Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: especulació i okupació
[Poblenou] Nova victòria de la Flor de Maig: Comunicat i Nota de premsa
27 mar 2014
Comunicat

L’ajuntament de Barcelona ha anunciat que ha arribat a un acord de compra de la primera planta de l’edifici de la Flor de Maig amb l’actual propietat i que iniciarà un procés de cessió a l’actual projecte d’Ateneu. Davant d’aquests importants esdeveniments pel projecte, volem expressar;

■Primer, aquesta victòria la dediquem als milers de persones que van desenvolupar un model cooperatiu de vida antagònic i alternatiu, i que a més, van ser durament reprimides per aquest fet.

■Segon, celebrem profundament que estiguem avançant cap a una recuperació permanent de l’històric edifici de la Flor de Maig.

■Tercer, som plenament conscients que aquest pas no hauria estat possible sense un procés de desobediènciaveïnal i col·lectiva, sense una lluita en xarxa, i l’esforç i la perseverança de moltes persones i generacions!

■Quart, seguim afirmant que l’actual propietat és il·legítima i que en cap cas no hauria de tenir lucre per retornar un patrimoni que amb les lleis franquistes, i el seu col·laboracionisme, es va apropiar.

■Cinquè, volem mostrar tota la nostra solidaritat amb la resta de projectes que estan resistint situacions d’injustícia i que estan construint projectes alternatius de base.

Hem tornat per quedar-nos i per transformar la realitat!

26 de març de 2014 – Ateneu Flor de Maig

Nota de Premsa


Com a conseqüència del procés de desobediència civil iniciat amb l’ocupació del immoble l’Octubre del 2012 i de les posteriors mobilitzacions, l’ajuntament de Barcelona ha arribat a un acord d’adquisició de l’espai amb l’actual propietat i s’ha compromès a cedir l’espai sota el model de gestió autònoma al projecte que actualment l’estan utilitzant.

Avui, 26 de Març, un dia abans del judici civil contra l’Ateneu Flor de Maig, en una reunió entre membres de l’ateneu i del districte de Sant Martí, s’ha donat conèixer que l’ajuntament ha arribat a un acord d’adquisició amb la propietat de la part de l’edifici que actualment ocupa l’Ateneu la Flor de Maig. Així mateix, el regidor del districte, Eduard Freixedes, s’ha compromès a que l’espai no sigui desallotjat i a iniciar un procés que finalitzi amb una cessió, sota el model de gestió autònoma, a l’associació Ateneu la Flor de Maig, tal i com s’ha acordat amb Can Batlló al districte de Sants- Montjuic.

Des de la Flor de Maig entenem que aquest pas és fruit del procés de ferma desobediència civil iniciat ara fa més d’un any i mig, quan un grup de veïns i veïnes del barri vam decidir passar de les paraules als fets, i vam ocupar l’edifici després del tancament d’aquest. El procés actual és tan sols una continuació del moviment cooperatiu del Poblenou, els ideals i pràctiques del qual van portar a construir l’edifici i a omplir-lo de vida a finals del segle XIX, així com del moviment veïnal i social que el va recuperar com a ateneu en plena transició, després d’haver estar expropiat pel franquisme durant 40 anys.

Malgrat l’acord assolit, el judici contra l’Ateneu la Flor de Maig per part de la propietat es manté per demà a les 9.45h a la sala 210 de la Ciutat de la Justícia de Barcelona. Entenem que aquest judici no s’hauria d’arribar a celebrar.

Volem recordar que aquest camí de desobediència i mobilització no hagués estat possible sense totes aquelles persones, col·lectius, entitats de Poblenou, i de fora, que ens han donat suport des del moment que vam prendre la decisió de reobrir les portes de l’Ateneu i omplir-lo de vida i de transformació social. Així mateix, mostrem la nostra solidaritat i el nostre suport als espais socials que estan en risc de desallotjament com l’ateneu la Sèquia de Manresa i Can Vies al barri de Sants entre d’altres. Continuarem teixint resistències i complicitats.

26 de Març del 2014 – Ateneu La Flor de Maig


Per a més informació: http://ateneuflordemaig.wordpress.com

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat