Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
Diss 22 de març Manfestació en Solidaritat amb els Solidaris
14 mar 2014
El pròxim dissabte 22 de març a les 19.00 h a plaça diamant, l'assemblea de suport als Bastoners de Gràcia ha convocat una mobilització en solidartat als dos veïns de la vila de gràcia que s'enfronten un judici per enaltiment al terrorisme a l'Audiència Nacional el proper 27 de març de 2014.
XARXA CARTELL.jpg
Durant la Diada del passat 2012, els membres de la colla bastonera “Cop a Cop” van estar participant en tots els actes convocats per l'Esquerra Independentista del Barcelonès; van participar d'una mostra de ball de bastons junt amb les companyes de la colla bastonera de Sant Andreu, van portar l'estelada que encapçalava la manifestació i, al finalitzar l'acte polític al Passeig del Born, mentre sonaven els himnes, dos dels companys de la colla “Cop a Cop” van pujar a l’escenari amb les fotos de les dues preses polítiques catalanes Marina Bernadó i Lola López.

Dos mesos més tard, al novembre de 2012, els dos companys van rebre una carta del fiscal de l'Audiència Nacional en la que es demanava l'obertura del judici oral, pels fets ocorreguts durant la Diada de l'11 de setembre de 2012 tot i que sense cap acusació en particular ni concretada. A més, cap dels dos membres de la Colla Bastonera no varen ser identificats en el decurs de l’acte i tot i així, la citació procedent de l'AN els va arribar a ells, quedant per tant constància de mitjans d’identificació de persones de dubtosa legalitat.

Aquest senzill gest, el de portar dues fotos, va comportar que la Fiscalia de l’Audiència Nacional presentés acusació per delicte penal, equiparant la denúncia social i solidària de la dispersió, amb un delicte d’enaltiment de terrorisme. Acusació greu i embogida que els va obligar a participar d'unes declaracions el 23 de gener en la Ciutat de la Justícia, a petició del tribunal d’excepció que és l’Audiència Nacional, i restar a l'espera d'un judici on la Fiscalia demana pena de presó de dos anys, inhabilitació durant 8 anys i una fiança de 3000 euros per responsabilitat civil per cadascun.


Les fotos de les dues preses volien mostrar la cara concreta de la vulneració dels drets humans. Una vulneració que, pel simple fet de ser preses polítiques, les porta a complir condemna a centenars de quilòmetres de casa o a no rebre l'atenció sanitària bàsica.

I aquesta és la cara de la vulneració dels drets humans; el que per a un pres o presa comú seria el més normal, complir condemna en una presó a prop del seu lloc de reisdència, per a les preses polítiques no ho és.

Els dos companys bastoners es solidaritzaven amb unes persones i famílies que pateixen, molt sovint en silenci, aquest càstig afegit; el compliment de les penes a milers i milers de quilòmetres de casa seva.

Nosaltres, el rostre concret de la solidaritat, hem de ser solidàries amb els solidaris. Demanar el respecte dels drets humans no hauria de ser cap delicte, i per aquest motiu no ens aturarem. No deixarem que empresonen la solidaritat, perquè és aquesta la nostra millor arma.

La Solidaritat, la nostra millor arma !

www.bastonersolidaris.wordpress.com


DISSABTE 22 DE MARÇ DE 2014

19.00 H PLAÇA DIAMANT VLA DE GRÀCIA

SOLIDARITAT AMB ELS SOLIDARIS

This work is in the public domain
Sindicat