Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Agost»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
  01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: especulació i okupació
L´Assemblea i les Associacions Veinals acorden fase de cooperació a Barcelona
09 mar 2014


Conveni de cooperació entre l'ANC i la FAVB per impulsar el debat social sobre la necessitat d'exercir el dret a l'autodeterminació de Catalunya el 2014
CONVENI DE COOPERACIÓ

L’Assemblea Nacional Catalana (ANC) i la Federació d’Associacions de Veïns i Veïnes de Barcelona (FAVB) exposen que:

L’Assemblea Nacional Catalana és un moviment assembleari democràtic que pretén, a través de la unitat d’acció, fer possible que el poble de Catalunya pugui constituir-se pacíficament en un Estat Independent de dret democràtic i social.

La Federació d’Associacions de Veïns i Veïnes de Barcelona és l’espai de coordinació del moviment veïnal de la capital del país, el qual sempre s’ha caracteritzat per impulsar les lluites ciutadanes a favor de les millores socials i urbanes dels barris i espais residencials de la ciutat de Barcelona. Aquest compromís de lluita ciutadana ha convertit al conjunt del moviment veïnal en organitzacions afavoridores de la cohesió i la convivència social, sempre vinculades als projectes de país.

L’ANC és conscient de la importància de les organitzacions veïnals en l'esforç col·lectiu per ser un país lliure i just. Aquesta importància i reconeixement també es va concretar en la creació d'una assemblea sectorial específica de Veïns (VxI) per anar creant espais de col·laboració i propostes, conjuntament amb les diferents entitats veïnals d'arreu de Catalunya.

Conscients de la necessitat de sumar forces i establir mecanismes de col·laboració, les persones signants, en representació de les respectives entitats, consideren que:1) El moment de greu crisi social, econòmica, política i institucional que viu Catalunya ha posat de relleu l’esgotament del model constitucional establert durant la transició del 1978; i ha obert importants i necessàries expectatives de canvis que posen de manifest la urgència d’emprendre un ampli debat sobre les bases d’un nou ordre social que garanteixi el benestar de tota la societat.

2) Donat que el Parlament de Catalunya, amb una àmplia majoria parlamentària, ha iniciat un “Procés de Transició Nacional” basat en la consideració de Catalunya com a subjecte polític i jurídic per a decidir el seu futur mitjançant una consulta, exercint així el dret a l’autodeterminació, resulta necessari que el conjunt de la societat civil emprengui aquest debat de forma rigorosa, oberta i participativa per fer possible aquesta consulta durant l’any 2014.

3) El debat sobre la determinació del futur nacional de Catalunya està estretament vinculat al model de societat que volem. És per això que aquest procés ha d’estar presidit pel respecte a la llibertat d’opinió amb una actitud democràtica i pacifica, com a valors imprescindibles per a garantir la cohesió social.Per la qual cosa, acorden:

1.- Mantenir reunions de manera periòdica per fer fluïda la informació i col·laboració conjunta.

2.- Participar en els espais unitaris que s’estan constituint en defensa del dret a decidir, conscients que la nostra participació afavoreix un procés obert, participatiu i plural, i garant de la cohesió social.

3.- Col·laborar conjuntament en aquelles campanyes que pugui endegar l'ANC (per exemple la campanya "Signa un Vot" o similars) que vagin en la línia de la necessitat de poder exercir el dret a decidir.

4.- Organitzar actes i assemblees arreu de Catalunya amb la finalitat d’obrir, des de la proximitat veïnal, aquest debat que esdevé intens en l’espai polític, però en canvi es viu de forma distant des de molts àmbits de l’activitat ciutadana, i fer-ho amb un actitud rigorosa i pedagògica.

5.- Conscients que el debat sobre el futur de Catalunya com Estat està estretament lligat al model de societat que volem, ens comprometem, en el marc d’aquests actes, a afavorir l’aportació de propostes de model de societat per així incentivar la participació de la ciutadania com agents actius en la construcció d’un nou Estat i d’una nova societat.

6.- Que els canals de difusió de la FAVB (revista El Carrer, Web i mailings a les entitats veïnals), també puguin trametre informació sobre les reflexions i propostes de l'ANC respecte del món veïnal. Pensem que la difusió dels objectius de l'ANC poden ajudar a enriquir el debat, permetent l'accés a la informació de persones i entitats i dotant d'informació de primera mà sobre els objectius i estratègies que l'ANC va portant a terme.

