Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: @rtivisme : laboral : dones
Treballadores en el mercat patriarcal
25 mar 2014
# Cinesocial dones a peu
Dimarts 25 de març, a les 18h a la seu de Comissions País Valencià, Plaça Nàpols i Sicília, 5. Entrada lliure La propera sessió del cicle de # cinesocial acull la projecció de diversos curtmetratges agrupats al voltant de la temàtica Dona i món laboral.


Cartell #cinesocial

Històries de treballadores, les seves dificultats per entrar en el motlle masculí que els ofereix un mercat laboral que no comptava amb elles: Globus d'aigua , de Fernando Canet Ana i Juan, matrimoni amb menors al seu càrrec. Tots dos treballen fora de casa, només ella es fa càrrec de les responsabilitats familiars. Això precipita que la seva situació professional i familiar es modifiquin. Recursos humans , de Joan Álvarez Lladós Fustigació de gènere i assetjament psicològic en una entrevista de treball amb sorprenent final. Un pa sota el braç , d'Estela Perdomo Una dona que acaba de ser mare es acosta a l'oficina a presentar el nadó als seus companys de treball. Pioneres , d'Adrián Camaño Vivències de dones amb professions tradicionalment exercides per homes, dificultats en la seva vida quotidiana i laboral per trencar els esquemes socials tradicionals. 55 , de Darío Paso Una dona divorciada que ha dedicat tota la seva vida a la cura dels seus fills i el seu marit, es planteja, als seus 55 anys, buscar una feina que li permeti viure i aspirar a una pensió. Lliura , Carlota Coronado Dues setmanes, és tot el que demana una dona que als 32 anys segueix viciendo amb els seus pares i ha sacrificat els dós últims preparant una oposició que li permetrà una feina fixa. Aguantant el tipus , d'Encarna Martínez Durant cinc anys 337 treballadores de Jeager Ibèrica (filial de FIAT) van lluitar contra la discriminació salarial. Exemple de la perseverança sindical, pioneres a aconseguir la igualtat salarial.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Treballadores en el mercat patriarcal
27 mar 2014
O clase o género, nenas. Darle la culpa a los hombres es una cortina de humo para evitar la cuestión de que también existen patronas.
Re: Treballadores en el mercat patriarcal
27 mar 2014
Dir o classe o gènere, seguit de un "nenas" l'únic que fa es reafirmar-nos a molts i moltes que una cosa no va sense l'altra.
Sindicato Sindicat