Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: criminalització i repressió
mural solidari a Berga
25 mar 2014
Mural de suport als presos realitzat per l'esquerra independentista a Berga. Durant la realització els Mossos van identificar, denunciar i requisar tot el material als militants que l'estaven pintant.
Prou repressió


A l'entrada centre de Berga, prop de l'institut Guillem de Berguedà, hi ha un enorme mur ple de murals de contingut polític que s'han anat realitzant durant els darrers 20 anys com a mínim. Quan s'esborren amb el pas del temps o es fan malbé, se n'hi pinten de nous. El mur és propietat de la Diputació. Mai hi ha hagut cap problema més enllà de les habituals identificacions. Fins ara.

Mentre es realitzava el darrer mural, de suport als presos polítics, van aparèixer els Mossos d'Esquadra identificant a tothom que en aquells moments es trobava allà. Dies després, continuant amb el mateix mural que encara no estava acabat, van tornar-hi en dues ocasions diferents identificant a tothom una altra vegada.

El dimarts 18 de març van tornar a fer aparició amb actitud xulesca, especialment un dels policies de paisà que no es va voler identificar i va fer burla del contingut del mural, mentre els altres realitzaven fotografies. Van amenaçar també de portar la gent a comissaria.

Finalment el dijous 20 van tornar-hi dues vegades més: primer informant de que ells mateixos havien presentat denúncia i minuts més tard amb una furgona, procedint a requisar tot el material.

Segurament el problema no és el mural, sinó el contingut d'aquest, en una nova mostra de persecució política i d'atac a la llibertat d'expressió. De fet, els policies van preguntar en diverses ocasions per la militància política dels presents.

Una vegada més, els Mossos d'Esquadra i els seus responsables polítics de CiU ataquen l'Esquerra Independentista, demostrant al servei de qui estan en realitat: dels interessos d'una oligarquia catalana profundament vinculada a l'estat espanyol i al manteniment del miserable règim capitalista. Per més que ho vulguin silenciar, seguirem difonent la realitat: a l'estat espanyol hi han presos polítics revolucionaris tancats en condicions duríssimes per defensar els interessos de la classe treballadora.

NO PODRAN SILENCIAR LA SOLIDARITAT AMB ELS PRESOS

PROU REPRESSIÓ

IMG_20140320_180035.jpg

This work is in the public domain

Comentaris

Re: mural solidari a Berga
25 mar 2014
Una pregunta: quins presos?
Re: mural solidari a Berga
25 mar 2014
Als estats espanyol i francès, sense anar més lluny, hi han centenars de presos polítics revolucionaris...per la foto es deuen referir als presos revolucionaris independentistes i comunistes. Dels últims n'hi han una quarantena a les presons espanyoles (sense comptar els independentistes que també ho siguin), inclòs l'únic secretari general d'un partit comunista tancat a europa actualment, el camarada Arenas.
Re: mural solidari a Berga
26 mar 2014
Pensava que es referia a presos revolucionaris independentistes catalans...
Re: mural solidari a Berga
26 mar 2014
Castella, PPCC, EH, GZ, Astúries,
Re: mural solidari a Berga
26 mar 2014
Pobrets els de la CUP , QUE VAN VOTAR A FAVOR dels presupostos de CIU a Berga , ara no val fer queixa a indymedia, aneu a a la vanguardia a plorar o parleu amb el senyor alcalde per a que relaxi l´actitud dels mossos cap als militants del partit que li han ajudat a aprovar els presupostos.

Visca el Municipalisme CIU-CUP

Durant el Ple extraordinari fet aquest vespre s'han aprovat, amb els vots a favor de CiU i la CUP, i els vots en contra del PP i el PSC,

http://www.ajberga.cat/frontal/noticies/detall.php?noticia=650&apartat=
Re: mural solidari a Berga
29 mar 2014
Mirant el mural, sembla que vagi dirigit a presos independentistas catalans. I crec que no n´hi ha cap.

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more