7.- Igualment, l’ANC es posa a disposició de la FAVB i de les seves entitats federades per fer presentacions conjuntes a les entitats que ho sol·licitin i/o a trametre'ls informació per al seu debat intern.

8.- Quan les entitats signants ho considerem oportú, emetrem declaracions públiques conjuntes en aquells aspectes que les entitats haguem convingut prèviament.Barcelona, febrer de 2014

This work is in the public domain

Comentaris

Re: L´Assemblea i les Associacions Veinals acorden fase de cooperació a Barcelona
09 mar 2014
DRET A DECIDIR: PER L’AUTODETERMINACIÓ I L’AUTOGESTIÓ

Totes les persones hem nascut per a ser lliures. Donat que totes les persones vivim en societat, aquesta aspiració a la llibertat individual es torna també en un dret a la llibertat col·lectiva. D’aquí que tota col·lectivitat que es reconegui com a tal, com a grup, com a poble, com a nació i, evidentment, com a classe, tingui el dret inalienable a decidir el seu futur. I aquest Onze de Setembre previsiblement el poble de Catalunya sortirem novament al carrer per a reclamar quelcom que és obvi i lògic: el dret a ser lliures com a poble i poder decidir tots els aspectes del nostre futur.

Aquest Onze de Setembre viurem múltiples convocatòries per a sortir al carrer a reclamar el dret a decidir.

Al respecte, volem recordar que la CGT no volem que decidir es limiti a escollir si els acomiadaments massius s’han de dir ERO i no ERE. A la CGT no volem decidir si qui governarà per decret estarà a Brussel·les, Madrid o Barcelona.

A la CGT no volem que una Catalunya independent sigui com la d’ara, on hi hagi 873.000 persones desocupades, amb un 50% dels i les joves aturades, abocades a emigrar per trobar feina, amb desenes de milers de nens i nenes amb malnutrició infantil. No volem un país on cada dia es retallin més les condicions laborals, i se suprimeixin a cop de decret i retallada els drets aconseguits amb molts anys de lluites socials i laborals, mentre l’administració pública transfereix milers i milers de milions d’euros a la banca en concepte d’ajudes i d’interessos del deute. Rebutgem també que es persegueixi la dissidència mentre s’encobreixen els maltractaments policials, i a les presons, i referma la impunitat dels poderosos, allargant processos com els casos Palau, Camarga, Noos, Ferrovial, Pretòria, Mercuri, etc.

Des de la CGT de Catalunya reivindiquem aquest dret, com a part d’un procés d’emancipació personal i social que a més de garantir-nos la capacitat d’autodeterminar-nos i autogestionar-nos en tot, ha de generar una pauta de conducta on decidir sempre, i sobre tots els aspectes de la nostra vida, sigui habitual.

Reclamem l’exercici del dret a l’autodeterminació i l’autogestió, col·lectiva i individual, sense condicions ni amenaces, un dret a decidir real i sense límits. Volem poder decidir el nostre futur, practicar l’autodeterminació constant i l’autogestió de la nostra vida. I volem exercir aquest dret per decidir el nostre model econòmic, polític, personal i social.

Que ens permeti decidir en quina llengua volem parlar i expressar-nos, però que també ens permeti decidir quin model econòmic volem. Que ens permeti decidir rescatar persones i no bancs, prioritzar el dret d’accés i ús dels habitatges a l’especulació amb cases buides. Que ens permeti anar més enllà d’un altre Estat com els que ja coneixem, superar la rutina de les eleccions cada quatre anys, dels professionals de la política espectacle, ja sigui amb seu a Brussel·les, Madrid o Barcelona, on la majoria no decidim pràcticament res.

Volem decidir el dret a un habitatge digne a uns serveis públics universals i de qualitat.

Volem poder decidir el model productiu i les relacions laborals, sobre els sistemes de producció de riquesa i els seu repartiment.

Decidir també és poder-ho fer sobre els nostres propis cossos, sobre el tipus d’alimentació lliure de transgènics, sobre l’oci, les polítiques culturals i els drets socials.

Per tot això, molts i moltes de nosaltres aquest Onze de Setembre sortirem al carrer. Ho farem en diverses vies, formes i en diversos indrets. Compartirem, no obstant, una voluntat comuna.

