Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: especulació i okupació
[ARRAN] >>> Manual d'OKUPACIÓ. "El jovent construïm alternatives"
28 mar 2014
Descarregar manual d'okupació:

http://lluitanttenimfutur.arran.cat/wp-content/uploads/sites/7/2014/03/l
IMATGE-MANIFEST.png
Per un habitatge digne pel jovent ARA i AQUÍ, CONSTRUÏM ALTERNATIVES!


La joventut és l’etapa de la vida en què construïm una identitat personal pròpia i definim formes pròpies de relació amb el nostre entorn. Entenem, per tant, el jovent com una realitat generacional amb elements característics diferenciats i unes problemàtiques específiques respecte la població adulta. És quan som joves que es posa de manifest el conflicte entre l’autonomia i la dependència vital. El procés d’emancipació, entès com l’accés a un espai on puguem desenvolupar el nostre projecte de vida i construir les nostres relacions més enllà de l’entorn familiar, és determinant en la resolució personal i col·lectiva d’aquest conflicte. És la clau de la nostra autorealització.


L’emancipació física del mon adult, així com la disposició d’un espai propi de repòs, relacional i d’intimitat són els elements claus d’aquest procés d’emancipació. Per aquesta qüestió, per a les joves l’accés a l’habitatge és quelcom que va molt més enllà de disposar d’un sostre i quatre parets. Volem marxar de casa per construir i desenvolupar els nostres propis projectes de vida.


La gran majoria de constitucions del món occidental reconeixen el dret a l’habitatge digne. És també el cas de l’Estat Espanyol, que en la constitució del 78 recull el “dret a gaudir de un habitatge digne i adequat”. A ningú se li escapa que més enllà de la retòrica legislativa, la qüestió de l’habitatge constitueix un element fonamental en el desenvolupament de la lluita de classes en el capitalisme. Lluny d’entendre’l com un dret, l’habitatge és per al sistema una mercaderia i una eina més al servei de l’explotació i espoli dirigit vers les classes treballadores. Per la seva estreta relació amb la propietat privada, l’habitatge és un dels pilar que garanteix la reproducció del sistema capitalista. Un exemple proper d’aquesta realitat és la situació d’extrema precarietat generada a l’Estat Espanyol després de set anys de crisi, resultat d’un període d’expansió econòmica basat en l’especulació immobiliària.



El jovent patim de forma especial aquesta problemàtica. L’atur i la situació d’extrema precarietat i indefensió que patim als nostres llocs de treball limiten, encara més, qualsevol possibilitat de poder-nos emancipar. Cal, per tant, que posem fil a l’agulla i comencem a construir les nostres pròpies alternatives. Ho hem de fer des d’ara mateix i en el nostre entorn mes immediat. Denunciant, en primer lloc, la nostra situació i la del conjunt de la classes populars, a qui el capitalisme nega els drets més fonamentals. En segon lloc, resistint al costat de totes aquelles qui presenten batalla, dia rere dia, als bancs que treuen a la gent de casa seva. I per últim, per subvertint la nostra situació i construïnt un nou model que ens permeti a les joves desenvolupar-nos lliurement en els nostres propis espais i tallant d’arrel amb els valors que ens imposen el capitalisme i el patriarcat.


Des d’ARRAN, en el marc de la nova etapa de la campanya “Només Lluitant Tenim Futur”, comencem a caminar cap a la construcció d’aquestes alternatives. Som conscients, però que aquest camí no el farem soles i per això volem translladar les nostres propostes al conjunt del moviment juvenil dels Països Catalans. Ens volem empoderar, volem emancipar-nos i desenvolupar juntes el nostre projecte de vida.




Volem fer-ho ARA i ho volem fer AQUÍ.


ARRAN, Organització Juvenil de l’Esquerra Independentista
Als Països Catalans, 26 de març de 2014



http://lluitanttenimfutur.arran.cat/
Mira també:
http://lluitanttenimfutur.arran.cat/per-un-habitatge-digne-pel-jovent/
http://lluitanttenimfutur.arran.cat/wp-content/uploads/sites/7/2014/03/llibret-okupacio.pdf

