que tipifica aquests fets. Pensar que e suna sedició, per demostra el delicte de sedició ha d’haver-hi coordinació prèvia, organització..”

http://www.8tv.cat/migdia/videos/montserrat-tura-david-fernandez-avui-mi

Primer de tot dir que si penjo això i faig aquesta transcripció es per fer una reflexió política, no per convertir indymedia en indymerda. Segon dir que alguns cops me plantejat votar a la CUP pensant que perquè hi estiguin uns altres millor que hi estiguin aquests.

Doncs bé, m’ha sorprès fins a quin punt en David Fernandez a ha entrat en la seva lògica, no se si directament també es la seva, democràtica i de l’Estat de dret. Suposo que no m’hauria de sorprendre gens venint d’un diputat, però suposo també que m’estranya pel fet d’haver-me’l trobat a tantes manifestacions i d’haver-li sentit parlar amb un altre discurs més de desobediència. Crec que això no es casual perquè es difícil sortir per la tele i dir que esta bé escopir a un diputat quan un dels teus objectius és augmentar de vots per tenir més poder per tal de poder fer les politiques que tu vols. Simplement perque a la majoria de gent li sembla que esta malament i llavors és més probable que no et votin.

Això ens porta a una qüestió profunda i no a una simple picabaralla entre cuperos i anarquistes, com arribar a la gent sense perdre el nostre discurs quan la gent esta allunyada d’aquest? Aquesta és la qüestió. Crec que això s’aconsegueix en el dia dia, a la practica estan amb gent de fora del ghetto en els conflictes que sorgeixen, com poden ser els 6 mesos de vaga de Panrico. La més llarga a l’Estat Espanyol des del 1967 i que des del ””””moviment anarquista”””” o moviments socials amb prou feines hi ha hagut interès.

Com es pot dir que pintar a al jersey de la Tura o escopir al Tena ha de ser jutjat?? Doncs perquè s’està acceptant que el Parlament es legítim. “Quan parlem de lògiques de càstig o parlem de tots o no parlem de ningú” Mare de Deu senyor!!Ara resulta que estem al mateix nivell? Ara resulta que si responem mínimament a les seves agressions ens mereixem ser castigats?? Quin sentit té això? Quin sentit té parlar com si fóssim persones iguals en una situació de llibertat i no parlar d’un conflicte de classes. Bé, és ni més ni menys que el ciutadanisme, estic descobrint la sopa d’all. I que consti que entenc que en un judici es faci i digui el que calgui per sortir-ne sense condemna però aquest no és el cas.

La gracia de tot plegat, la gracia del moviment obrer revolucionari es la seva autonomia, es que només respon a si mateix, es que no pacta. En aquests tipus de discurs batega de fons la lògica de que si a la majoria li sembla bé un sistema basat en l’explotació, a la resta només ens queda manifestar-nos dins de la legalitat...I UNA MERDA!! El que ens quedar es abolir la societat de classes sigui com sigui, sense oblidar que per aconseguir necessitem ser moltes més persones.I començar a "embrutar-nos" en les lluites reformistes (que són totes o gairabé totes) començant per les laborals

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Reflexions sobre les declaracions d'en David Fernàndez sobre encausats del Parlament
02 abr 2014
Són paraules molt desafortunades que a mi no em causen la més mínima sorpresa. Som moltes persones que intentem explicar des de fa molt de temps perqué PER DEFINICIÓ és un error participar en els organismes de poder. Certament hi ha gent que ho ha dit de molt males maneres, però no totes, i tota la estona se'ns ha contestat igual: com si estiguessim repetint un dogma no reflexionat.

No és un dogma: guanyar vots és antagònic a dir la veritat i a lluitar per la llibertat, perquè el que espera algú que va a les urnes es estrictament el contrari. Si no fos així... no votaria! I si vols que et voti... li has de dir el que espera!

El mecanisme electoral és la base de la desempoderació popular, i no hi ha excusa per legitimarla, SEMPRE és contraproduent. Que us pensaveu? que els de la CUP eren inmunes a les dinàmiques del poder? Ignoro si tenen o no bones intencions però no tinc cap mena de dubte que han existit i potser existeixen polítics amb bones intencions, però al món de la política hi ha unes dinàmiques ben clares i uns interesos economics que no permeten canviar rés.

Al contrari, la CUP està fent molt de mal als MMSS perquè molt desgraciadament la gent despolititzada la pren com a referent "dels punkis i perroflautes" i es pensa que aquestes coses 0 rupturistes i fins i tot colaboracionistes amb el poder que està dient el Fernández son el que pensem totes. L'escolten perquè surt per la tele i perquè ara segur que ja no cal fer l'esforç de sortir al carrer per escoltar als "alternatius".