L’autodeterminació que reclamarem, com a part del poble català, no acaba en el fet de decidir quina relació volem tenir amb l’Estat Espanyol. Va més enllà. S’encara cap a la construcció d’un futur lliure, solidari i sense explotació capitalista ni cap tipus d’opressió estatal. Hem nascut per a ser lliures, i ho volem ser.
Re: L´Assemblea i les Associacions Veinals acorden fase de cooperació a Barcelona
09 mar 2014
PUTA ESPAÑA Y ABAJO EL REY Y SU GOBIERNO!
Re: L´Assemblea i les Associacions Veinals acorden fase de cooperació a Barcelona
09 mar 2014
T´has oblidat de dir que ets un "anarcosindicalista subvencionat".
Re: L´Assemblea i les Associacions Veinals acorden fase de cooperació a Barcelona
10 mar 2014
en la sociedad democratica, las carceles se construyen muy rapido y sirven de modelo a las fabricas y las escuelas. En democracia una minoria capaz de inspirar de vez en cuando un temor bien palpable a la mayoria, es la que en realidad gobierna.

El pueblo en democracia mas o menos piensa: parece que los democratas que gobiernan entienden algo que nosotros no acabamos de enetender en este momento., si no fuera asi como han podido actuar y triunfar de esta manera decidida. Y si es asi como el pueblo queda preso de una estetica defirmeza democratica, que le lleva a una inaccion y cae abatido por el terror democratico, que es la etica de justicia del gobierno en democracia.
En democracia la labor de los intelectuales es enseñar al pueblo a consolarse con los chistes politicos, y el pueblo enseña a consolarse a los intelectuales haciendose adictos a las tabernas.
El pueblo cuando vive para un fin lejano, es porque el gobierno en democracia necesita ocultar sus estafas en el presente. La democracia es el culto al futuro convertido en religion de estado,, perjudicando y llevando a las personas a la miseria y negando la creacion colectiva al pueblo.
La democracia demuestra con los hechos, que los enchufes, la chapuceria, el robo, el expolio, la estafa es su esencia, y con esta, degrada al pueblo, lleva a las personas a odiar a todo el mundo y asi mismas.
El pueblo ideologizado por la democracia, va atrofiandose y va sustituyendo en parte o completamente por razones de conveniencia respecto al fin principal, y de esa manera el estado democratico crea su dinamismo, y asi toma decisiones grandiosas, como la construccion de grandes estructuras( vias ferreas del ave, autopistas, areopuertos, ciudades dormitorios, museos faraonicos etcc...). Necesita unos esponenetes vistosos,para desmostrar la seriedad de sus planes, y de esa manera queda al descubierto que es imposible en democracia coger al gobierno con las manos en la masa, pues aunque se muestre con pruebas y calculos definitivos la estafa a gran escala, de los adictos al regimen democratico, el pueblo atrofiado por la ideologia de la democracia, carece de energia, pues su juventud llena de dudas, no aguanta el drama de la soledad, y cae en la ideologia de la democracia o en la drogadiccion y el alcoholismo.
Mientras esperamos ansiosamente el comienzo de la revolucion mundial, la ideologia democratica, ha calado todas las esferas de nuestra vida, y es por eso que cualquier fruto del trabajo material o espiritual, ha de contraer un cierto reflejo mistico, una señal que onfirme su fidelidad respecto al fin ideologico democratico, desde un pan a un boton, pasando por un libro o un papel, ¡TODO! Desde , por, y para la democracia.
Si en la sociedad democratica alguien actua con panico ofensivo, cualquier persona dentro de la sociedad democratica que no participe en este movimiento ideologico democratico, lo que se ve perfectamente, al quedar rodeado por lo gente democratica que lo identifica como un enemigo, sin embargo si se da cuenta a tiempo del peligro que corre, puede salvarse sin en vez de demostrar su terror, finge exaltacion a la democracia. Le llaman democracia y lo es.
Re: L´Assemblea i les Associacions Veinals acorden fase de cooperació a Barcelona
11 mar 2014
La l'intent de descripció de democracia del comentari de dalt podría definir perfectament la anarquía en la que creu: "carece de energia i su juventut esta llena de dudas i cae en la drogadicion i el alcolismo" XD como anillo al dedo que diries tu español de merda!

Un molt bon comentari de "anarcosindicalista" amb cap i peus per 2 comentaris de merda posteriors així va indymedia...

Fora anarquistes dogmàtics d'indymedia la vostra anarquía si que es religio dogmatica esteu esperant ansiosament la vostra revolució mundial per donar-vos comte que será ho més proper al feixisme i proliferaran tota mena de mini-estats com a pols de poder, les vostres merda-teories no tenen ni cap ni peus i a sobre tots són comentaris en español... quina casualitat

Visca la terra i visca la CGT!

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more