This work is in the public domain

Comentaris

Re: [ARRAN] >>> Manual d'OKUPACIÓ. "El jovent construïm alternatives"
28 mar 2014
l'EI, com sempre, inventant la sopa d'all.
Re: [ARRAN] >>> Manual d'OKUPACIÓ. "El jovent construïm alternatives"
28 mar 2014
La lucha será horizontal sin dirigentes oportunistas.", pretendiendo impedir un sucio y bien ensayado discurso político, elaborado para adoctrinar y calmar los ánimos, dejar bien claro: que nos intentan dirigir, que sólo nos han traicionado porque son parte del poder que nos oprime y que por ello son unos traidores al proletariado anteponiendo el ser lacayos de la patria a individuos libres, estos de arran que junto con otro partido traidor se autoproclaman libertarios mientras se hacen fotos y participan en la reaccionaria via catalana, vendiendo a la clase obrera al Estado sirviéndole de apaciguador, arran y la cup defienden su modelo vertical, amarillo y jerárquico como nunca se les ha visto defender los intereses de los obreros frente a los dirigentes y sus perros policiales. Es obvio en que bando de la guerra social se encuentra cada uno: ellos/as defienden este sistema y quieren el poder, nosotros queremos destruirlo para construir un mundo nuevo, horizontal y libre.
Re: [ARRAN] >>> Manual d'OKUPACIÓ. "El jovent construïm alternatives"
28 mar 2014
A mi m'agrada criticar Arran, però que facin manuals d'okupació està prou bé
Re: [ARRAN] >>> Manual d'OKUPACIÓ. "El jovent construïm alternatives"
28 mar 2014
La ofensiva de arran-cup en berga, logra engañar a ciu, y hace de berga un ejemplo de estrategia revolucionaria.
http://www.ajberga.cat/frontal/noticies/detall.php?noticia=650&apartat

http://www.ajberga.cat/frontal/noticies/detall.php?noticia=650&apartat
Re: [ARRAN] >>> Manual d'OKUPACIÓ. "El jovent construïm alternatives"
28 mar 2014
No sé si "ha logrado engañar" a CiU, però si és similar als avenços fets a Arenys de Munt, on també s'ha governat amb CiU, val la pena, i molt.
Municipalització de l'aigua i llar d'infants, recollida de brossa porta a porta, pagament taxes a l'Hisenda Catalana, etc.
En resum: arrossegar a la resta de partits cap a l'agenda popular.
Ja sé que per alguns això és "alta traïció" i des de Barcelona són capaços de dictar que s'ha de fer a la resta del territori, encara que no hi hagin posat els peus ni per Patum.
Altres, però, saben que s'hi cou a nivell local i estan realment preocupats per com millorar la vida de la gent.
Re: [ARRAN] >>> Manual d'OKUPACIÓ. "El jovent construïm alternatives"
28 mar 2014
que ciu vingui a la agenda popular, vaja vaja el neopujolisme, que reusltara que cup sera ucd, estaremos muy atentos a ver quien es el suarez catalan, y como nos mejorara la vida. HAY RADIO TROMPETA, aun nos recordamos radio berga, cuando berga fue el primer pueblo donde ciu goberno con el apoyo del pp, tambien era para mejorar la patum, pues nada majos adelante y gracias por la informaciuon de arenys. que majos estos de la cup, que ya lo decia el juliana en la vanguardia cuando la foto con el mas, se han echo mayores y responsables, de verdad sois pateticos defendiendo la patria. que os den.
Re: [ARRAN] >>> Manual d'OKUPACIÓ. "El jovent construïm alternatives"
28 mar 2014
Arenys de Munt.- Las acusaciones vertidas por el exalcalde de Arenys de Munt (Maresme), Joan Manuel Ximenis (CUP) para justificar la moción de censura que propició CiU con la salida del gobierno, han acabado en una denuncia penal por injurias y calumnias. Ximenis acusó a los concejales convergentes de instigar un pelotazo urbanístico ilegal en la zona del Bellsolell, así como de contratar personal municipal "a dedo" y permitir privilegios ilícitos a funcionarios municipales.

Al cabo de seis meses "esperando a ver si la CUP rectificaba" según Alfons Molons, concejal y portavoz de CiU, los asesores jurídicos de la federación nacionalista en Arenys de Munt aconsejan presentar una demanda penal para "defender la honorabilidad de las acusaciones vertidas" lo que también propició "romper todo tipo de relaciones con la CUP" una vez que la coordinadora independentista "no ha mostrado ningún tipo de arrepentimiento".

