Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: altres temes
Crimea farà el referèndum d'autodeterminació el 16 de març
06 mar 2014
Votaran si volen continuar a Ucraïna o bé formar part de Rússia - Crimea forma part d'Ucraïna des del 1954 i abans sempre havia estat part de Rússia
crimea.jpg
Crimea farà un referèndum sobre el seu estatus polític i la relació amb Rússia i amb Ucraïna el 16 de març vinent, dues setmanes abans del que era previst. Els ciutadans de Crimea, república autònoma d'Ucraïna, decidiran en el referèndum si volen continuar formant part d'Ucraïna com una comunitat autònoma o si prefereixen formar part de Rússia. Així ho ha anunciat el vice-primer ministre de Crimea, Rustam Temirgaliev. La decisió s'anuncia després de dies de tensió per la intervenció de Rússia i el desplegament de tropes a la frontera.

Crimea forma part d'Ucraïna des del 1954 i abans sempre havia estat part de Rússia. La majoria dels habitants de Crimea són russos. Segons el darrer cens, ho són el 58%, però cal tenir en compte que els ucraïnesos només representen el 24% de la població, perquè un 12% són tàtars, els pobladors autòctons d'aquesta zona i de més nacionalitats.
Mira també:
http://www.vilaweb.cat/noticia/4177360/20140306/crimea-fara-referendum-16-marc.html

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Crimea farà el referèndum d'autodeterminació el 16 de març
06 mar 2014
Per molta propaganda que faci Mas dels seus viatges a Israel i la UE, la ÚNICA opció (i ja de per sí moooooolt remota) que té Catalunya d'esdevenir estat, és demanant ampara i buscant suport de Rússia oferint-li situar una base militar seva en ple cor del mediterrani (igual que EEUU va situar la seva més oriental a Kososvo), i demanant la seva "protecció". Ni que sigui a mode d'esperar "contraoferta" d'altres, del tipus "això no ho permetrem mai, Rússia enmig d'Europa, però si deixes les amistats perilloses igual podem arribar a un acord"


Sí, és una possibilitat més que remota, però una cosa està clara: Catalunya no té RES a oferir a la UE, ni a EEUU, ni a Israel ni a ningú... lluny de xovinismes, és un país de merda, una economia ben petita, i els únics als que pot oferir coses (i molt) són aquells que voldrien penetrar en el cor de la UE, que són 2: Rússia i Xina.


Parlo des del punt de vista d'oportunitat política, independentment de consideracions ideològiques cap a sistemes d'opressió com el rus i tots els altres.


PS: M'inclino per construir-la a Tarragona, total ja no els hi ve d'aquí (petroquímiques, nuclears, ara potser BCN World, etc.)
Re: Crimea farà el referèndum d'autodeterminació el 16 de març
06 mar 2014
Per cert, sembla que van a lo que van directes:

Última hora! El Parlamento de Crimea vota unánimemente por su incorporación a Rusia

Texto completo en: http://actualidad.rt.com/actualidad/view/121646-parlamento-ucrania-crime
Re: Crimea farà el referèndum d'autodeterminació el 16 de març
06 mar 2014
Catalunya no es un pais de merda, i a nosaltros l'unio europea ens conve perque ens reconegui i prou igual que els eua, despres cadascu per la seva Banda. No trobo llogic que despres de 300 anys de submissio als castellans quan assolim l'independencia ens haurem de somotren's als dictats de l'ue.
Re: Crimea farà el referèndum d'autodeterminació el 16 de març
06 mar 2014
PEP, si treus a passejar la neurona nacionalista que deus tenir, veuries que Catalunya és un trosset de terra de merda, fins i tot els Països Catalans, només tenen 14 milions d'habitants. Un país petit amb una economia "pobra" (rica en comparació a altres parts de l'estat, però totalment terciaritzada i dependent del turisme i el servei).


Tinguem clara una cosa: Rúsia és TAN porqueria com la UE, EEUU, i tants altres països. La diferència és que mentre que Rússia hi té coses a guanyar recolzant la independència de Catalunya (de fet ni l'OTAN ni EEUU permetrien MAI una base militar rusa a Europa), la UE no hi guanya absolutament res amb el que faci o deixi de fer Catalunya.


Així, mentre el retrassat del Barroso ja ha dit per activa i per passiva que Catalunya fora de la UE i de la OTAN en cas d'independència (perfecte!), Rúsia cada cop es fixa més en que fer per desestabilitzar Europa i aprofitar-ho pels SEUS interessos. Exemple:

Rússia es fixa en Catalunya pensant en Crimea, i la televisió estatal hi dedica un reportatge
http://www.vilaweb.cat/noticia/4177116/20140305/russia-fixa-catalunya-pe



Ja ho dic, a mi com anticapitalista ambdós blocs em semblen igual de merdes menyspreables, però des d'un punt de vista d'anàlisi polític, "festejar" amb altres pot augmentar la teva cotització. Si Mas se'n va a Rússia igual que va anar a Israel, ja veuríem quan trigar el Barroso i la Merkel a parlar de les bondats d'un referèndum a Catalunya.
Re: Crimea farà el referèndum d'autodeterminació el 16 de març
06 mar 2014
loas 400 familias, siempre han estado sometidas a los castellanos, pobrecitos, el hijo de pujol tiene mas coches que el presidente prorruso de ucrania, aun nos estamos riendo de cuando se pelearon los de psan y ipc, porque los segundos pintaban llibertat castellanos, y los primeros se enfadaron mucho. a la mierda las patrias la catalana tambien.
Re: Crimea farà el referèndum d'autodeterminació el 16 de març
06 mar 2014
que el referendum de Crimea no planteja de cap manera la independencia sino la pertenença a ucraina o a russia, o sigui, de independentisme RES.
Re: Crimea farà el referèndum d'autodeterminació el 16 de març
06 mar 2014
Òstia, què allargada és la mà del Mas-Òmnium Cultural-CUP, no, A-crazy-o? Arriba fins a Crimea!
Sindicato Sindicat