Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: @rtivisme
L'anarquista normal
24 mar 2014
Després de les crítiques rebudes per una part de la comunitat anarquista al cartell "Sóc anarquista, sóc una persona normal", arriba un segon cartell a la redacció de L'observador...
Observador-9.jpg
soc A.jpg
Després de les crítiques rebudes per una part de la comunitat anarquista al cartell "Sóc anarquista, sóc una persona normal", arriba un segon cartell a la redacció de L'observador...
Alguns no tindríeu que ser tant dolents carai! Pobre tio! i segur que no ha estat l'únic a qui heu ferit els sentiments!
Mira també:
http://www.garrotxallibertaria.org/lobservador/

This work is in the public domain

Comentaris

Re: L'anarquista normal
24 mar 2014
La crítica que feu cap al súper-postureo anarquista barceloni es brutal! Felicitats penya i seguiu així! Ànims
Re: L'anarquista normal
24 mar 2014
Pago hipoteca, m´agrada el futbol i el Messi, compro al Corte Ingles, de vacances, vaig a Benidorm a la platja, cada dia veig el sálvame de luxe, tinc hipoteca al Santander... soc anarquista, soc normal!
Re: L'anarquista normal
24 mar 2014
Anarco-postureo? Perdoneu nens, però aquesta campanya és la més patètica que recordi en la última dècada... Si us voleu autoconvèncer amb que crear polèmica és d'alguna manera símptoma d'èxit o el simplístic "que parlin de tu, encara que sigui malament", endavant, seguiu fotent el pena.

Prefereixo qualsevol okupa de medio pelo, que almenys intenta viure las marges del sistema i comprometent la seva individualitat a un ideal, que no pas aquest patètic i estereotípic cliché que us heu inventat i que no encaixa ni amb la meva àvia.

Vigileu que això de dir-se "anarquista" és molt guai, però cada vegada està més perseguit: amb mala sort, les autoritats us podrien confondre amb algun d'aquests "anarquistes" dolentots (dels que espanten als vostres veïns) i podrieu veure les vostres normals i normativitzades vides sobtadament truncades per la repressió.

Jo de vosaltres feia ja el pas definitiu i m'apuntava a ERC (les CUP són, obviament, massa radicals i poc normals per vosaltres).
Re: L'anarquista normal
24 mar 2014
Així la gent que quan surt de la caverna fan mal las ulls...
Re: L'anarquista normal
24 mar 2014
Així la gent que quan surt de la caverna fan mal las ulls...
Re: L'anarquista normal
24 mar 2014
Sóc l'única que va entendre que la campanya no anava dirigida a okupes/crusties de Barcelona sinó a treballadors d'Olot que tenen una visió ben distorsionada del què significa ser anarquista (o almenys a la Garrotxa)?

EH EH PARO EM DA SURTI DAL GUETO EH
Re: L'anarquista normal
25 mar 2014
Sí, està clar que s'ha de sortir del guetto, s'ha de normalitzar el fet de fer/dir-se anarquista, s'han de trencar tabús i contaminar els diferents espais socials amb la nostra ideologia, i tot això....però d'aquí a acceptar contradiccions tan evidents com les que s'esmenten a la campanya originària i dir que tothom pot viure coherentment amb l'ideari anarquista faci el que faci a la seva vida va un munt, i ull, ni dono ni trec carnets a ningú ni penso qüestionar el que cadascú es senti, però per favor els principis són coses que serveixen per dir si s'és una cosa o no, i sobretot, el que és més important, per valorar si s'està sent coherent o no amb el que es diu que s'és, que és del que es tractaria, i a part d'això la "normalitat" és un concepte prou subjectiu i ampli com per entendre que no tothom trobem "normals" segons quines coses que en aquest cartell s'hi donaven com "normals", molt menys si un es fa dir "anarquista", amb tot el temerari d'aquesta afirmació.

Una mica d'humiltat i de reconèixer que potser ens hem equivocat una micona, res greu per això, tampoc aniria malament ;)

Salut
Re: L'anarquista normal
25 mar 2014
I l'opinió de l'Acracio que? no li ha sonat el Durruti-senyal quan han publicat aquesta notícia?
Re: L'anarquista normal
25 mar 2014
Com si no hi hagués mil okupes/crusties a BCN que no apareixen a cap puta assamblea, viuen dels diners de l'empresa més gran del món (els papes) i a sobre et regategen l'entrada als menjadors/concerts. Això si, no son 'normals'.