En cuanto a las acusaciones contra CiU "que nunca han demostrado", Molons recuerda que el único convenio urbanístico sobre la UA15 en la zona de Bellsolell lo firmó Josep Manuel Ximenis cuando era alcalde y que la única persona que se ha contratado a dedo en el Ayuntamiento durante los dos años de mandato CUP-CiU "fue un técnico medioambiental, dirigente destacado de la CUP".
Re: [ARRAN] >>> Manual d'OKUPACIÓ. "El jovent construïm alternatives"
28 mar 2014
L'alcalde de Valls, Albert Batet, ha lamentat que la CUP contractés l'empresa Método 3 per investigar el seu pare el 2010
L'alcalde de Valls, Albert Batet, ha lamentat que la CUP contractés l'empresa Método 3 per investigar el seu pare el 2010, tal com ha reconegut la formació, i en deplora el "joc brut". Batet manifesta la seva "absoluta perplexitat" pels fets i considera que "en política no tot s'hi val". També assegura que li "dol moltíssim" que hagin volgut investigar la seva família, i matisa que és fals que el seu pare adquirís 16 solars entre el 2005 i el 2009, tal com apunta l'informe de Método 3.

Batet, que també és diputat de CiU al Parlament, ha explicat a l'ARA que l'any 2005 el seu pare i el seu tiet van crear la societat Imbatet SL per aplegar tot el patrimoni familiar. El seu avi i la seva àvia es dedicaven al sector de la carn de porcs i pollastres i al seu corresponent transport. Quan va morir l'avi, Imbatet també va sumar la seva part de patrimoni, amb la qual cosa tots els terrenys que Método tres diu que es van adquirir en quatre anys són, segons Batet, "fruit del treball familiar de 30 i 40 anys".

La CUP ha explicat que els havien arribat informacions que la família Batet podia haver comprat terrenys al voltant del polígon industrial just abans que comencés la reforma del pla urbanístic, i sospitaven que en podien treure algun benefici. L'alcalde ha criticat que la CUP no acudís al registre de la propietat o li preguntés personalment aquesta informació i contractés directament una empresa de detectius.


L'alcalde de Valls descarta per ara emprendre mesures legals contra la CUP, perquè no vol "embolicar encara més" un assumpte que afecta la seva família. A més, ha recordat que el POUM es va aprovar fa un any amb els vots favorables de tots els grups municipals excepte la CUP, que es va abstenir
Re: [ARRAN] >>> Manual d'OKUPACIÓ. "El jovent construïm alternatives"
28 mar 2014
Ara resulta que per criticar la CUP cal enllaçar 1)Una denúncia política de CiU 2)Una denúncia de CiU a Valls

Quin nivell alguns anarcos. Encara esperem que algui rebati els avenços fets a Arenys. Ells, clar, només coneixem Arenys per la típica rave que es deu fer als voltants de Mataró.
Pero, eh, des del seu PC saben que convé i que no convé als arenyencs.
Re: [ARRAN] >>> Manual d'OKUPACIÓ. "El jovent construïm alternatives"
28 mar 2014
Yo lanzaria una advertencia en general a los compañeros anarquistas sobre la esquerra independentista en general, más con arran o endavant que son los que tienen más contactos por barcelona ciudad. En general debemos ir con cuidado no por su militancia honesta, sino por el alto número de secretas que se han infiltrado en sus filas por el tema del independentismo y el hecho de que han bajado muchos del CNI que estaban en euskadi, andaros con ojo que estos estan minadísimos de secretas. No diré más.
Re: [ARRAN] >>> Manual d'OKUPACIÓ. "El jovent construïm alternatives"
28 mar 2014
POTSER SI QUE HA ARRIBAT EL MOMENT DE TANCAR INDYMEDIA.

SI SOLS SERVEIX PERQUÈ SI EXPRESSIN EL SECTOR AMARGAT-CREMAT-SECTARI... PREFERIXO FOTRE ELS ALTRES DONCS EL MON ES UNA MERDA IRREPARABLE I JO TAMBE VAIG TENIR IDEALS PERÒ ARA SOLS VINC A INDYMEDIA A POSAR A PARIR EL QUE FAN ELS ALTRES...
Re: [ARRAN] >>> Manual d'OKUPACIÓ. "El jovent construïm alternatives"
28 mar 2014
Esplais alliberats!!! (i si, acaben de descubrir la sopa d´all).
Re: [ARRAN] >>> Manual d'OKUPACIÓ. "El jovent construïm alternatives"
28 mar 2014
Si Endavant i Arran estan plens de secretes, certs sectors anarcos/black block són la Brigada Mòbil del CNP.
Quina gent més trufada de polis, provocadors i tarats mentals, per déu.
Re: [ARRAN] >>> Manual d'OKUPACIÓ. "El jovent construïm alternatives"
28 mar 2014
XDDD Clar clar, Arran, organització juvenil (amb molta entrada de jovent darrerament i una mitja d'edat que deu estar als 17-18 anys) està ple de secretes, en canvi els insus i els comentaris anònims d'internet són de màxima fiabilitat XD

