Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: altres temes
Els diners
29 mar 2014
Els diners en metàl•lic, en forma de bitllets i monedes, ja només els fem servir per les despeses petites: el pa, la consumició d’un bar, la barberia (i altres serveis personals), coses petites, despeses en botigues petites...

Però cobrem el sou a través d’un compte bancari, igualment la pensió, i paguem amb una targeta o amb un taló o amb una transferència (amb càrrec a l’esmentat compte bancari) la major part de les despeses.

En tots aquests casos, els diners no es materialitzen en bitllets, ningú no els veu. Entren i surten del compte bancari sense que aparegui ni un sol bitllet.

Però, alerta!: hi ha també altres coses que es paguen en bitllets. Posarem un exemple: Quan el fill d’un expresident portava a Andorra una motxilla plena de bitllets de 500 euros, feia una operació enutjosa que s’hauria pogut molt ben estalviar fent una transferència des de l’oficina bancària més pròxima al seu domicili. Ah, però... si hagués fet la transferència, haurien quedat enregistrats el seu nom, el número de compte, la data i la quantitat. I un dia s’hauria pogut investigar. I, per exemple, preguntar d’on havien sortit, tants diners. En canvi, si ho porta amb una motxilla, no queda rastre. Ara s’ha sabut perquè la seva exnòvia ho ha denunciat, però si no... Quants n’hi deu haver?

De manera que els bitllets encara s’utilitzen (i se n’utilitzen molts...) per fer trampes, robatoris, operacions dubtoses o il•legals.
Donada aquesta situació, tots hem de tenir clares algunes coses:

*Que s’anul•lin els bitllets de 500 euros (que cap persona normal no els necessita).
*Que es prohibeixin els reintegraments de quantitats molt elevades. Que cap banc no pugui entregar bitllets com per omplir una motxilla.

Tot allò que s’ha de fer d’amagatotis, senyal que no és net.

Hi ha maneres d’evitar, si hi ha voluntat política, moltes de les formes de corrupció. I donar preferència al diner anomenat telemàtic, el que no es veu, però que queda enregistrat, n’és una.

Antoni Ferret

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Els diners by Lenin
29 mar 2014
The best way to destroy the capitalist system is to debauch the currency.
Read more at http://www.brainyquote.com/quotes/authors/v/vladimir_lenin.html#T6ZDPbZ3
see also
http://www.brainyquote.com/quotes/authors/v/vladimir_lenin.html
Re: Els diners
31 mar 2014
sí senyor, tot amb la visa, quina gran revolució...
Sindicato Sindicat