Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: @rtivisme
Manifest de Simat de la Valldigna
13 mar 2014
Manifest de Simat de la Valldigna

Els sotasignants, escriptores i escriptors de la comarca de la Ribera de Xúquer reunits en la X Trobada d'Escriptors i Escriptores, com també d'altres comarques valencianes i gent que treballa en la cultura al País Valencià, denunciem:

1.- La inoperància d'un sistema polític bipartidista, més preocupat a fer votants-consumidors que a crear una societat més digna.

2.- La situació de frau i perversió, i més concretament la del País Valencià, per la qual els valencians hem esdevingut ja la riota i escarni de tot l'Estat pels seus nombrosos casos de corrupció, en què molts d'ells prescriuen per la lentitud de la Justícia i les lleis obsoletes, i sense que es tornen els diners robats a l'erari públic.

3.- L'estafa social i antidemocràtica d'un sistema en què polítics menteixen, enganyen i roben, sense massa conseqüències contra ells. Que prometen moltes coses en les campanyes electorals i no compleixen res quan ja han estat elegits, i defensen sense cap rubor els interessos del sistema financer i les grans empreses, i no els dels ciutadans.

4.- La destrucció del teixit industrial, financer, agrícola valencià, i ara el cultural, amb un IVA del 21%.

5.- Les nefastes i permissives polítiques hidràuliques dels governs de Madrid que, a poc a poc i afavorint interessos espuris, estan posant en perill la mateixa existència del riu Xúquer i de l'Albufera.

6.- L'ús pervers de la qüestió de la denominació de la nostra llengua, que parlem a l'Alguer, Illes Balears, Catalunya, Franja de Ponent, Perpinyà i País Valencià, especialment amb els valencians en les campanyes electorals, amb l'objecte de dividir-nos.

7.- El fet que els espectacles en valencià s'hagen reduït al mínim en la programació dels gran centres culturals valencians, dependents de la Generalitat Valenciana.

8.- Les polítiques de desnonaments, de retalls de recursos econòmics, tant sanitàries, com la privatització d'hospitals, com educatives: la llei Wert, el tancament de 152 línies en valencià, el tancament d'escoles, el fet d'impedir, il·legalitzar i sancionar la lliure circulació dels canals que emeten en la nostra llengua, des de qualsevol lloc del domini lingüístic català, a la resta dels territoris (TV3, C33, Cat ràdio. etc) contravenint les normatives europees.

9.- La política de desnonaments, la no exigència del requisit lingüístic als funcionaris i l'exemple de molts polítics que la menyspreen.

10.- El genocidi cultural que s'està cometent contra la nostra llengua i cultura, sense cap classe d'escrúpols, com és el cas de Canal 9. Cosa que ha suposat no només la pèrdua d'un instrument de comunicació en llengua pròpia, sinó a més la destrucció de tot un teixit cultural i productiu bastit al seu voltant —productores, actors, traductors, empreses de doblatge i un llarg etcètera— i, a més, l'eliminació d'un dels pocs elements cohesionadors d'aquest país, cada vegada més diluït en l'Estat castellanista i castellanitzador, que no dubta també a prohibir la recepció d'altres mitjans de comunicació en la nostra llengua.

Simat de la Valldigna, 22 de febrer de 2014

Signe el manifest:

Jeremies Barberà, Vicent Borràs, Sebastià Carratalà, Vicent Climent, Isidre Crespo, Mª Rosa Diranzo Mínguez. Josep Fluixà, Alba Fluixà, Sico Fons, Merxe Guillén Poveda, Alan Greus, Tobies Grimaltos, Manel Joan Arinyó, Josep Lozano, Urbà Lozano, Enric Lluch i Girbes, Víctor Mansanet Boïgues, Josep Micó i Conejero, Josep Lluís Millo, Anna Moner, Paco Muñoz, Vicent Nácher, Àngela Ortiz, Emili Piera i Cardo, Antoni Prats, Enric Ramiro, Lluís Roda, Josep Roig Ortiz, Francesc Vera i Casas, Francesc Viadel, Voro Vendtrell, Santi Vallés, Josep Ballester i Rafael Estrada


X Trobada d'Escriptors i Escriptores de la Ribera del Xúquer i altres comarques

This work is in the public domain
Sindicat Terrassa