Suposant que en algún moment la CUP fos un projecte amb pretensions de millorar la situació dels MMSS (i això concretament sí que ho dubto molt), l'error estratègic és garrafal. Les nostres veus al carrer estan enfeblides, i si en lloc de potenciar les nostres veus al carrer li fem el joc al mitjà que el sistema disposa perque es parli de política doncs ens estem enfeblint més, i això ens perjudica a totes, anarquistes o no.

Espero que per una vegada s'entengui que no hi ha fanatisme en el rebuig de les CUP. Hi ha ràbia, sí, perque de debó que algunes ho veiem molt clar des del principi, i ens ha fet ràbia una cosa tant contraproduent pels nostres interesos com un partit polític que va assegurar parlar per nosaltres.
Re: Reflexions sobre les declaracions d'en David Fernàndez sobre encausats del Parlament
02 abr 2014
En aquesta vida el que no pots fer és perdre la coherència. Pots perdre moltes coses: la casa, la feina, la salut,... però la coherència no.

I això vol dir que no et pots passar tot el sant dia dient que no es pot parlar de la CUP, és a dir, la "innombrable", i en canvi parlar-ne tu quan t'interessa. Per ser coherents cal seguir unes normes clares: o en parlem de tot, per lo bo i lo dolent, o no parlem de res.

Però que pretenguis que algú entri al teu joc de debat racional quan t'has passat la vida despotricant i dient fora partits polítics em sembla hipòcrita i repugnant. Manolo manolito, te quedas tu solito debatint ;)
Re: Reflexions sobre les declaracions d'en David Fernàndez sobre encausats del Parlament
02 abr 2014
molts cops es treuen les frases de context també.
lo de l'electoralisme no és cert perquè no hi ha eleccions properes. altres dies s'ha pronunciat a favor dels encausats
Re: Reflexions sobre les declaracions d'en David Fernàndez sobre encausats del Parlament
02 abr 2014
com saps qui cony sóc????????????? jajajaj diría que un cop vaig dir "fora partit polítics d'indymedia" pero bé suposo que tu portes el conte millor. I de totes maneres no em sembla hipòcrita. No és el mateix una reflexó sobre la cup que propaganda sobre el que fa la CUP

Per cert que la coherencia la perdo cada dia mil cops
Re: Reflexions sobre les declaracions d'en David Fernàndez sobre encausats del Parlament
02 abr 2014
El nombre de vots que obtingui aquesta colla de malparits, será inversament proporcional a la radicalitat del seu discurs.

I deia que ers "el cavall de troia dels mmss"... será a l´inrevés.
Re: Reflexions sobre les declaracions d'en David Fernàndez sobre encausats del Parlament
03 abr 2014
Joder, ja m'agrtadaria que les energies que gasten obsesivament, en cercar la frase condenable i diabolica del David Fernadez, es gastesin als veritables enemics.
ja prou de collonades i cercar enemics entre gent lluitadora!!!
M´avergonyeis, que es posi per devant la etiqueta de una ideologia "ista" per sobre de tot, com la gran veritat, com si d´entre les nostres files no es fesin error estrategics, individuals, de seguidisme borregero, etc etc.

Hi han molts fronts i podem ser complementaris.
Re: Reflexions sobre les declaracions d'en David Fernàndez sobre encausats del Parlament
03 abr 2014
Pot ser si que no tot es blan o negre:

El diputat d'ICV-EUiA Joan Boada ha dit a l'Audiència Nacional que l'operatiu policial del 15J semblava dissenyat amb intenció de generar aldarulls. Ell i el diputat Salvador Milà asseguren que la denúncia del Parlament es va fer contra la seva voluntat. Les seves paraules són exculpatòries per les 20 encausades.
Font "La Directa"
Re: Reflexions sobre les declaracions d'en David Fernàndez sobre encausats del Parlament
03 abr 2014
Doncs casi millor icv-euia que els cupons.
Re: Reflexions sobre les declaracions d'en David Fernàndez sobre encausats del Parlament
03 abr 2014
Mentre la CUP continua creixent en totes les enquestes vosaltres seguiu als vostres entorns ultraminoritaris i marginals parlant de com entre 4 crostes derrocareu tot el sistema solets...Feu peneta i tot, però en fi, ja creixereu...
Re: Reflexions sobre les declaracions d'en David Fernàndez sobre encausats del Parlament
03 abr 2014
Que no importa mucho a quien se vote esta claro en sus propias palabras, la derecha-derecha, a la izquierda derecha, PASANDO POR LA DERECHA CENTRO, NOS LO DICEN YA GOBIERNO DE CONCENTRACION, DE COALICION DE UNIDAD. uNIDAD, es decir, todos los votos sumados, vengan de donde vengan, para fortalecer el sistema ante sus enemigos. Y su enemigo, el unico enemigo de unos y otros, es el "no voto", Con votos a su disposicion, sean del color que sean, pueden mantener el tinglado. Sin votos se quedana sin tinglado. Esta en juego su supervivencia. La abstencion ataca, y su contraataque es terrible. El votante en potencia, parece que no tiene ganas de votar. Se comprende, porque la clientela, los votantes, aquellos a quienes en las circustancias actuales, necesitan para encaramarse en el poder, se muestran remolones, frios distantes a la hora de echarles una mano, de arrimar el hombro pra formar la piramide en cuya cima quieren asentar sus poderes los partidos democraticos, cuya funcion es buscar el poder, para ejercerese poder al servicio del poder. Los nuevos curas, que suelen ser los hijos de los viejos curas (ahora es l,hora, catalunya no pot ser una sucursal, deiam en 1977), o sus herederos, o ellos mismos con distintos collares, se montan una campaña agresiva, comercial, es l,ora del poble, independencia, nosotros mandaremos bien, no esos otros. Pero el motivo de su campaña, no engaña, en la forma en el fondo, es mas de lo mismo, quieren el poder, puieren mandar, quieren llegar al poder, quieren la ayuda de los obreros para llegar a mandar, a ejercer el poder. El alcalde de arenys de munt, o bien tendremos que decir exalcalde y ahora aspirante a serlo de nuevo, tendra que preparar una nueva campaña electoral, se ha quedado medio desorientado de tan claro que parece, que a la tierra del "seny", vale todo pues para eso es la democracia, y cuando esa se aplica al independentismo militante, ese que tanto fanfarronea desde las filas de ciu y erc, para despues tramar alianzas con los supuestos contrarios, que se convierten en autenticos cambalaches, como el que se materializa en arenys de munt, revela de lo que son capaces todos los que nos hablan de independentismo, de llevar lo que llaman compromiso historico, es decir la alianza entre la burguesia reaccionaria (ciu) y los nuevos curas esos que se dicen revolucionarios (cup), alcanzar la alcadia de arenys de munt por interes nacional, pero mira por donde ahora el interes nacional, donde digo digo ahora digo diego, y ahora el interes nacional es otro cambalache, ver para creer, pero ya se sabe, ahora llega el 11, y vendra el gran cambalache, donde se decia "Puig dimisio", ahra se dice "dame la manita felipuig", y todos juntos por el interes nacional. Todo ello demuestra que votarles, a unos y a otros, es la fuente que entraña la degradadcion del medio ambiente y de la especie humana. Por higiene y salud NO VOTES.
Re: Reflexions sobre les declaracions d'en David Fernàndez sobre encausats del Parlament
03 abr 2014
igual que en el debat sobre la violència, en aquest altre també penso que cal parlar de justícia social. no vull fer el joc a l'audiència nacional, a ciu, a manos limpias, a la vanguàrdia (8 TV!!!) etc entrant en els termes del debat que ens volen imposar. lo que necessiten les encausades és solidaritat i no merda
Re: Reflexions sobre les declaracions d'en David Fernàndez sobre encausats del Parlament
03 abr 2014
ICV també ha crescut molt i es mooooolt mes gran que els cupons. Es millor? o ERC, també creix constantment. Els cupons tenen 3 diputadets, i erc 30 i pico. Es deu vegades millor?
Re: Reflexions sobre les declaracions d'en David Fernàndez sobre encausats del Parlament
03 abr 2014
"Mentre la CUP continua creixent en totes les enquestes"
Re: Reflexions sobre les declaracions d'en David Fernàndez sobre encausats del Parlament
03 abr 2014
Alguns si que creixen i no a les estadistques, com altres que ho van fer al 39 a Alemanya entre altres indrets. Això ès la democracia. Ara és el torn del Front Nacional, que no veas com hi va...
La maduresa, si es això, ja te la pots confitar, salut.


http://www.setmanaridirecta.info/noticia/lexit-relatiu-del-front-naciona
Re: Reflexions sobre les declaracions d'en David Fernàndez sobre encausats del Parlament
03 abr 2014
Benvinguts a la misèria de l'anticapitalisme:

La crisi ja s'està "acabant" (almenys la reconfiguració en una nova fase) i aquí no ha passat res, a Grècia no hi ha hagut cap revolució, Mariano... sí que llegó a verano i l'ha passat tan tranquil, el Mas continua amb la tisora tranquil mentre en Manel Prat no ha dimitit, el Puig només va canviar de conselleria, el Botín continua dient el que es fa o no en aquest estat, els homes de la Troika s'han passejat per aquí com han volgut, l'extrema dreta continua creixent i fent la seva impunement al carrer i captant gent amb la seva estratègia social.... però ep!!! alerta!!! que he sentit!!! una frase del David! atureu el món que em baixo, no si ja ho deia jo!


I realment encara hi ha algú que es creu quan diu que "la revolució serà llibertària o no serà"... en fi. Jo de vosaltres si sobreviviu políticament 25 anys més ja em donaria per satisfet, sincerament ;)
Re: Reflexions sobre les declaracions d'en David Fernàndez sobre encausats del Parlament
03 abr 2014
Paco Marhuenda: "El PP lo hace todo bien, no critiquéis a Rajoy"

"x": "La cup som collunuts, el fernandes es el millor i no se´l pot criticar encara que la cagui".
Re: Reflexions sobre les declaracions d'en David Fernàndez sobre encausats del Parlament
04 abr 2014
Un petit apunt (i amb aquest no li trec la raó al que comenteu)
Recordeu que en aquest país, existeix la llei de partits, que entre altres coses, il·legalitza a aquelles organitzacions que no “condemnen la violència”, i amb les ganes q ens tenen, solament faltaria que algú de la CUP sortis a algun mitjà dels massmedia dient que li sembla molt be el q es va fer i q s’hauria d’haver fet més x impedir el pas als diputats, i ja ens pengen de dalt del campanar…
Crec (opinió personal), que se’n va sortir força bé, xq assumint “les regles del joc” q t’impedeixen estar a favor del que es va fer, en fernàndez va contextualitzar en tot moment el q va passar, xq com a mínim no es vengui com “radicals” q la lien xq si, si no explicant q, tot i q potser no son les millors formes, el q no era justificable ni legítim era el q s’anava a votar aquell dia al Parlament… Per fer la “comparació fàcil”, recordem l’acord de gernika a EH, q tot i no representar al conjunt de l’esquerra abertzale, es reconeixia com a única via per a conseguir tenir una representativitat política a les institucions oficials (que no vol dir q les reconeguin com a legítimes, però si q reconeixen q, x ara, no hi ha d’altres...)
I q consti q, ho creieu o no, entenc i respecto el vostre posicionament.
Salut!
Re: Reflexions sobre les declaracions d'en David Fernàndez sobre encausats del Parlament
04 abr 2014
Entenc el que dius, així i tot, encara que no he pogut escoltar la entrevista a la transcripció li pregunten, vas presenciar alguna agressió? i ell contesta: No va presenciar agressions a diputats?

D - Jo recordo, tots recordem, una imatge que va donar maniàticament, que és l’abric de la Montserrat Tura... les imatges que ara mateix veiem del Lopez Tena doncs escopit i que entren en la lògica que segur que amb això no és acceptable..
Això es podia haver esquivat perfectament si fins i tot ahir l'Ernest Maragall va dir que allà no habia passat res de l'altre món i també ho van dir altres diputats. Vull dir, entenc el que dius, però si volia haver evitat fer eixa afirmació ho podia haver evitat perfectament.
Re: Reflexions sobre les declaracions d'en David Fernàndez sobre encausats del Parlament
04 abr 2014
Votar cup o icv-euia??? votaba cup, però cada cop m´ho posen mes difícil...
Re: Reflexions sobre les declaracions d'en David Fernàndez sobre encausats del Parlament
04 abr 2014
uala, i ja no votaràs més cup? a dius tiu, ka fort... tots plorant
Re: Reflexions sobre les declaracions d'en David Fernàndez sobre encausats del Parlament
04 abr 2014
Si, vaig votar les cup. Crec que hem vaig equivocar.
Re: Reflexions sobre les declaracions d'en David Fernàndez sobre encausats del Parlament
04 abr 2014
quin drama, vaig a buscar els clínex... per sort el poble català i per això està massivament organitzat en l'anarqu... oh, wait!
Re: Reflexions sobre les declaracions d'en David Fernàndez sobre encausats del Parlament
05 abr 2014
Si es que cuando un "revolucionario" busca votos...

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more