En fi, el que sempre dic: no passa res perquè siguem adversaris, però cal que sigueu tan rematadament idiotes?
Re: [ARRAN] >>> Manual d'OKUPACIÓ. "El jovent construïm alternatives"
28 mar 2014
Analitzem el fet:

Una organització de joves posa a disposició pública un dossier amb consells sobre l'okupació, tant els passos d'abans com el post.

Davant d'això quines són les reaccions? és una crítica als continguts? és alguna aportació? és almenys un debat de fons sobre la legitimitat o no de l'okupació?


Efectivament no. Que si CiU d'Arenys no se què, que si arran "defiende el sistema", que si secretes vinguts d'euskadi,...


Però realment els que feu aquests comentaris no us adoneu el més mínim de lo DESESPERATS que quedeu amb comentaris així? perquè si existissin crítiques racionals concretes a fets concrets hi ha marge per pensar que es tracta de simple discrepança... però haver de recòrrer constantment a retrets propis de dements mentals (no debades l'Akrazio li ha trobat el gustet a exercir de portavue vostre, i a sobre el premieu amb un espai setmanal a certa radio) us retrata perfectament: enveja de veure com l'EI avança (amb tots els errors i encerts) en tots els àmbits mentre vosaltres feu autèntica pena. CNT contra CGT, part de la CNT contra una altra part de CNT, "antidesarrolistes" i gent que torna al camp contra insus, insus contra anarcosindicalistes, antisocials contra anarquisme social,... i tot això en un context de crisi i reubicació sistèmica i on les embestides del capitalisme són devastadores per a la gent.

Però que no veieu que això és directament de psiquiatria ?¿?¿?¿?¿?¿?¿?¿?¿?¿? hi ha uns quants amb els que la gent de l'EI pot discrepar tant com vulguis, però almenys estan bé del cap. Però hi ha uns altres que de veritat, és per tancar-vos i tirar la clau al mar. Almenys pel bé del moviment llibertari, que no es pot permetre un % tant extremadament alt de sonats.
Re: [ARRAN] >>> Manual d'OKUPACIÓ. "El jovent construïm alternatives"
28 mar 2014
I si el Casal Tramuntana treu un manual d´okupació, tampoc els podem criticar???

Alliberem esplais!!!!!!!!!!!

Problemes d´habitatge per emancipar-vos?? però si a casaels papis s´està be, canalla!! a més, els esplais els soleu fer servir per les festes...
Re: [ARRAN] >>> Manual d'OKUPACIÓ. "El jovent construïm alternatives"
28 mar 2014
El temps que perdeu criticant a la gent d'Arran el podrieu emprar en plenar els ateneus, centres socials i assemblees i des d'allà fer les campanyes que a nosaltres ens interessen.
Alguns ja ho estem fent, gràcies.
Re: [ARRAN] >>> Manual d'OKUPACIÓ. "El jovent construïm alternatives"
28 mar 2014
Un llibre molt més wapo sobre okupació i autogestió en general.
http://www.resistenciavegana.es/es/libros/55-hazlo-tu-mism-recupera-tu-v
Si tant us agrada parlar d'autogestió, anticapitalisme i alternatives, emancipeu-vos també de les subvencions de l'Estat!
Re: [ARRAN] >>> Manual d'OKUPACIÓ. "El jovent construïm alternatives"
28 mar 2014
Ho tens clar! també ens agrada la pa$ta, noi!!
Re: [ARRAN] >>> Manual d'OKUPACIÓ. "El jovent construïm alternatives"
28 mar 2014
a arenys de munt fa més de 10 anys que es recullen els residus porta a porta, no se qui governava en aqueslls moments, però CUP no existia... per cert, han acomiadat a la tècnica que portava el tema... però ara governa CiU en coalició amb ERC... el parlament i els plens municipals no son barricades.
Re: [ARRAN] >>> Manual d'OKUPACIÓ. "El jovent construïm alternatives"
28 mar 2014
a Berga governa CiU amb majoria absoluta, no crec que necessiti els 3 vots de la CUP
Re: [ARRAN] >>> Manual d'OKUPACIÓ. "El jovent construïm alternatives"
28 mar 2014
Bé sens dubte tant d'insult des de l'anònimat demostra que hi ha molta gent que es traga ben sencers els fils d'Arran...