La CNT d'Olot va parir aquesta campanya per obrir les portes a la seva organització i el 'target' estava clar: treballadors adults que a nivell ideològic/laboral seran molt més propers a CNT que a qualsevol altra organització de treballadors però que, lamentablement, creuen que ser anarquista vol dir tenir un estil de vida molt concret.

Deu espantar veure aquestes contradiccions perquè la majoria anarquista a BCN som joves que no entenem de fills, hipoteca ni futbol. Però no ens equivoquem, perquè en tenim moltes més que ells: fem servir mòvils i ordinadors fruit de l'empobriment del 3er món, mirem pelis i series ianquis purament comercials i consumim birres i tabac a tutiplén. Que ho intentem superar? Està clar, però no entenc perquè no podem pensar el mateix de la gent de CNT Olot.
Re: L'anarquista normal
25 mar 2014
Em sembla que els anarquistes d'Olot esteu molt lluny de ser el que hegemònicament es considera "normal", per molt que us foti.
Re: L'anarquista normal
25 mar 2014
Doncs millor, no? Crec que ningú d'Olot es sent identificat amb el terme 'normal' i no li fot gens aquest comentari. Crec que als que més us ha afectat lo de 'normal' ha sigut tota la gent per la que no anava la campanya. Si és que quan un és egocèntric, se l'ha de cuidar.
Re: L'anarquista normal
25 mar 2014
La campaña creo que va dirigida a lo que dice kropot. es decir a trabajadores locales que quizás hayan pasado por CCOO y UGT o que estén por la PAH o lo que sea, y que no conozcan la CNT más que por referencias de los diarios.

El anarquismo siempre ha tenido un problema de imagen, no es nada nuevo. Se superará con trabajo diario para ser nuevamente un movimiento con un proyecto viable de sociedad.

De momento quien se nos apunta es la juventud rebelde, para mi gusto demasiado individualista. El anarquismo solo ha pintado algo en la historia cuando ha sido colectivista (o comunista).
Re: L'anarquista normal
25 mar 2014
A mi m'agrada molt el postureo, ¡bé pels d'Olot!
Re: L'anarquista normal
25 mar 2014
Sou l'hostia! Ni punyetero cas a les crítiques, els hi fa enveja que hagueu trobat l'equilibri entre el gueto i la realitat, allà es quedin a la seva caverna fen sopadors mensuals al old school o alguna que altre xerrada sobre "la historia de l'anarquisme"...

Salut i força companyxs
Re: L'anarquista normal
25 mar 2014
no crec que existeixi tal postureo, o si més no entre militants honestes
Re: L'anarquista normal
25 mar 2014
Visiteu aquest enllaç de alasbarricades
http://alasbarricadas.org/forums/viewtopic.php?f=16&t=57374&start=30

En ell un dels promotors de la campanya explica que es 100% virtual i que el seu ànim és provocador (especilament penjar-ho a indymedia). Així que gent de Olot, si us plau, deixeu de provoar vergonya aliena i com a mínim no vingueu aquí amb mentides.

Menys facebook i més anarquisme.
Re: L'anarquista normal
25 mar 2014
Aquest enllaç de alasbarricadas.org, no hi diu res del que afirmes. Has tret les coses de context. Això no és de gaire bon company. Pel que he llegit, em sembla prou interessant el que intenten, i a més, NO se n'amaguen, doncs aquest forum està mooolt visitat per anarquistes. Total, que pixes fora de test perque et cauen malament. Haurem d'esperar al n°9 a veure que expliquen
Re: L'anarquista normal
25 mar 2014
Normalizar es lo que hace este sistema cuando integra las disidencias y las convierte en mercancía y espectáculo.

