Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: dones
“És la millor manifestació de l’any, la més empoderadora”
10 mar 2014
edit_baixa_3.jpg.png
NORA MIRALLES / @NORAMMC | 09/03/2014Apostades a les finestres, les preses de Wad-Ras, a Barcelona escoltaven, il·luminades per la llum tènue d’uns encenedors, els càntics de les 300 dones, lesbianes i trans que van assistir divendres a la manifestació nocturna per l’autodefensa feminista, organitzada en el marc de les jornades anuals “Se va a armar la Gorda”. Al crit de “no hi som totes, falten les preses”, manifestants i rees van esclatar en aplaudiments mutus, en un dels instants més emotius de la marxa.

Caminar de nit sense ser agredides

Els centenars de veus íntegrament femenines cridant a l’uníson “cap agressió sense resposta, la nit és nostra!”, resumeix a la perfecció l’esperit de la mobilització, que un cop més reivindicava el dret de les dones a caminar de nit sense ser agredides per homes, a ocupar l’espai públic a qualsevol hora amb la garantia de ser respectades i a utilitzar l’autodefensa en cas contrari.

Així, durant el trajecte de la manifestació, que va recórrer el barri del Poblenou, es va recordar la valentia de María Pilar Marcos, la dona acusada de matar el seu marit després que aquest la maltractés físicament i psicològicament durant més de 40 anys, i de Yakiri Rubio, la jove mexicana que ha passat tres mesos a presó per assassinar el seu violador. “Gracias Yaki, uno menos”, resaven les nombroses pintades de suport a la noia.

Feminicidi i violència masclista

En un context on el feminicidi i la violència masclista són tan freqüents –16 dones han estat assassinades per les seves parelles o ex-parelles a l’Estat espanyol durant el primer trimestre de 2014 i una de cada tres europees ha experimentat agressions físiques o sexuals– els grups i col·lectius transfeministes conceben l’autodefensa feminista com una necessitat. “No esperem que el sistema judicial i policial construït des del privilegi masculí ens salvi. Preferim respondre des d’estratègies que construïm a partir de xarxes de sororitat, perquè juntes ens fem més fortes”, asseguren les organitzadores en el seu comunicat.

“Fem-nos fortes, fem-ho juntes. La nit és nostra” és l’única marxa de dones i per l’autodefensa que es realitza durant l’any a Barcelona, i sempre desperta una gran excitació, especialment entre els nombrosíssims grups autònoms i col·lectius feministes que han sorgit en els darrers anys a la ciutat. “És la millor manifestació de l’any, la més empoderadora”, asseguraven algunes assistents, amb un somriure.
Mira també:
http://www.setmanaridirecta.info/noticia/%E2%80%9Ces-millor-manifestacio-l%E2%80%99any-mes-empoderadora%E2%80%9D

This work is in the public domain

Comentaris

Re: “És la millor manifestació de l’any, la més empoderadora”
11 mar 2014
O gènere o classe.
Re: “És la millor manifestació de l’any, la més empoderadora”
11 mar 2014
Todo muy bonito, pero cuando la agresora es una mujer, todas miran para otro lado y lo justifican diciendo "algo le habra hecho el". Creo que haria falta unos protocolos o unas herramientas reales para poder defender a todas las personas de las agresiones que sufrimos cada dia, en la escuela, en el trabajo y finalmente en nustra casa con nuestra pareja. Aunque la violencia machista sea el pan nuestro de cada dia, no puede ser que negemos la evidencia de que al reves tambien puede ocurrir, y hay que poner tanto cuidado en defender a unas como a los otros, pues cuando en la lucha contra las agresiones machistas y se mira pra otro lado cuando es al reves o se permiten ciertos comportamientos o se justifican, al final lo que se pierden son fuerzas, pues se deja de ser creible.
Ninguna agresion sin respuesta
Re: “És la millor manifestació de l’any, la més empoderadora”
11 mar 2014
lo único es... y cuando quien escribe el artículo reproduce fielmente el tándem sexo-género?
Os llenáis muchxs la boca. Haz lo que yo diga pero no lo que yo haga, verdad?
Según qué palabras en boca de según quién se vacían de sentido
Sindicat Terrassa