Sempre serà això, que us passeu el dia criticant, que no traficant amb fluoroamfetamines amb el jovent.


PS: És estrany que encara no haugueu apelat a la Guerra Civil... alguns intoxicadors esteu perdent facultats nanos
Re: [ARRAN] >>> Manual d'OKUPACIÓ. "El jovent construïm alternatives"
28 mar 2014
algunas trafican con fluoroanfetamina y otros con votos, mas personas matan a diario los votos que todas las drogas juntas.
Re: [ARRAN] >>> Manual d'OKUPACIÓ. "El jovent construïm alternatives"
28 mar 2014
"el parlament i els plens municipals no son barricades"
No, però serveixen per municipalitzar serveis com l'escola bressol, la recollida de brossa, l'esporga, la neteja de vía pública, la neteja de dependències municipals, abaratant els costos pel poble, dignificant les condicions dels currantes i evitant que concessions privades xuclin els calés del poble i, a sobre, introduïnt elements sostenibles en tots aquests camps.
Clar que a alguns això no els deu semblar avenços que afavoreixen la classe treballadora, sinó altes traïcions.
Vejam aquests quina alternativa proposen quan es dignin a venir des de Barcelona.
Re: [ARRAN] >>> Manual d'OKUPACIÓ. "El jovent construïm alternatives"
28 mar 2014
Uns dius que venen fluoramfetamina, i tu i els teus a fer manetes amb el sr. Mas. No se que prefereixo, la veritat.

PS: tu no deies que eres anarquista?

"anarquista i currela", deies. Jajaja
Re: [ARRAN] >>> Manual d'OKUPACIÓ. "El jovent construïm alternatives"
28 mar 2014
Eo yo en ningún momento pretendia criticar a Arran o la esquerra independentista, solo hacer una advertencia a los compañeros anarquistas, se que son gente de buena fe, que trabajan bien la mayoría, pero esto es lo que me ha llegado y por eso lo difundo. En ningún caso quería meterme con ellos por haber sacado el libro de la ocupación ni por su lucha. Y sí por desgracia el movimiento libertario tambien está minado de secretas, pero ahora las cosas en Barcelona son diferentes el Estado se está poniendo más a tono, porque el movimiento independentista nos guste o no, sí que le supone un problema grave.
Re: [ARRAN] >>> Manual d'OKUPACIÓ. "El jovent construïm alternatives"
29 mar 2014
Quin gran descobriment que heu fet, cuponets!!!!!
Tant innovadors com sempre!!
Re: [ARRAN] >>> Manual d'OKUPACIÓ. "El jovent construïm alternatives"
29 mar 2014
A arenys de mar ja no governa CUP, un cop de ma de CiU i ERC els va fer fora de l'alcaldia, segurament pagats per la comañia privada d'aigua... Com deia els parlaments i els plens municipals no son barricades, son espais politics on es negocia i on qui te la traça negociadora o la força s'emporta el gat a l'aigua. A Arenys a arrambat amb l'alcaldia CiU pactant amb ERC, anteriorment CUP pactant amb CiU... no és res repugnant ni dolent, és política democràtica, constitucional o parlamentaria, com vulguis dir. Te les seves avantatges i els seus límits, valores més les avantatges que els límits, be, és una opció, però no és la més bona ni molt menys. Fer públiques (generalment a través d'una empresa privada de capital públic) determinats serveis pot ser interesant pel funcionament d'un poble, però la empresa no deixa de ser una empresa capitalista (de fet la empresa de capital públic d'Arenys ha acomiadat la major part dels tècnics)i un ple municipal no deixa de ser un parlament més petit... petons per noticion, visita Arenys o al menys llegeix la premsa comarcal.
Re: [ARRAN] >>> Manual d'OKUPACIÓ. "El jovent construïm alternatives"
29 mar 2014
Hoyga mushas grasias por la asvertensia, sin duda alguna los crios de 17 años son secretas... si un anonimo qualquiera lo dise en indymedia debe ser sierto, aunque encuentro a faltar que no hayas mensionado que son capitaneados por Elvis, que no estaba muerto estaba de parranda.

Pero grasias de antemano por rebelarnos la verdad

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more