Cuando se dice, “soy una persona normal”, se da a entender que existen personas “no normales”. Por tanto, se crea “la norma” que diferencia entre “normales” y “no normales”.
Hablar de “perroflautas anarquistas”, es entrar en la misma dinámica clasificatoria y despectiva de quienes, desde las ideas más reaccionarias (policías, burgueses, fascistas, nazis, etc…), sostienen el estigma y el rechazo hacia las ideas y prácticas anarquistas y hacia las personas que las secundan.

El texto del anterior cartel, propone serias dudas sobre la “identidad”, al no reconocerse con la imagen que el propio sistema ofrece sobre los y las anarquistas. No existe tal “problema de imagen del anarquismo”, es una cuestión política, de convicciones. La imagen del anarquismo a través de los medios, es una proyección del sistema y darle valor y litigar con los y las anarquistas por la imagen, es un error y entrar en el propio juego del sistema.

La “campaña” no es más que otra forma espectacular de apariencia irreverente y provocadora, la misma estrategia que ha seguido la pequeña burguesía cuando no podía soportar las contradicciones entre lo que se es, lo que se siente, y lo que se desea ser.

Los y las anarquistas, lo son más allá de sus gustos personales por ciertas formas de ocio o sobre su condición laboral o sus miedos.

Frente a todos esos dilemas fundamentalmente, los y las anarquistas, deberían ser críticxs y autocríticxs y, en base a sus necesidades y posibilidades, plantearse cuestiones diferentes que socaven la lógica de este estado de cosas y no reafirmarla desde clasificaciones normativas.

Al final lo que prevalece es una absurda lucha sobre identidades que no son incompatibles, las unas con las otras, si prevalece el sentido crítico, resistente y combativo.
Re: L'anarquista normal
25 mar 2014
La contaminación publicitaria y propagandista
del poder es cosa de todos los días, la misma
urbe es una aberración para la vida natural y
sana, pero ahora son tiempos en dónde la contingencia
nos vuelve a ensuciar aún más lo que nunca fue limpio.
La propaganda independentista se esparce por todas las calles
y pasajes de catalunya, anuncian la próxima
feria dónde el explotado, aún el más indignado juega a
elegir (¿elegir qué?); el oprimido moderno se enorgullece
de la fantasía demócrata, de la ilusión liberal, y
perpetúa el espíritu de la delegación, con ello nutre la
sociedad de esclavos voluntarios, y aún peor asegura
su esclavitud a la representación caricaturesca de los
amos de turno, los que oprimen con la mano más
aceptable según parámetros de subjetividad colectiva
y cultural, en algunos tiempos con la derecha represiva
y en otras con la izquierda normativa,
Re: L'anarquista normal
25 mar 2014
mira, ja surt l'Acracio parlant del seu lllibre. Cortar/Pegar jijiji.
I canviant de tema: perquè alguns diuen que aquesta campanya és de CNT Olot o de l'Assemblea Llibertària si l'unica entitat o grup que ho reivindica és la revista L'observador que no és portaveu de cap de les dos anteriors... Rigor i no suposicions si us plau.
Re: L'anarquista normal
25 mar 2014
No serà portaveu però no fotem, a Olot està clar que són la mateixa puta gent a un lloc i a l'altre. Això és el que faltava ja, encobrir-se sota una suposada "revista" com si fos gent totalment aliena xD.
Re: L'anarquista normal
25 mar 2014
"Sopadors mensuals al Old School", no, millor fer campanyes virtuals patètiques i una revista de merda amb estètica infantil, amb més dibuixos que text i articles que tenen la profunditat d'un basal.
Re: L'anarquista normal
25 mar 2014
almenys no porten segles fen sopadors i concerts de hardcore pel geto. Nose que es més infantil, ja canseu...
Re: L'anarquista normal
25 mar 2014
Per PFFF:
Home, la mateixa gent ho dubto, doncs CNT té quasi un centenar d'afiliats a Olot i en aquesta revista són 10 o 12 persones, i no tots de CNT.

Per k:
I potser no té molta profunditat, cosa que crec que ni pretenen, doncs el segment de gent al que apunten no es del gueto i està clar que volen que sigui de lectura fàcil, per introduir la gent al nostre ideari i no espantar-la a les primeres de canvi amb maximalismes que ni nosaltres veiem factibles a curt o mitjà plaç.
Això ja és bastant millor que la majoria de merda que fem de tipus autoreferencialista i historicista. I ja no diguem el disseny, que està a anys llum de les nostres publicacions que són més típiques dels anys '70.
Aneu a pixelar a la via macos!

