Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: @rtivisme
Puja el menjar, puja el transport...quan fa que no puja el teu sou?
28 mar 2014
-octaveta repartida a les convocatòries contra la pujada del transport públic-

Fa temps que ens parlen de crisi, però nosaltres la crisi l’hem viscuda sempre. La nostra crisi és el capitalisme. Avui, amb aquesta excusa, proven d’exprimir-nos més i més i encara més. Proven de fer-nos barallar entre nosaltres, dividint-nos entre usuàries i treballadores, entre nascudes aquí i nascudes més enllà, entre les que cobren 600 euros i les que cobren 1200...i el cas és que, masses cops, ho aconsegueixen.

Ells i elles van en cotxe oficial, ni utilitzen el metro, ni el bus. Ells i elles no som nosaltres. Ells i elles veuen augmentar els seus beneficis mentre pugen i pugen els preus de les nostres necessitats més bàsiques. Les retallades no ens afecten a totes per igual. Mentre a unes ens foten, d’altres se’n beneficien.
Si ens veiem obligades a utilitzar el transport públic es perquè hem de vendre la nostra força de treball per poder sobreviure en aquest món. Si ens veiem obligades a desplaçar-nos és perquè no tenim la manera de poder cobrir les nostres necessitats i desitjos sense haver de vendre’ns per un salari, ja sigui anat a treballar o a rebre la formació que ens doni accés a un o un altre treball. No és pas que ens agradi l’escalforeta que dona de bon dematí amuntegar-se i esclafar-se unes contra les altres per anar a treballar —amb contracte o sense—, estudiar, repartir currículums, etc. No, no és això. Ens agradaria molt més poder-nos quedar a casa estimant-nos o fent un cafè, o llegint un bon llibre al sol. Però el cas es que hem d’utilitzar el transport públic tan si ens agrada com si no i, a sobre, cada cop a un preu més elevat.
Ens resistim a haver de ser cada cop més explotades, oprimides, expoliades...i en la lluita per aquesta resistència sortim de l’aïllament i de l’atomització a la que la ciutat gris en la que vivim ens té acostumades. Comencem, en cada nova lluita, a alçar la mirada buscant mirades còmplices, havent descobert ja que el gran somni de l’individualisme capitalista no s’aguanta per enlloc; havent descobert que soles no tenim gairebé força i que, com les companyes de Gamonal, només la lluita pot aturar els atacs depredadors del capital.
No és només avui que ens fa ràbia que ens cobrin per utilitzar un transport que voldríem no haver d’utilitzar més. No és només avui que ens fa ràbia que hi hagi policia per tot arreu, tan pública com privada. No és només avui que detestem als seus còmplices, que els emparen i protegeixen —ja siguin revisores, «chivates» o pilotes rastreres—. No és només avui que tenim un profund odi per les que ens governen, per les que ens exploten, per les que ens controlen, per les que ens demanen el bitllet. Ens colarem al metro, sabotejarem les màquines expenedores, pintarem a les andanes i no deixarem de fer-ho perquè congelin el preu del bitllet o el baixin. La nostra lluita és quotidiana i cap concessió podrà fer-nos aturar ja que no estem aquí només per la pujada de tarifes. Aquesta ha estat una de les múltiples excuses que fan que se’ns inflin els nassos i que haguem de sortir, un cop més, cabrejades a assenyalar als culpables de la nostra misèria i a buscar còmplices amb les que construir el nou món que desitgem.

Per l’extensió de la resistència i el suport mutu. Per la lluita contra els atacs del capitalisme. Per una vida que mereixi tal nom. Per tu, per mi, per NOSALTRES.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Puja el menjar, puja el transport...quan fa que no puja el teu sou?
28 mar 2014
ahora llega la independencia y lo cambiara todo, los delfines dejaran de drogarse en el zoo, los inmigrantes pondran de nombre a sus hijos roger, oriol,montserrat i eulalia, y todos seremos muy felices, haciendo de camareros de los rusos en salou, de criados de los yankis en portaventure, y de criadores cerdos de los alemanes, inde inde independenciaaaaaaaa... beebbeeeeeeeeee, que mierda son los españoles y su ññññññ
Re: Puja el menjar, puja el transport...quan fa que no puja el teu sou?
28 mar 2014
no te preocupes = tonto del culo
Sindicat Terrassa