Una mica d'autocrítica si us plau.
Re: L'anarquista normal
25 mar 2014
Hola soy un marziano, soy una persona normal, voto cada vez que me lo dicen, pienso cada vez que me lo ordenan y hago cosas que las masas marzianas hacen, pues si hago lo que quiero me llaman raro y claro la revolucion marziana que quiero hacer hay que hacerla todos por igual y a la vez por que el razonar y actuar diferente a las masas hace que los demas se asusten y no quieran la revolucion, ademas tengo que bestir y hablar como los marzianos que viven en marziOlot por que sino no me comprenden, claro como son tan finos como van a comprender a un marziano raro como yo...

Cuando voy a marziOlot les vendo unos caramelos llamados revolucion y no veas que agusto se los comen los que les doy yo, eso si, lo que les digo es que para ser un buen revolucionario lo primero que hay que hacer es entrar en la organizacion marziana revolucionaria MarziCnt la unica y verdadera organizacion revolucionaria que existe los demas son solo sucedaneos y los que van por libre unos marziraros que no quieren la VERDADERA revolucion, osea de aqui a que les llamemos antirevolucionarios hay un paso, pero como por ahora necesitamos gente para hacer la masa los ignoramos cuando no nos reimos de ellos acusandoles falsamente de ser unos agentes esporios a nuestras ideas. Cuando montemos el chiringito, perdon, queria decir la revolucion ya los meteremos en algun lugar.

viva la revolucion de masas marziana
Solo todos los marzianos (los curas y monagillos tambien)en masa podemos hacer la revolucion y esta hay que hacerla todos juntos nada de listillos que quieren separarse de las masas por que las aborrecen, por lo tanto, aqui lo digo y aqui lo niego (a segun de si quien me escucha es de marziOlot) viva la revolucion verdadera de los MarziCnt y mierda para los demas, perdon, quise decir caca para los demas.
Re: L'anarquista normal
25 mar 2014
UI SI ALS POBRAS OKUPIS DA BARNA KA ALS I A KAIGUT AKESTA PUBLI TAN BURXESA I NO PODAN FE DOS PASUS SENSA PRAGUNTARSA: SOC DURMAL? SOC ADURMAL? KUANTA RAPRASIO! YIBARTAT DATINGUDAS!

Em sembla fantàstic que no us moli la publi però em sembla demencial ficar 3 noticies sobre això i donar-hi tantes voltes. No teniu res millor a fer? Que no hi ha penya al talego? Joder, si sembla que tingueu 15 anys!!
Re: L'anarquista normal
25 mar 2014
I resta de bocamolls
Ja estic fart dels "confidents, delators i resta de xusma".
Per molt que facis, els gossos no paguen.
Tant de bo haguessis viscut les èpoques dures del franquisme,"FASTIGÓS".
I ja saps, m'ho dius a la cara, d'acord???
Re: L'anarquista normal
25 mar 2014
No, les 3 noticies a indymedia (que han penjat ells, els de l'observador) van pel proletariat d'Olot, que a casa seva no tenen tele. Es pasen el dia mirant indymedia barcelona.
Re: L'anarquista normal
25 mar 2014
I que sapigueu que hi ha molta gent que encara que vulgui no pot ser normal, ja que ser normal es un privilegi de blanc, classe mitja, heterosexual i quasi si m'apures, d'home. Però rés, coses d'anarquistes. Vosaltres a lo vostre, a fer criaturades a internet.
Re: L'anarquista normal
26 mar 2014
Ei, de debò, deixeu de contraposar tota l'estona Barcelona i Olot, deixeu de marcar aquesta dicotomia, que jo sapiga ningú l'ha tret més que vosaltres. En algun comentari es percep un sentiment d'inferioritat una mica absurd i totalment contraproduent penso.

Em sembla molt bé el que esteu fent a Olot, tota la feinada que porteu, és d'admirar i des d'aquí (sense especificar on) us felicito i m'alegro, em treuria el barret si en portes XD però per favor deixeu de tractar a tothom que no coincideixi amb aquesta campanya concreta, ni que sigui en una crítica suau a alguna part del text, com totes les merdes i atributs que esteu dient. Relaxeu-vos.

En això em referia al meu comentari inicial, potser hi ha alguna cosa que no és del tot encertada segons qui ho miri i ja està, ho dic com a opinió personal, sense fer sang i sense dramatisme. I no sóc ni crusti (crec), ni old school (crec) i si, m'agrada el hardcore (crec), i tampoc sóc de Barcelona (crec), i tinc un munt de contradiccions (assegurat)

Les meves disculpes per no voler continuar alimentant el frenopàtic en que estem convertint indymedia

Salut companys i per molts anys de lluita
Re: L'anarquista normal
26 mar 2014
Quin poc sentit de l'humor teniu alguns... heu de ser més alegres i no tan sorruts! Que la publicació que fan aquesta gent és provocadora, desenfadada i clarament destinada al seu entorn geogràfic. Alguns en feu un món de qualsevol collonada, i si no us agrada el que fan, en feu una de millor. I si el que fan no porta enlloc, ja caurà pel seu propi pes, però seria d'agraïr que els deixessiu en pau cada cop que pengen algo a indymedia
Re: L'anarquista normal
26 mar 2014
per sonats i diagnosticadors     13 mar 2014
Decupizar o depatriazar la vida cotidiana supone recuperar un saber común que antes tenía la mayoría de la gente para gestionar las situaciones de sufrimiento o conflicto sin recurrir a unos técnicas de partido con delegacion o una paperetas con dudosa o excesiva eficacia (las paperetas de la cup son a veces demasiado eficaces para seguir en el sistema y permiten tolerar situaciones intolerables adormeciendo los sentimientos que permiten cambiarlas). Para escuchar penas o aconsejar con prudencia cualquiera de nuestro entorno vale, ahora , sirve menos un frenandez o un arrufat, que como politicos de parlamento que no comparten valores ni sentimientos y por ello los enmarcara en sistemas ideológicos de la escuela a la que pertenezca.
De ahí que la practica de los nacional-comunistas de la cup, sea una práctica muy pretenciosa: ofrece mejoras para toda clase de males y desde luego promesas que luego no puede cumplir. Como el Bálsamo de Fierabrás los periolistos y arrugats de la cup, ofrecen remedios para toda clase de situaciones: dirección del duelo para las catástrofes o la muerte de algún ser querido, enfrentamiento al estrés laboral, dolor de enfermedades reales pero de causa desconocida,como el millon de parados o los trastornos afectivos. Todo acaba en un totum revolutum llamado parlamentarismo de la vida cotidiana. De ahí que la sala de espera de unas nuevas elecciones o referendums sea un lugar singular donde coexisten desde malestares banales secundarios a la vida cotidiana con los sufrimientos más atroces de las psicosis o las grandes depresiones que terminan en el suicidio. Para todos tienen el periolisto y el arrugat una palabra como un cura o una pastilla como un médico o una rehabilitación como un masajista, ahora ya se sabe, escupen a la merkel, eso si salen en la foto con el oriol y el arturito. Ahora resulta que el compañero denostado ya no es un tarat y perturbat que esta solo en un mundo unipersonal, i fins i tot te amics, ver para creer.
Re: L'anarquista normal
26 mar 2014
Si companya, els que han fet la publi JUST buscaven que la penya que 'no pot ser normal' (ho dius per la gent de Barcelona? Si a algun lloc hi ha anarquistes 'no-normals' és a BCN) es sentís super ofesa i desprotegida i disseccionés mil vegades la paraula normal i el seu significat.

Amb això no vull dir que no s'hagin de tractar aquestes temes, però extreure'ls de companys anarquistes i d'una publi que ni tan sols parlava d'això...uf!
Re: L'anarquista normal
28 mar 2014
Puestos a ser gilipollas, gilipollas dos veces.
FUERA ANARCOPADRES!!
Re: L'anarquista normal
28 mar 2014
Anarquistas virtuales. GUERRA DESDE EL PC CON MIS CARTELES PARA "LLEGAR A LA GENTE"

Iros a la mierda, putos progres.
Sindicato Sindicat